Brussels Airlines valt meermaals in de prijzen

Brussels Airlines valt meermaals in de prijzen

Dinsdag 13 januari 2015 — Beste maatschappij voor trans-Atlantische vluchten, beste Business Class product om naar New York te vliegen, beste luchtvaartmaatschappij voor korte bestemmingen, beste wijnaanbod én een erkenning omwille van de inspanningen voor handel en export. Brussels Airlines is de voorbije maanden meermaals bekroond voor haar service, maar ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Brussels Airlines blikt niet alleen terug op een stevige passagiersgroei in 2014, ook de reisindustrie kiest pertinent voor Brussels Airlines. Dat blijkt alvast uit niet minder dan 5 onderscheidingen die de luchtvaartmaatschappij de voorbije weken te beurt viel.

Zo besloten de Belgische reisagenten en industrie-experts om Brussels Airlines tijdens de jaarlijkse Travel Magazine Awards te bekronen met de titel van Beste Luchtvaartmaatschappij voor Korte Bestemmingen én de Business Class van Brussels Airlines werd bestempeld als de beste optie om naar New York te vliegen. Ook in de Verenigde Staten viel de kwaliteit en de service van Brussels Airlines in de prijzen. Global Traveler, het meest gerespecteerde vakblad in de States voor zakenreizigers, riep Brussels Airlines uit tot de beste maatschappij om trans-Atlantisch te vliegen. Brussels Airlines haalde het in de competitie van talrijke andere gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen uit de Golf en Europa.

In de jaarlijkse Amerikaanse Wines on the Wing competitie werd Brussels Airlines door een internationale jury van wijnexperts (24 oenologen, sommeliers & wijnproducenten) tijdens een blinde proeftest uitgeroepen tot de luchtvaartmaatschappij die de beste wijnen in Business Class schenkt. 29 luchtvaartmaatschappijen namen aan de competitie deel. Het is al de derde keer op rij dat Brussels Airlines deze titel binnenhaalt.

Niet alleen de service inspanningen van Brussels Airlines werden de voorbije maanden geloofd, ook de bijdrage van Brussels Airlines tot de internationale handel werd zopas door de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel in het Verenigd Koninkrijk beloond met de prestigieuze Belux Golden Bridge onderscheiding. “Brussels Airlines is niet alleen een ambassadeur van en voor België, de luchtvaartmaatschappij promoot ook volop het Verenigd Koninkrijk”, zo motiveerde de jury die voorts ook de humanitaire inspanningen van de luchtvaartmaatschappij in de verf wil zetten. “Met haar vluchten naar de door Ebola getroffen landen, waar talrijke artsen gebruik van maken en die heel wat hulpgoederen naar West-Afrika brengen, bewijst Brussels Airlines dat haar humanitaire inspanningen veel meer zijn dan een marketingslogan.”

Daarbovenop werd Brussels Airlines CEO Bernard Gustin uitgeroepen tot ondernemer van het jaar tijdens de Lobby Awards 2014 van het franstalige magazine Lobby. “Met de prijs worden de sociale inspanningen van Brussels Airlines niet alleen in België maar vooral ook in Afrika  beloond”, zo staat te lezen in het persbericht van Lobby.

Volgens Brussels Airlines CEO Bernard Gustin zijn de vijf awards een bekroning voor het harde werk van Brussels Airlines om in een zeer competitieve marktomgeving resoluut te kiezen voor service en kwaliteit. “Het doet ons veel plezier dat zoveel onafhankelijke experts en industriepartners onze value for money aanpak erkennen en tegelijkertijd ook onze menselijke kant en bijdrage tot de Belgische economie in de bloemetjes zetten. Deze awards motiveren ons om het nóg beter te doen.”