Brussels Airlines treedt toe tot getrouwheidsprogramma Miles & More

In het kader van haar samenwerking met Lufthansa, zal Brussels Airlines binnenkort toetreden tot het Miles & More programma van de Duitse luchtvaartmaatschappij. Deze verandering van het getrouwheidsprogramma is een flinke verbetering voor de Brussels Airlines passagiers. De overgang zal gepaard gaan met enkele wijzigingen in de commerciële akkoorden tussen Brussels Airlines en haar partners, zowel op de grond als in de lucht.

In september 2008 kondigden Brussels Airlines en Lufthansa aan om te gaan samenwerken. Enkele weken geleden gaf de Europese Commissie hiervoor haar goedkeuring en kon Lufthansa een aandeel van 45% in SN Airholding, het moederbedrijf van Brussels Airlines, verwerven. Lufthansa heeft eveneens een optie om vanaf 2011 de resterende 55% te verwerven.

Eén van de eerste grote voordelen van deze samenwerking naast het gezamenlijk uitbreiden van het vluchtaanbod, betreft het getrouwheidsprogramma van Brussels Airlines. Vanaf 25 oktober 2009 zal Privilege, het huidige getrouwheidsprogramma van Brussels Airlines, vervangen worden door het Miles & More programma van de Lufthansa Groep. Miles & More is Europa’s grootste en meest populaire getrouwheidsprogramma. Dankzij deze verandering zullen de passagiers van Brussels Airlines kunnen genieten van bijkomende voordelen van talrijke luchtvaartmaatschappijen en partners die aangesloten zijn bij Miles & More. Brussels Airlines zal op 25 oktober toetreden tot het Miles & More programma. Deze toetreding leidt tot enkele wijzigingen in de akkoorden met zowel partners op de grond als in de lucht. 

Een deel van de akkoorden met Privilege partners op de grond zal stopgezet worden vanaf de omschakeling van het programma naar Miles & More op 25 oktober. Maar in ruil krijgen de trouwe klanten van Brussels Airlines dankzij Miles & More de mogelijkheid vliegmijlen te sparen en uit te geven bij niet minder dan 200 commerciële partners. 

Bij dit groot aantal partners zitten onder andere een aantal oude Privilege partners zoals de autoverhuurbedrijven Avis, Europcar, Sixt en Hertz, maar ook hotels (Best Western, Crowne Plaza, Holiday Inn, Marriott, Sheraton, Westin, Hilton, Hyatt, Meridien, NH, Steigenberger, …), banken, telecomoperatoren, autofabrikanten, mediagroepen, ,… 

Bij de partners in de lucht kunnen de Miles & More leden van Brussels Airlines mijlen sparen en uitgeven bij een groot aantal luchtvaartpartners van Brussels Airlines die tot de Star Alliance behoren zoals Lufthansa, Swiss, bmi, Aegean, Lot Polish Airlines maar binnenkort ook bij TAP, Egyptair, US Airways, United, Continental Airlines en andere leden van de commerciële alliantie.

De leden van Privilege hebben tot 14 augustus de mogelijkheid om hun Privilege mijlen om te zetten in mijlen van Miles & More. Zij kregen hierover al een mailing. De Privilege leden met een American Express kaart van Brussels Airlines zullen binnenkort gecontacteerd worden om hen alle nodige informatie te verstrekken. De codeshare overeenkomsten met luchtvaartmaatschappijen Jet Airways, Hainan Airlines, Etihad, Malmö Aviation en American Airlines blijven behouden. Brussels Airlines blijft dus met deze luchtvaartmaatschappijen gezamenlijk vluchten aanbieden.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com