Brussels Airlines start met Ethiopian Airlines

Brussels Airlines breidt haar Afrika-aanbod gevoelig uit dankzij een nieuw partnership met Ethiopian Airlines. Vanaf deze week zal Brussels Airlines tickets verkopen voor de dagelijke Brussel - Addis Ababa vluchten van Ethiopian.

Ethiopië ontbrak totnogtoe in het uitgebreide Afrika-aanbod van Brussels Airlines. Dankzij de codeshare overeenkomst die vorige week werd ondertekend kunnen Brussels Airlines passagiers vanaf 17 juni dagelijks tussen de Europese hoofdstad en de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa reizen.

De vluchten vertrekken zowel in Addis als in Brussels Airport ‘s avonds en bereiken ‘s ochtends hun bestemming. Alle vluchten worden uitgevoerd door Ethiopian Airlines met moderne Boeing 767-300 toestellen die zijn uitgerust met een comfortabele business (‘Cloud Nine Class’) en economy cabine. 

De interessante vertrekuren maken het niet alleen mogelijk om rechtstreeks vanuit Brussel Airport maar ook, dankzij een vlotte transfer, vanuit de meeste Europese Brussels Airlines bestemmingen naar Addis Ababa te reizen. De Europese vooravond- en ochtendvluchten van Brussels Airlines sluiten immers naadloos aan bij het vertrek of de aankomst van de Ethiopan Airlines lijnvlucht.  Dit is goed nieuws voor passagiers uit Zwitserland, Duitsland, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.

In Addis Ababa biedt Ethiopian doorreismogelijkheden aan naar tientallen Afrikaanse bestemmingen en luchthavens in het Ethiopische binnenland.

Passagiers die bij Brussels Airlines tickets kopen voor de dagelijkse vluchten kunnen mijlen sparen voor het Privilege Brussels Airlines getrouwheidsprogramma.

Ethiopië kent een snelle economische groei. Ethiopian Airlines is één van de meest dynamische Afrikaanse luchtvaartmaatschappijen en geniet een zeer goede reputatie inzake veiligheid, betrouwbaarheid, gastvrijheid en comfort.

“We zijn zeer tevreden dat we dankzij dit unieke partnership met Ethiopian Airlines, een zeer ervaren en degelijke Afrikaanse luchtvaartmaatschappij, onze Brussels Airlines nu ook dagelijkse afreismogelijkheden kunnen aanbieden naar Addis Ababa”, zegt Brussels Airlines EVP Strategy & Business Development Erik Follet. “Dit nieuwe aanbod verstevigt onze aanwezigheid in Oost-Afrika waar we ook al zélf Brussels Airlines vluchten verzorgen vanuit Kenia, Oeganda, Burundi en Rwanda. We gaan de volgende maanden verdere vormen van samenwerking met Ethiopian Airlines ontwikkelen.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com