Brussels Airlines start zomerseizoen met 26 nieuwe bestemmingen

Brussels Airlines start zomerseizoen met 26 nieuwe bestemmingen

Brussels Airlines lanceert de grootste netwerkuitbreiding in de geschiedenis van het bedrijf. Dankzij de samenwerking met tour operators Neckermann, Thomas Cook en Pegase kan het bedrijf niet enkel haar vluchtfrequenties naar verschillende bestaande vakantiebestemmingen verhogen, maar kan de maatschappij ook 26 nieuwe vakantiebestemmingen aan haar netwerk toevoegen.

Brussels Airlines lanceert deze zomer 26 nieuwe bestemmingen. Het is de grootste netwerkuitbreiding in de geschiedenis van de maatschappij. Naast een stijging in de vluchtfrequenties naar verschillende bestaande vakantiebestemmingen verwelkomt Brussels Airlines ook nieuwe bestemmingen in Bulgarije, Kaapverdië, Kroatië, Cyprus, Egypte, Macedonië, Griekenland, Montenegro, Marokko, Portugal en Spanje in het zomeraanbod. De aanzienlijke groei van het aanbod is voornamelijk te danken aan de integratie van de activiteiten en twee Airbus A320 toestellen van Thomas Cook Airlines Belgium en daarbij horend ook een nauwere samenwerking met tour operators Neckermann, Thomas Cook en Pegase. In totaal zal Brussels Airlines wekelijks bijna 1.700 vluchten naar korte- en middellange afstandsbestemmingen (+9.67% zetels t.o.v. 2017) en meer dan 200 lange afstandsvluchten (+1.53% zetels t.o.v. 2017) uitvoeren dit zomerseizoen, dat loopt van 25 maart tot 27 oktober.

Korte- en middellange afstandsroutes

Binnen Europa verwelkomt de maatschappij deze zomer verschillende nieuwe vakantiebestemmingen. Brussels Airlines zet koers naar Boergas en Varna (Bulgarije), Cyprus, Sharm-el-Sheikh, Hurghada en Marsa Alam (Egypte), verschillende Griekse bestemmingen en eilanden, Ohrid (Macedonië) en Tivat (Montenegro).

Het aanbod aan vluchten naar vakantiestreken in Spanje, Marokko, Griekenland en Kroatië stijgt aanzienlijk dankzij de toevoeging van, onder andere, Lanzarote, Agadir, Santorini, Zadar en Split. Naast nieuwe bestemmingen stijgen ook de vluchtfrequenties naar de Franse steden Ajaccio, Bastia, Bordeaux en Nice, alsook het aantal vluchten naar Athene, Tel Aviv, Firenze en Malaga.

Vind inspiratie en tips over de nieuwe bestemmingen op brusselsairlines.com

NIEUWE BESTEMMINGEN

Boergas (Bulgarije)                 2 x week

Varna (Bulgarije)                     2 x week

Boa Vista (Kaapverdië)           2 x week

Sal (Kaapverdië)                      2 x week

Split (Kroatië)                          2 x week

Zadar (Kroatië)                        1 x week

Chania (Kreta)                         3 x week

Gerona (Spanje)                        1 x week

Paphos (Cyprus)                       2 x week

Korfoe (Griekenland)               3 x week

Mykonos (Griekenland)          1 x week

Santorini (Griekenland)           1 x week

Kos (Griekenland)                     3 x week

Kalamata (Griekenland)         1 x week

Zakynthos (Griekenland)        2 x week

Sharm-el-Sheikh (Egypte)      1 x week

Marsa Alam (Egypte)              1 x week

Hurghada (Egypte)                   3 x week

Tivat (Montenegro)                 1 x week

Agadir (Marokko)                     3 x week

Ohrid (Macedonië)                  1 x week

Lanzarote (Spanje)                 3 x week

Fuerteventura (Spanje)          1 x week

Almeria (Spanje)                     2 x week

Minorca (Spanje)                    1 x week

Reus (Spanje)                          1 x week

HOGERE VLUCHT FREQUENTIES

Ajaccio (Frankrijk)                  2 x week

Bastia (Frankrijk)                    2 x week 

Bordeaux (Frankrijk)              6 x week

Nice (Frankrijk)                       21 x week

Athene (Griekenland)             5 x week

Tel Aviv (Israël)                       14 x week

Firenze (Italië)                         7 x week

Malaga (Spanje)                      15 x week

 

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem