Brussels Airlines statement nav de goedkeuring van de call optie door de Lufthansa toezichtsraad

Woensdag 28 september 2016 — In haar vergadering vandaag heeft de Toezichtsraad van Deutsche Lufthansa AG de goedkeuring gegeven voor de optie om de resterende 55% van de aandelen van SN Airholding, het moederbedrijf van Brussels Airlines, te verwerven. Deze goedkeuring maakt de weg vrij voor de volledige overname van Brussels Airlines door Lufthansa. Bedoeling is dat de transactie begin 2017 voltooid is.

De lopende discussies tussen Lufthansa en Brussels Airlines hebben als doel om de eigenheid van Brussels Airlines te behouden, alsook om de groei van de activiteiten en de tewerkstelling in België te verzekeren.  Deze specifieke eigenheid omvat het business model dat  enerzijds gebaseerd is op het ‘point to point’ pasagiersverkeer en anderzijds op het transitverkeer en het Afrikaanse en intercontinentale netwerk dat bijdraagt tot de ontwikkeling van de Brussels Airlines hub in Brussel.  Ook de modaliteiten rond het bestuur van Brussels Airlines in 2017 staat op de agenda. Een beslissingscentrum in Brussel blijft nodig om de verschillende operaties te leiden. Het merk van de luchtvaartmaatschappij blijft Brussels Airlines.

De nieuwe gesprekken tussen Lufthansa en Brussels Airlines met de aandeelhouders en alle betrokken partijen hebben plaats in oktober.

Vanaf het ogenblik dat er meer informatie beschikbaar is zal hierover gecommuniceerd worden.