Brussels Airlines valt meermaals in de prijzen

Beste maatschappij voor trans-Atlantische vluchten, beste Business Class product om naar New York te vliegen, beste luchtvaartmaatschappij voor korte bestemmingen, beste wijnaanbod én een erkenning omwille van de inspanningen voor handel en export. Brussels Airlines is de voorbije maanden meermaals bekroond voor haar service, maar ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Brussels Airlines blikt niet alleen terug op een stevige passagiersgroei in 2014, ook de reisindustrie kiest pertinent voor Brussels Airlines. Dat blijkt alvast uit niet minder dan 5 onderscheidingen die de luchtvaartmaatschappij de voorbije weken te beurt viel.

Zo besloten de Belgische reisagenten en industrie-experts om Brussels Airlines tijdens de jaarlijkse Travel Magazine Awards te bekronen met de titel van Beste Luchtvaartmaatschappij voor Korte Bestemmingen én de Business Class van Brussels Airlines werd bestempeld als de beste optie om naar New York te vliegen. Ook in de Verenigde Staten viel de kwaliteit en de service van Brussels Airlines in de prijzen. Global Traveler, het meest gerespecteerde vakblad in de States voor zakenreizigers, riep Brussels Airlines uit tot de beste maatschappij om trans-Atlantisch te vliegen. Brussels Airlines haalde het in de competitie van talrijke andere gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen uit de Golf en Europa.

In de jaarlijkse Amerikaanse Wines on the Wing competitie werd Brussels Airlines door een internationale jury van wijnexperts (24 oenologen, sommeliers & wijnproducenten) tijdens een blinde proeftest uitgeroepen tot de luchtvaartmaatschappij die de beste wijnen in Business Class schenkt. 29 luchtvaartmaatschappijen namen aan de competitie deel. Het is al de derde keer op rij dat Brussels Airlines deze titel binnenhaalt.

Niet alleen de service inspanningen van Brussels Airlines werden de voorbije maanden geloofd, ook de bijdrage van Brussels Airlines tot de internationale handel werd zopas door de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel in het Verenigd Koninkrijk beloond met de prestigieuze Belux Golden Bridge onderscheiding. “Brussels Airlines is niet alleen een ambassadeur van en voor België, de luchtvaartmaatschappij promoot ook volop het Verenigd Koninkrijk”, zo motiveerde de jury die voorts ook de humanitaire inspanningen van de luchtvaartmaatschappij in de verf wil zetten. “Met haar vluchten naar de door Ebola getroffen landen, waar talrijke artsen gebruik van maken en die heel wat hulpgoederen naar West-Afrika brengen, bewijst Brussels Airlines dat haar humanitaire inspanningen veel meer zijn dan een marketingslogan.”

Daarbovenop werd Brussels Airlines CEO Bernard Gustin uitgeroepen tot ondernemer van het jaar tijdens de Lobby Awards 2014 van het franstalige magazine Lobby. “Met de prijs worden de sociale inspanningen van Brussels Airlines niet alleen in België maar vooral ook in Afrika  beloond”, zo staat te lezen in het persbericht van Lobby.

Volgens Brussels Airlines CEO Bernard Gustin zijn de vijf awards een bekroning voor het harde werk van Brussels Airlines om in een zeer competitieve marktomgeving resoluut te kiezen voor service en kwaliteit. “Het doet ons veel plezier dat zoveel onafhankelijke experts en industriepartners onze value for money aanpak erkennen en tegelijkertijd ook onze menselijke kant en bijdrage tot de Belgische economie in de bloemetjes zetten. Deze awards motiveren ons om het nóg beter te doen.” 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com