Brussels Airlines start samenwerking met US Airways

Brussels Airlines biedt voortaan nieuwe dagelijkse vluchten aan naar Philadelphia dankzij een samenwerking met Star Alliance lid US Airways. Ook veertig andere bestemmingen in de VS zij vanaf nu vlot bereikbaar via Philadelphia. Dankzij deze nieuwe samenwerking en het partnership met United Airlines, dat onlangs ook van start ging, kan Brussels Airlines haar klanten nu comfortabele reismogelijkheden aanbieden naar meer dan 80 bestemmingen in de Verenigde Staten.

Nadat vorige week al een samenwerkingsakkoord met United Airlines werd bekendgemaakt, breidt Brussels Airlines haar US aanbod vandaag verder uit dankzij een partnership met een ander Star Alliance lid, US Airways. Brussels Airlines passagiers kunnen voortaan dagelijks gebruik maken van de US Airways lijndienst naar Philadelphia.

De samenwerking tussen Brussels Airlines en US Airways beperkt zich evenwel niet tot deze transatlantische verbinding alléén. Mits een overstap in Philadelphia kunnen Brussels Airlines passagiers in een eerste fase naar veertig andere bestemmingen in de VS reizen (bijvoorbeeld Atlanta, Boston, Dallas, Las Vegas, Miami, San Francisco, …). In een tweede fase, begin mei, breidt het aanbod verder uit met een dertigtal bijkomende verbindingen naar onder meer Buffalo, Detroit, Houston, Portland, enzovoort. Al deze nieuwe verbindingen worden ook onder het Brussels Airlines ‘SN’ vluchtnummer aangeboden.

Ook passagiers van US Airways halen voordeel uit dit partnership. Zij kunnen voortaan via Brussels Airport met Brussels Airlines naar talrijke Europese en Afrikaanse bestemmingen doorreizen. De vluchtcode van US Airways, ‘US’ zal aan meer dan dertig Brussels Airlines verbindingen worden toegevoegd. Vanaf begin mei gaat US Airways ook via deze codeshare formule tien Afrikaanse bestemmingen van Brussels Airlines aanbieden.

US Airways is net zoals Brussels Airlines lid van het globale samenwerkingsverband Star Alliance. Passagiers van Brussels Airlines kunnen Miles & More vliegmijlen sparen en uitgeven telkens ze gebruik maken van deze nieuwe vluchten. Vice versa genieten de leden van het US Airways getrouwheidsprogramma dezelfde voordelen.

Dankzij de akkoorden met United Airlines en US Airways kan Brussels Airlines haar netwerk nu verstevigen met 80 bestemmingen in de Verenigde Staten en dit via rechtstreekse vluchten naar Chicago, Washington en Philadelphia en overstapmogelijkheden in deze luchthavens.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com