Brussels Airlines stelt nieuwe Belgian Star Chef Eric Pankert voor

Vanaf 1 december is het weer de beurt aan een nieuwe Belgische topchef om zijn Businessclass menu’s te serveren op Brussels Airlines’ langeafstandsvluchten. Deze keer is het chef Eric Pankert van restaurant Zur Post die vijf menu’s heeft bedacht op basis van lokale ingrediënten uit de Duitstalige gemeenschap in Oost-België.

Na succesvolle samenwerkingen met Geert Van Hecke (De Karmeliet – West-Vlaanderen), Julien Lahire (Le Moulin Hideux – Luxemburg) en Thomas Locus (Bistro Margaux – Vlaams-Brabant), gaat Brussels Airlines deze keer in zee met Eric Pankert. Tijdens de volgende vijf maanden zal hij zijn menu’s serveren aan de Business Class passagiers op vluchten naar de USA en Afrika.

Eric Pankert staat sinds 2003 aan het hoofd van het sterrenrestaurant Zur Post in Sankt-Vith. Hij kookte aan de zijde van bekende chefs als Joël Robuchon, Frankrijk’s “Chef van de Eeuw”, en in verschillende steden, waaronder Luik, Düsseldorf, Gent, Parijs en New York. In Gent werd hij ingelijfd in de kunst van de patisserie en uit New York bracht hij de invloeden van verschillende internationale keukens. Eric Pankert streeft altijd naar perfectie en in plaats van de laatste trends te volgen biedt hij zijn gasten een moderne interpretatie van de Franse keuken. Zijn restaurant krijgt een 17/20 in Gault Millau en 4 koksmutsen in de Deltagids.

De menu’s die hij heeft samengesteld voor Brussels Airlines bestaan uit typische Belgisch-Franse gerechten met een moderne toets. Het eerste menu, dat in de maand december wordt geserveerd, start met een millefeuille van gedroogd rundvlees, gevolgd door ganzenlever in Gandaham gewikkeld. Voor het hoofdgerecht kunnen klanten kiezen tussen een hertenstoofpotje met een Bellevaux-biersaus, vergezeld van parmentier van kool en een zeebrasemfilet gecompleteerd met pittige worteljus en auberginekaviaar. Als dessert stelt de patissier van Zur Post, Edmont Peillot, een Bourdaloue-taart met appel en peer. De chef heeft ook een bier geselecteerd om bij zijn gerechten te serveren: Bellevaux Black.

Al jaren levert Brussels Airlines inspanningen om een vliegende ambassadeur van België te zijn. Aan boord van de Brussels Airlines vluchten wordt bijvoorbeeld een selectie van Belgische bieren & wijnen aangeboden. Passagiers worden ook verwend met Belgische pralines, wafels en koekjes van bekende Belgische topmerken.

“We zijn heel blij dat we Eric Pankert aan boord van ons Belgian Star Chefs programma hebben kunnen halen. Het was een plezier om met hem te werken en om te zien met welke toewijding hij onze Business  Class maaltijden heeft bereid. Ik ben ervan overtuigd dat zijn creaties zullen bijdragen tot de exclusieve klantenervaring die we onze Business Class gasten willen bieden.”

-- Anne Tricot, VP Customer Experience Brussels Airlines

 

“Ik was erg vereerd toen ik hoorde dat ik gekozen was als de volgende Belgian Star Chef voor onze nationale luchtvaartmaatschappij. Het is voor mij een groot plezier om onze kleine Duitstalige gemeenschap in België, waar ik heel trots op ben, te mogen vertegenwoordigen naar reizigers over de hele wereld toe. Het was een interessante uitdaging om mijn Frans-Belgische keuken aan te passen aan Business Class passagiers, om hen de best mogelijke ervaring te kunnen bieden. Misschien in de toekomst zullen reizigers die de oceaan oversteken, dromen over de prachtige bossen, velden en stromen in de Oostkantons, terwijl ze één van onze regionale specialiteiten proeven."

-- Eric Pankert

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com