Brussels Airlines start samenwerking met United Airlines

Vanaf zes april kan Brussels Airlines dankzij een nieuwe samenwerking met Star Alliance lid United Airlines dagelijkse vluchten aanbieden naar Washington en Chicago. Vanuit beide luchthavens kan doorgereisd worden naar tientallen andere bestemmingen in de Verenigde Staten. United kan dankzij de samenwerking met Brussels Airlines ook talrijke nieuwe bestemmingen in Europa en Afrika in haar netwerk opnemen.

Brussels Airlines passagiers kunnen vanaf zes april naar tientallen nieuwe bestemmingen in de Verenigde Staten reizen dankzij een nieuw codeshare partnership met United Airlines. De dagelijkse lijnvlucht naar Washington en de nieuwe dagelijkse service naar Chicago O’Hare, die de voorbije maandag van start ging, worden vanaf zes april ook aangeboden door Brussels Airlines.

De samenwerking tussen Brussels Airlines en United Airlines beperkt zich evenwel niet tot de directe transatlantische routes. Mits een overstap in Chicago of Washington kunnen Brussels Airlines klanten ook doorreizen naar ondermeer Boston, Denver, Dallas FW, Austin, Cleveland, Las Vegas, Los Angeles, Portland, Tampa, Houston en tientallen andere bestemmingen in de Verenigde Staten. Ook al deze bestemmingen worden voortaan in codeshare en dus met SN vluchtnummers aangeboden door Brussels Airlines.

Passagiers van United kunnen voortaan via Brussels Airport met Brussels Airlines vlot talrijke bestemmingen in Europa en Afrika bereiken. De vluchtcode ‘UA’ van United zal vanaf zes april geleidelijk aan, aan talrijke Brussels Airlines vluchten worden toegevoegd. In totaal breidt United zo haar aanbod met 24 Europese en 12 Afrikaanse bestemmingen van Brussels Airlines uit.

“We focussen sterk op de uitbreiding van ons wereldwijd vluchtaanbod”, zegt United’s SVP Alliances, International & Regulatory Affairs Mark Schwab. “Dankzij dit partnership met Brussels Airlines groeit ons netwerk met talrijke nieuwe Europese bestemmingen en vluchten naar talrijke Afrikaanse groeimarkten.”

United Airlines is één van de stichtende leden van het globale samenwerkingsverband Star Alliance waarvan Brussels Airlines in december vorig jaar lid werd. Passagiers van Brussels Airlines die gebruik maken van deze nieuwe codeshare service kunnen Miles & More getrouwheidsmijlen sparen en uitgeven. Vice versa kunnen de leden van United’s Mileage Plus programma mijlen sparen en uitgeven telkens ze met Brussels Airlines vliegen. “Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Brussels Airlines”, zegt EVP Strategy & Business Development Erik Follet. “Met United beschikken we voortaan over een zeer sterke Amerikaanse partner die als lid van de Star Alliance onze passagiers talrijke nieuwe voordelen garandeert. De rechtstreekse lijnvlucht naar de Amerikaanse hoofdstad Washington zal zeker geapprecieerd door onze klanten terwijl de nieuwe lijndienst naar Chicago, de grote thuishaven van United, onze passagiers talrijke nieuwe connectiemogelijkheden oplevert. Ook voor onze Afrika vluchten is dit partnership met United een belangrijke meerwaarde want we kunnen nu reismogelijkheden naar zowat alle grote steden in Amerika aanbieden.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com