Brussels Airlines start vluchten naar Ljubljana Slovenië

Vanaf vandaag verbindt Brussels Airlines de Europese hoofdstad rechtstreeks met Slovenië. Brussels Airlines vliegt voortaan 6 keer per week naar Ljubljana. Met de opening van deze nieuwe route verwelkomt Brussels Airlines het nakende EU voorzitterschap van Slovenië. Een vliegticket voor een enkele reis, alle taksen inbegrepen is beschikbaar vanaf 49,99 euro.

De republiek Slovenië, lid van de EU sinds mei 2004, zal volgend jaar als eerste “nieuwe EU lidstaat” het voorzitterschap van de EU waarnemen. Het land voerde kort geleden de euro in en kent een bloeiende economische ontwikkeling. Ook de toeristische sector en de luchtvaart kennen een sterke groei.

Redenen genoeg voor Brussels Airlines, dat haar thuisbasis heeft in de hoofdstad van Europa, om vanaf vandaag Ljubljana 6 keer per week te verbinden met Brussels Airport. 

Vluchtschema en tarieven

Het uurrooster is perfect geschikt voor zakenreizen, citytrips en korte vakanties met een vertrek vanuit Brussel ’s namiddags en een terugkeer vanuit Ljubljana in de vooravond. De maatschappij vliegt elke dag met uitzondering van zaterdag. De vluchttijd bedraagt 1 uur en 50 minuten. 

Met zeer gunstige tarieven vanaf 49,99 euro voor een enkele reis in b.light economy klasse, alle taksen inbegrepen, biedt Brussels Airlines een zeer voordelige reisformule aan. 

Passagiers die op zoek zijn naar flexibiliteit, full service, extra bagage en de nieuwste voordelen op de luchthaven van Brussel zoals de fast lane security doorgang en de snelle check-in, kunnen de populaire b.flex economy plus klasse boeken. B.flex economy+ tickets zijn gemiddeld 50 percent goedkoper dan de business klasse van andere maatschappijen terwijl passagiers kunnen genieten van een hoge kwaliteitsservice. 

Toeristisch potentieel 

Brussels Airlines gelooft sterk in het gevarieerd toeristisch potentieel van Slovenië met uitstekende skifaciliteiten in bekende resorts zoals Kranjska Gora, moderne wellness faciliteiten, wandelmogelijkheden en stranden langs de mooie Adriatische kust. Bovendien is een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana zeer de moeite waard. Het aantal toeristen in Slovenië stijgt elk jaar met 6 percent. De luchthaven van Ljubljana heeft een hinterland van van ongeveer 4 miljoen mensen en strekt zich uit tot Noord-Italië (Triëste regio), Zuid-Oostenrijk (Klagenfurt regio) en een deel van Kroatië.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com