Brussels Airlines start nieuwe Mumbai vlucht op 30 maart

Brussels Airlines start nieuwe Mumbai vlucht op 30 maart

Brussels Airlines zal vanaf 6 maart 2017 Brussels Airport vijf keer per week verbinden met de Indische metropool Mumbai. Het vluchtschema dat vandaag werd bekendgemaakt voorziet dagvluchten naar Mumbai en nachtvluchten vanuit Mumbai naar Brussels Airport. Naar aanleiding van de start van de ticketverkoop biedt Brussels Airlines al retourreizen aan vanaf 399 euro alle taksen inbegrepen. 

**Update: de startdatum van de Mumbai route is uitgesteld tot 30 maart owv operationele redenen**


30 maart 2017 wordt een historische dag voor Brussels Airlines. Vanaf dan zal Brussels Airlines voor het eerst in haar geschiedenis India verbinden met Brussels Airport en met haar netwerk van Europese, Afrikaanse en Noord-Amerikaanse bestemmingen. De ticketverkoop van de nieuwe vluchten start vandaag. Retourtickets zijn momenteel al beschikbaar vanaf 399 euro all in.

Het vluchtschema bestaat uit dagvluchten naar Mumbai op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. Vertrek is voorzien in de voormiddag en aankomst in Mumbai’s Chattrapathi Shivaji International Airport in de late avond (lokale tijd). De vlucht vanuit Mumbai naar Brussels Airport vertrekt iedere maandag-, dinsdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht vanuit de moderne terminal 2 en komt aan in de vroege ochtend.

Dankzij deze uurregeling kunnen passagiers vlot doorreizen naar talrijke Europese, Noord-Amerikaanse en Afrikaanse bestemmingen. Zo sluiten de Mumbai vluchten goed aan op de Brussels Airlines vluchten naar ondermeer London Heathrow, Manchester, Birmingham, Edinburgh, Bristol, Geneve, Parijs, Lyon, Toulouse, Stockholm, Milaan, Madrid en de intercontinentale vluchten naar New York, Toronto, Washington en 19 Afrikaanse bestemmingen.

 

Uurregeling 

 

Vlucht

Route

Vertrek

Aankomst

Dagen

SN601

BRU-BOM

10:50

23:05

1.3.45.7

SN602

BOM-BRU

01:05

07:15

12.456.

 

Alle vluchten worden uitgevoerd met Airbus A 330-200 vliegtuigen. Passagiers hebben de keuze uit Business Class, de nieuwe Economy Privilege klasse (zetels vooraan in Economy Class met meer beenruimte en extra recline) en Economy Class.

 

Mumbai

Met Mumbai voegt Brussels Airlines het Indiase subcontinent aan haar netwerk toe. Het multiculturele Mumbai is zowel het economisch-commerciële hart van India. De grote financiële instellingen van het land, de auto- en farmaproducenten, de modesector en de snel groeiende diamantsector hebben allemaal hun hoofdkwartier in de gigantische stedelijke aglommeratie of in de deelstaat Maharashtra waarvan Mumbai de hoofdplaats is.  De culturele sector wordt aangevoerd door de Bollywood filmindustrie. Daarnaast huisvest Mumbai ook de belangrijkste haven van India, waardoor de wereldstad ook het knooppunt voor de import- en exportsector is. Voor toeristen is het fasinerence en historische rijke Mumbai niet enkel een bezoek waard maar ook een goede uitvalsbasis om het uitgestrekte land te bezoeken.

Netwerk
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 54 bestemmingen in Europa en 2 in Noord-Amerika. Het bedrijf stelt 3.300 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem