Brussels Airlines start vluchten naar Montreal in 2020

Brussels Airlines start vluchten naar Montreal in 2020

  • Vijf wekelijkse vluchten van Brussel naar Montreal vanaf 29 maart 2020
  • Brussels Airlines stopt met vluchten naar Toronto
  • Washington wordt het hele jaar door aangeboden vanaf februari.

Brussel, 4 september 2019 - Vanaf eind maart 2020 lanceert Brussels Airlines seizoensvluchten naar Montreal. In het zomerseizoen (eind maart tot eind oktober) biedt de maatschappij dan vijf vluchten per week aan tussen Brussels Airport en Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport. Met de resterende vliegtuigcapaciteit in de winter zal Brussels Airlines haar aanbod naar Washington uitbreiden, dat vanaf 20 februari het hele jaar door zal aangevlogen worden, terwijl dit nu enkel een zomerbestemming is.

 

Aangezien Montreal de belangrijkste markt is in Canada vanuit België en een grote vraag kent naar vluchten van en naar Sub-Sahara-Afrika, heeft Brussels Airlines besloten om vluchten te lanceren naar Montreal, de op een na dichtstbevolkte stad van Canada.

"Montreal is een echte toegevoegde waarde voor het netwerk van Brussels Airlines. Het is een sterke markt vanuit België met meer dan 75.000 potentiële reizigers per jaar. Montreal is zeer relevant voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers en de bestemming kan gemakkelijk worden gestimuleerd voor zowel individuele als groepsreizen. We kijken ernaar uit om Montreal aan onze portefeuille toe te voegen.".

Frederic Dechamps, Senior Director Sales Belgium - Brussels Airlines, Lufthansa Group, Senior Director Sales Belgium.

De vluchten vertrekken 's ochtends vanuit Brussels Airport en komen ook 's ochtends vroeg terug aan in Brussel, zodat er naadloos kan worden overgestapt op een van de vele Europese bestemmingen en de 17 Afrikaanse bestemmingen van Brussels Airlines.

Service aan boord

De nieuwe route Brussel - Montreal zal worden aangevlogen met Airbus A330-300 vliegtuigen, met Brussels Airlines’ recent gelanceerde boetiekhotel service in de gloednieuwe Business Class, Premium Economy en Economy Class. Passagiers kunnen zich aan boord verwachten aan de typische Belgische gastvrijheid en een culinaire ervaring. Business Class passagiers kunnen genieten van een menu dat elk jaar door een andere Belgische sterrenchef wordt gecreëerd. Alle gasten hebben de keuze uit acht beroemde Belgische bieren, Belgische wijnen, koffie en heerlijke Belgische chocolade.

De nieuwe Premium Economy Class van Brussels Airlines biedt langeafstandsreizigers een rustige, ontspannen en comfortabele ervaring met veel beenruimte, tot wel 96cm. Premium Economy zetels zijn ook uitgerust met grotere hoofdsteunen en een rugleuning die tot 40° naar achter kan, om comfortabel te kunnen slapen. Bovendien is elke zetel uitgerust met een eigen USB-poort om tijdens de vlucht productief te blijven. 

Tickets kunnen geboekt worden via brusselsairlines.com, de ticketbalie van Brussels Airlines of via de reisagent.

Vluchturen Zomer 2020 (29 maart 2020 - 24 oktober 2020) in lokale tijd

Story image

De laatste vlucht van Brussels Airlines naar Toronto vertrekt op 7 januari 2020. Passagiers die al een reservatie hebben op vluchten na die datum, zullen een alternatief aangeboden krijgen.

Met de resterende capaciteit in het winterseizoen (eind oktober tot eind maart) kan Brussels Airlines het hele jaar door haar service naar Washington uitbreiden om te beantwoorden aan de grote vraag naar vluchten tussen Washington en de Afrikaanse bestemmingen van Brussels Airlines. In de zomer (eind maart tot eind oktober) wordt de dienst dagelijks aangeboden, in de winter vier keer per week.

 

Over Montreal

Montreal is de grootste stad in de Canadese provincie Québec. De stad ligt op een eiland in de Saint Lawrence River en is vernoemd naar Mount Royal, de driedubbele heuvel in het hart van Montreal. De stad werd door Monocle Magazine uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Canada. Montreal is een drukke en opwindende stad met wijken die sterk variëren; van het Frans-koloniale Vieux-Montréal met de Neogotische Notre Dame basiliek, tot het hippe en laidback Mile-End.

De vele culturele gemeenschappen van Montreal hebben de stad een aparte lokale cultuur gegeven. Elke zomer zijn er vele festivals in de stad. Het grootste festival van de stad is het Montreal International Jazz Festival, het grootste jazzfestival ter wereld. Andere populaire festivals zijn de Just for Laughs (het grootste comedyfestival ter wereld) en het Montreal World Film Festival. Montreal is ook de thuisbasis van het beroemde Cirque du Soleil, dat in een prachtig tentencomplex aan het water optreedt. Hoogtepunten van de stad zijn onder andere het Musée des Beaux-Arts de Montreal, met werken van Europese zwaargewichten en prachtige Canadese kunst, de Atwater Market en de Place d'Armes, een open plein afgebakend door een aantal van de mooiste gebouwen in het oude Montreal, waaronder de oudste bank, de eerste wolkenkrabber en de Notre-Dame basiliek.

Brussels Airlines’ Noord-Atlantische netwerk in een notendop :

Story image

 

Netwerk
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem