Brussels Airlines start met vluchten naar Antarctica

Brussels Airlines start met vluchten naar Antarctica

Dinsdag 1 april 2014 — Brussels Airlines, de Belgische nationale luchtvaartmaatschappij, kondigt vandaag de opening van een nieuwe lijn vlucht tussen Brussel en Antarctica aan tijdens de winterperiode.

Een primeur in de geschiedenis van de luchtvaart. In het kader van haar nieuwe commerciële strategie voegt Brussels Airlines Antarctica toe aan haar lijst van bestemmingen om een nog bredere keuze vanuit haar hub Brussels Airport aan te bieden. Tussen 27 oktober 2014 en 29 maart 2015 zal het dankzij Brussels Airlines mogelijk zijn om dit continent met zijn unieke landschappen te bezoeken. De nieuwe bestemming komt er nadat de maatschappij onlangs nog 11 andere nieuwe bestemmingen aankondigde: Ajaccio, Athene, Bari, Bastia, Cagliari, Figari, Krakau, Malta, Montpellier, Sevilla en Warschau.

Antarctica, dat tot nu toe niet erg bekend is bij het grote publiek, bevat een onmiskenbare rijkdom. Zijn fauna en flora bevatten enkele fascinerende soorten. Bovendien is het continent een baken voor wetenschappers van over heel de wereld. Toeristen kunnen er sneeuwwandelen, langlaufen, cruises maken of Prinses Elisabethbasis bezoeken, het Belgische poolstation op Antarctica.

Brussels Airlines zal elke zondag koers zetten richting Antarctica met een Airbus A330. Om haar operaties zo efficiënt en zo veilig mogelijk te laten verlopen, heeft de maatschappij ook beslist om te investeren in de aanleg van een landingsbaan waarbij het toestel op zijn wielen zal kunnen landen. De vlucht maakt een technische stop in Luanda (Angola), één van de 19 Afrikaanse bestemming van de Belgische maatschappij. Deze tussenlanding is nodig om het toestel bij te tanken en van nieuwe catering te voorzien, maar ook om van bemanning te wisselen. Ter gelegenheid van de opening van deze bestemming, werden de uniformen van de bemanningsleden aangepast en voorzien van (namaak-)bont om de koude bij aankomst te trotseren. 

Brussels Airlines werkt ook nauw samen met een gerenommeerde hotelketen om een hotel te openen in Antarctica om de passagiers zo goed mogelijk te ontvangen. Er bestaat een grote vraag naar deze bestemming, van zowel toeristen als wetenschappers. Brussels Airlines zal de eerste maatschappij zijn om een lijnvlucht aan te bieden tussen Europa en Antarctica tijdens het komende winterseizoen, wat paradoxaal genoeg de minst koude periode van het jaar is op het continent.

Uurregeling (in lokale tijden):

Route Vertrek Aankomst
Brussel – Antarctica (via Luanda) 10h45  7h45 (+1)
Antarctica – Brussel (via Luanda)  9h15 6h15 (+1)

 

Adapted Antarctica uniform with padded jacket for the male flight attendants
Adapted Antarctica uniform with faux fur for female flight attendants