Brussels Airlines tekent lichte passagiersgroei op in mei

Brussels Airlines tekent lichte passagiersgroei op in mei

Tijdens de voorbije maand mei registreerde Brussels Airlines een lichte passagiersgroei van 4,2 procent ten opzichte van mei 2015. De bezettingsgraad steeg lichtjes.

In totaal vlogen er de voorbije maand 697.941 passagiers met Brussels Airlines naar een Europese, Afrikaanse of Noord-Amerikaanse bestemming. Dat zijn er 28.091 meer dan tijdens de maand mei vorig jaar (+4,2%). Het Europese netwerk genereerde een passagierstoename van 3,4%. Aan boord van de vluchten van en naar Afrika reisden er 3,8% meer passagiers. Het aantal klanten dat voor een trans-Atlantische vlucht van Brussels Airlines koos groeide met 25,4 procent. Die opmerkelijke groei van de Noord-Amerikaanse routes wordt grotendeels verklaard dankzij de nieuwe verbinding naar Toronto, waardoor het aanbod en bijgevolg ook het aantal passagiers toenam.

Na de passagiersdalingen van maart en april als gevolg van de aanslagen registreert Brussels Airlines nu dus opnieuw een lichte toename van het aantal klanten. De vraag naar vluchten is echter nog niet op het niveau van vóór 22 maart, want de groei is grotendeels te danken aan de capaciteitsstijging en de lange weekends in de maand mei, die heel wat Belgen aanzetten om naar het buitenland te reizen. Bovendien steeg vooral het aantal ‘connectiepassagiers’ (passagiers die via Brussels Airport twee vluchten combineren), maar niet het aantal reizigers van en naar België.

Ondanks het feit dat Brussels Airport opnieuw volledig operationeel is, blijft het negatieve effect van de aanslagen voelbaar en, naast de business travel, lijdt het Belgische toerisme nog steeds. Brussels Airlines ondersteunt daarom initiatieven zoals ‘Sprout to be Brussels’ om het imago van ons land in het buitenland te verbeteren en om het Belgische toerisme te stimuleren.

De vrachtbeladingsgraad bedroeg in mei 63%. Dit is lager dan vorig jaar (-12 pct punten). De verklaring is het feit dat in 2016 een nieuwe bestemming (Toronto) werd toegevoegd aan het netwerk. Het vrachtvolume op deze nieuwe route zit uiteraard nog in een aanloopfase.

Naast haar lijnvluchtactiviteit verzorgde Brussels Airlines in mei 2016 ook vakantievluchten en groepsreizen in samenwerkig met reisorganisatoren. De passagierscijfers van deze activiteit zijn niet inbegrepen in de maandcijfers van dit persbericht.

 

 

 

Mei

 2016

Mei

 2015

Jaar/Jaar verschil in %

Passengers

 

697.941

 

669.850

 

+ 4,2

Available seat-kilometres (in  millions)

1.572,93

1.470,70

+ 7,0 

Revenue Passenger-kilometres (in millions)

1.149,33

1.066,93

+ 7,7

Freight ton-kilometres (in  millions)

16.259

18.180

- 10,5

Freight Load Factor

63%

75%

-12 pct. punt

Passenger Load Factor

73,1%

72,6%

+ 0,5 pct. punt

Corporate Resultaten
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem