Brussels Airlines start partnership met bmi

Dankzij een partnership akkoord met de Britse luchtvaartmaatschappij bmi kan Brussels Airlines haar passagiers vanaf het winterseizoen drie bijkomende bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk aanbieden. Het gaat om Edinburgh, Leeds Bradford en East Midlands. In totaal biedt Brussels Airlines nu dagelijks afreismogelijkheden aan naar niet minder dan 9 UK bestemmingen.

Dankzij het partnership akkoord gaan Brussels Airlines en bmi het vluchtaanbod naar alle regionale bestemmingen in de UK samen commercialiseren. Brussels Airlines zal voortaan mee de vluchten aanbieden die bmi drie keer per dag vanuit Brussels Airport verzorgt naar Edingburgh, Leeds Bradford en East Midlands. bmi neemt op haar beurt in haar aanbod de vluchten op die Brussels Airlines dagelijks verzorgt tussen de Europese hoofdstad en Birmingham, Manchester, Bristol en Newcastle. Al deze vluchten zullen met de respectievelijke vluchtcodes van beide maatschappijen (‘SN’ en ‘BD’) uitgevoerd worden.

De codeshare overeenkomst start op 26 oktober. Dankzij het partnership biedt Brussels Airlines haar passagiers voortaan negen UK bestemmingen aan en bijna  300 vluchten per week tussen België en het Verenigd Koninkrijk. Geen enkel andere luchtvaartmaatschappij verzorgt een beter of groter UK aanbod van rechtstreekse vluchten dan de combinatie Brussels Airlines en bmi.  De belangrijke Midlands business regio wordt bijvoorbeeld voortaan via twee luchthavens aangeboden (Birmingham en East Midlands) terwijl met Edinburgh de voornaamste toegangspoort tot Schotland voortaan in het Brussels Airlines netwerk prijkt.

Het vluchtaanbod laat UK passagiers ook toe om via Brussels Airport en met vlot aansluitende vluchten naar zowat alle Europese, Afrikaanse en Indische bestemmingen van Brussels Airlines te reizen. Honderden vluchtcombinaties zoals bijvoorbeeld Edinburgh-Brussel-Nairobi, Leeds-Brussel-Dehli of East Midlands-Brussel-Bilbao zijn vanaf nu mogelijk. 

Ook de leden van het Brussels Airlines getrouwheidsprogramma Privilege halen voordeel uit deze samenwerking. Zij kunnen mijlen sparen en uitgeven telkens ze gebruik maken van deze nieuwe codeshare bestemmingen.

“We zijn zeer tevreden dat we dankzij dit belangrijke partnership onze aanwezigheid op de Britse markt verstevigen en uitbreiden met drie nieuwe bestemmingen”, zegt EVP Business Strategy Erik Follet. “Dit is een duidelijke win/win voor zowel de business als vrijetijdsklanten van Brussels Airlines en bmi.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com