Brussels Airlines start met vluchten naar Antarctica

Brussels Airlines, de Belgische nationale luchtvaartmaatschappij, kondigt vandaag de opening van een nieuwe lijn vlucht tussen Brussel en Antarctica aan tijdens de winterperiode.

Een primeur in de geschiedenis van de luchtvaart. In het kader van haar nieuwe commerciële strategie voegt Brussels Airlines Antarctica toe aan haar lijst van bestemmingen om een nog bredere keuze vanuit haar hub Brussels Airport aan te bieden. Tussen 27 oktober 2014 en 29 maart 2015 zal het dankzij Brussels Airlines mogelijk zijn om dit continent met zijn unieke landschappen te bezoeken. De nieuwe bestemming komt er nadat de maatschappij onlangs nog 11 andere nieuwe bestemmingen aankondigde: Ajaccio, Athene, Bari, Bastia, Cagliari, Figari, Krakau, Malta, Montpellier, Sevilla en Warschau.

Antarctica, dat tot nu toe niet erg bekend is bij het grote publiek, bevat een onmiskenbare rijkdom. Zijn fauna en flora bevatten enkele fascinerende soorten. Bovendien is het continent een baken voor wetenschappers van over heel de wereld. Toeristen kunnen er sneeuwwandelen, langlaufen, cruises maken of Prinses Elisabethbasis bezoeken, het Belgische poolstation op Antarctica.

Brussels Airlines zal elke zondag koers zetten richting Antarctica met een Airbus A330. Om haar operaties zo efficiënt en zo veilig mogelijk te laten verlopen, heeft de maatschappij ook beslist om te investeren in de aanleg van een landingsbaan waarbij het toestel op zijn wielen zal kunnen landen. De vlucht maakt een technische stop in Luanda (Angola), één van de 19 Afrikaanse bestemming van de Belgische maatschappij. Deze tussenlanding is nodig om het toestel bij te tanken en van nieuwe catering te voorzien, maar ook om van bemanning te wisselen. Ter gelegenheid van de opening van deze bestemming, werden de uniformen van de bemanningsleden aangepast en voorzien van (namaak-)bont om de koude bij aankomst te trotseren. 

Brussels Airlines werkt ook nauw samen met een gerenommeerde hotelketen om een hotel te openen in Antarctica om de passagiers zo goed mogelijk te ontvangen. Er bestaat een grote vraag naar deze bestemming, van zowel toeristen als wetenschappers. Brussels Airlines zal de eerste maatschappij zijn om een lijnvlucht aan te bieden tussen Europa en Antarctica tijdens het komende winterseizoen, wat paradoxaal genoeg de minst koude periode van het jaar is op het continent.

Uurregeling (in lokale tijden):

Route Vertrek Aankomst
Brussel – Antarctica (via Luanda) 10h45  7h45 (+1)
Antarctica – Brussel (via Luanda)  9h15 6h15 (+1)

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com