Brussels Airlines statement nav de goedkeuring van de call optie door de Lufthansa toezichtsraad

In haar vergadering vandaag heeft de Toezichtsraad van Deutsche Lufthansa AG de goedkeuring gegeven voor de optie om de resterende 55% van de aandelen van SN Airholding, het moederbedrijf van Brussels Airlines, te verwerven. Deze goedkeuring maakt de weg vrij voor de volledige overname van Brussels Airlines door Lufthansa. Bedoeling is dat de transactie begin 2017 voltooid is.

De lopende discussies tussen Lufthansa en Brussels Airlines hebben als doel om de eigenheid van Brussels Airlines te behouden, alsook om de groei van de activiteiten en de tewerkstelling in België te verzekeren.  Deze specifieke eigenheid omvat het business model dat  enerzijds gebaseerd is op het ‘point to point’ pasagiersverkeer en anderzijds op het transitverkeer en het Afrikaanse en intercontinentale netwerk dat bijdraagt tot de ontwikkeling van de Brussels Airlines hub in Brussel.  Ook de modaliteiten rond het bestuur van Brussels Airlines in 2017 staat op de agenda. Een beslissingscentrum in Brussel blijft nodig om de verschillende operaties te leiden. Het merk van de luchtvaartmaatschappij blijft Brussels Airlines.

De nieuwe gesprekken tussen Lufthansa en Brussels Airlines met de aandeelhouders en alle betrokken partijen hebben plaats in oktober.

Vanaf het ogenblik dat er meer informatie beschikbaar is zal hierover gecommuniceerd worden.

Corporate
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem