Brussels Airlines tekent contract met grondafhandelaar Alyzia

Brussels Airlines tekent contract met grondafhandelaar Alyzia

Na een grondige aanbestedingsprocedure die in juni 2020 werd opgestart, heeft Brussels Airlines Alyzia gekozen als nieuwe afhandelingspartner op Brussels Airport.

 

Na het faillissement van haar afhandelingspartner Swissport Belgium in juni 2020 startte Brussels Airlines een procedure om een nieuwe afhandelaar te zoeken in haar thuisbasis op Brussels Airport. Door het faillissement kwam de tweede afhandelingsvergunning op de luchthaven vrij, waardoor verschillende kandidaten de Belgische markt betraden om mee te dingen naar de tweede permanente vergunning. In december werd die tweede permanente exploitatievergunning toegekend aan Alyzia, een Franse maatschappij die meer dan 80 luchtvaartmaatschappijen bedient in 8 Franse luchthavens.

Na een grondige aanbestedingsprocedure die verschillende maanden duurde en die gebaseerd was op kwaliteits-, prestatie- en kostencriteria, besloot Brussels Airlines om Alyzia vanaf 1 april 2021 aan te stellen als haar nieuwe grondafhandelingsbedrijf op Brussels Airport. Het contract voorziet in een samenwerking tot minstens 31 maart 2024 en omvat de zogenaamde platformafhandeling (met inbegrip van bagageafhandeling, tarmac-afhandeling en de-icing, naast andere diensten) en het beheer van de Lost&Found dienst van Brussels Airlines. Tot eind maart 2021 wordt de grondafhandeling van Brussels Airlines verder beheerd door Aviapartner, de andere licentiehouder.

 

---
Over Alyzia

Sinds 1948 is Alyzia, een voormalige Aéroports de Paris entiteit, de bevoorrechte partner van vele luchtvaartmaatschappijen op de Parijse luchthavens. Met een erkende knowhow en toegewijde medewerkers biedt Alyzia elke klant hoogwaardige grondafhandelingsdiensten aan.

In 2012 heeft Groupe 3S Alyzia overgenomen. Alyzia was een van de eerste grondafhandelingsbedrijven die in 2012 de ISAGO-certificering behaalde in beide Parijse luchthavens (Charles de Gaulle en ORLY), die in 2015 en 2017 werd vernieuwd. In september 2013 behaalde het bedrijf het kwaliteits-, veiligheids- en milieucertificaat (ISO 9001-14001, OHSAS 18001), dat in 2018 werd vernieuwd en dat de investering van Alyzia in voortdurende verbeteringen erkent. Met deze certificaten kon de grootste waarde worden gehecht aan de kwaliteit, de veiligheid en het milieu van het bedrijf.

Bezorgd over het milieu en de noodzaak om uitstoot te verminderen, heeft Alyzia zich ingespannen om haar apparatuur zo groen mogelijk te maken. Momenteel beschikken ze over meer dan 300 hybride voertuigen.
https://www.alyzia.com/

 

Alyzia media requests:
Gino SELLAN
+33674263654
gino.sellan@groupe3s.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem