Brussels Airlines start nieuwe Mumbai vlucht op 30 maart

Brussels Airlines zal vanaf 6 maart 2017 Brussels Airport vijf keer per week verbinden met de Indische metropool Mumbai. Het vluchtschema dat vandaag werd bekendgemaakt voorziet dagvluchten naar Mumbai en nachtvluchten vanuit Mumbai naar Brussels Airport. Naar aanleiding van de start van de ticketverkoop biedt Brussels Airlines al retourreizen aan vanaf 399 euro alle taksen inbegrepen. 

**Update: de startdatum van de Mumbai route is uitgesteld tot 30 maart owv operationele redenen**


30 maart 2017 wordt een historische dag voor Brussels Airlines. Vanaf dan zal Brussels Airlines voor het eerst in haar geschiedenis India verbinden met Brussels Airport en met haar netwerk van Europese, Afrikaanse en Noord-Amerikaanse bestemmingen. De ticketverkoop van de nieuwe vluchten start vandaag. Retourtickets zijn momenteel al beschikbaar vanaf 399 euro all in.

Het vluchtschema bestaat uit dagvluchten naar Mumbai op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. Vertrek is voorzien in de voormiddag en aankomst in Mumbai’s Chattrapathi Shivaji International Airport in de late avond (lokale tijd). De vlucht vanuit Mumbai naar Brussels Airport vertrekt iedere maandag-, dinsdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht vanuit de moderne terminal 2 en komt aan in de vroege ochtend.

Dankzij deze uurregeling kunnen passagiers vlot doorreizen naar talrijke Europese, Noord-Amerikaanse en Afrikaanse bestemmingen. Zo sluiten de Mumbai vluchten goed aan op de Brussels Airlines vluchten naar ondermeer London Heathrow, Manchester, Birmingham, Edinburgh, Bristol, Geneve, Parijs, Lyon, Toulouse, Stockholm, Milaan, Madrid en de intercontinentale vluchten naar New York, Toronto, Washington en 19 Afrikaanse bestemmingen.

 

Uurregeling 

 

Vlucht

Route

Vertrek

Aankomst

Dagen

SN601

BRU-BOM

10:50

23:05

1.3.45.7

SN602

BOM-BRU

01:05

07:15

12.456.

 

Alle vluchten worden uitgevoerd met Airbus A 330-200 vliegtuigen. Passagiers hebben de keuze uit Business Class, de nieuwe Economy Privilege klasse (zetels vooraan in Economy Class met meer beenruimte en extra recline) en Economy Class.

 

Mumbai

Met Mumbai voegt Brussels Airlines het Indiase subcontinent aan haar netwerk toe. Het multiculturele Mumbai is zowel het economisch-commerciële hart van India. De grote financiële instellingen van het land, de auto- en farmaproducenten, de modesector en de snel groeiende diamantsector hebben allemaal hun hoofdkwartier in de gigantische stedelijke aglommeratie of in de deelstaat Maharashtra waarvan Mumbai de hoofdplaats is.  De culturele sector wordt aangevoerd door de Bollywood filmindustrie. Daarnaast huisvest Mumbai ook de belangrijkste haven van India, waardoor de wereldstad ook het knooppunt voor de import- en exportsector is. Voor toeristen is het fasinerence en historische rijke Mumbai niet enkel een bezoek waard maar ook een goede uitvalsbasis om het uitgestrekte land te bezoeken.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com