Brussels Airlines start nieuwe lijndienst naar Vilnius – Litouwen

Vanaf 30 maart biedt Brussels Airlines vier vluchten per week aan tussen de Europese hoofdstad en Vilnius. De Litouwse hoofdstad draagt dit jaar de titel van Culturele Europese hoofdstad. Bij gebrek aan rechtstreekse vluchten tussen België en Litouwen waren passagiers totnogtoe verplicht om via connecties in buitenlandse luchthavens naar Vilnius te reizen.

Litouwen is één van de meest dynamische Baltische Staten en de economische groei die de hooggeschoolde bevolking realiseert, overtreft al jaren die van de meeste EU-landen. Met het nieuwe vluchtaanbod speelt Brussels Airlines in op de stijgende vraag naar vlotte vluchtverbindingen naar het land. Dankzij de rechtstreekse Brussels Airlines lijnservice daalt de reistijd Brussel-Vilnius tot 3 uur. Dat is een flinke verbetering voor passagiers die de voorbije maanden minstens zes uur onderweg waren en tussenstops in het buitenland moesten maken. 

Vilnius heeft ook een groot toerismepotentieel. Recentelijk werd de stad door verschillende Belgische reisexperts nog aangeduid als één van de meest trendy bestemmingen voor 2009. Zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad namen Vilnius op in lijstjes van steden die je ‘moet bezoeken’ dit jaar. Ook ‘Genieten Magazine’ sprak deze maand lovend over de hoofdstad van Litouwen. 

De oude barokke, middeleeuwse binnenstad prijkt op de Unesco World Heritage en Vilnius draagt dit jaar ook de titel van Europese culturele hoofdstad. Zowat dagelijks zijn er daarom culturele evenementen en festivals gepland. Meer info over de culturele agenda vind je op de website http://www.culturelive.lt/en/main/ 

Vilnius investeert ook in de toekomst. Er wordt in de stad een ‘Guggenheim Hermitage’ museum gebouwd en er staan nog talrijke andere projecten op stapel. 

Vluchtinformatie 

Met het nieuwe vluchtaanbod richt Brussels Airlines zich zowel op zakenreizigers, expats, EU&NATO verkeer als toeristen. Passagiers kunnen kiezen tussen de b.flex en b.light economy reisformules. Wie voor b.flex kiest kan afreisdata altijd wijzigen, extra bagage meenemen, gebruik maken van fast lane security in Brussel en geniet aan boord van een verzorgde maaltijd en een drankjesaanbod. 

Vluchtschema: 
Alle vluchten vertrekken vanuit Brussel in de voormiddag en de terugvlucht vanuit Vilnius is in de namiddag. Er wordt elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag gevlogen. 
Toesteltype varieert (AVRO RJ, Airbus A 319 of Boeing 737) 

SN 3271 Brussel-Vilnius 10u00-13u35 Vluchtdagen 1.3.5.7 
SN 3272 Vilnius-Brussel 14u10-15u55 Vluchtdagen 1.3.5.7 

Dankzij dit vluchtschema kunnen er ook vlotte doorverbindingen aangeboden worden naar talrijke Europese steden zoals Milaan, Rome, Barcelona, Berlijn, Geneve enzovoort. 

Een enkele reis is al mogelijk vanaf 49,99 euro in b.light, enkele reis en alle taksen inbegrepen. 

Tickets zijn vanaf vandaag te koop via de website www.brusselsairlines.com, de reisagent of de ticketbalie op de luchthaven.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com