Brussels Airlines start nieuwe Mumbai vlucht op 30 maart

Brussels Airlines start nieuwe Mumbai vlucht op 30 maart

Donderdag 8 september 2016 — Brussels Airlines zal vanaf 6 maart 2017 Brussels Airport vijf keer per week verbinden met de Indische metropool Mumbai. Het vluchtschema dat vandaag werd bekendgemaakt voorziet dagvluchten naar Mumbai en nachtvluchten vanuit Mumbai naar Brussels Airport. Naar aanleiding van de start van de ticketverkoop biedt Brussels Airlines al retourreizen aan vanaf 399 euro alle taksen inbegrepen. 

**Update: de startdatum van de Mumbai route is uitgesteld tot 30 maart owv operationele redenen**


30 maart 2017 wordt een historische dag voor Brussels Airlines. Vanaf dan zal Brussels Airlines voor het eerst in haar geschiedenis India verbinden met Brussels Airport en met haar netwerk van Europese, Afrikaanse en Noord-Amerikaanse bestemmingen. De ticketverkoop van de nieuwe vluchten start vandaag. Retourtickets zijn momenteel al beschikbaar vanaf 399 euro all in.

Het vluchtschema bestaat uit dagvluchten naar Mumbai op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. Vertrek is voorzien in de voormiddag en aankomst in Mumbai’s Chattrapathi Shivaji International Airport in de late avond (lokale tijd). De vlucht vanuit Mumbai naar Brussels Airport vertrekt iedere maandag-, dinsdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht vanuit de moderne terminal 2 en komt aan in de vroege ochtend.

Dankzij deze uurregeling kunnen passagiers vlot doorreizen naar talrijke Europese, Noord-Amerikaanse en Afrikaanse bestemmingen. Zo sluiten de Mumbai vluchten goed aan op de Brussels Airlines vluchten naar ondermeer London Heathrow, Manchester, Birmingham, Edinburgh, Bristol, Geneve, Parijs, Lyon, Toulouse, Stockholm, Milaan, Madrid en de intercontinentale vluchten naar New York, Toronto, Washington en 19 Afrikaanse bestemmingen.

 

Uurregeling 

 

Vlucht

Route

Vertrek

Aankomst

Dagen

SN601

BRU-BOM

10:50

23:05

1.3.45.7

SN602

BOM-BRU

01:05

07:15

12.456.

 

Alle vluchten worden uitgevoerd met Airbus A 330-200 vliegtuigen. Passagiers hebben de keuze uit Business Class, de nieuwe Economy Privilege klasse (zetels vooraan in Economy Class met meer beenruimte en extra recline) en Economy Class.

 

Mumbai

Met Mumbai voegt Brussels Airlines het Indiase subcontinent aan haar netwerk toe. Het multiculturele Mumbai is zowel het economisch-commerciële hart van India. De grote financiële instellingen van het land, de auto- en farmaproducenten, de modesector en de snel groeiende diamantsector hebben allemaal hun hoofdkwartier in de gigantische stedelijke aglommeratie of in de deelstaat Maharashtra waarvan Mumbai de hoofdplaats is.  De culturele sector wordt aangevoerd door de Bollywood filmindustrie. Daarnaast huisvest Mumbai ook de belangrijkste haven van India, waardoor de wereldstad ook het knooppunt voor de import- en exportsector is. Voor toeristen is het fasinerence en historische rijke Mumbai niet enkel een bezoek waard maar ook een goede uitvalsbasis om het uitgestrekte land te bezoeken.