Brussels Airlines verbetert Afrikaans vluchtaanbod

Brussels Airlines verbetert dit jaar haar vluchtaanbod naar Afrika gevoelig dankzij frequentieverhogingen naar talrijke bestemmingen. Zo wordt Dakar tijdens de zomer dagelijks in plaats van vier keer per week aangevlogen. Ook naar Freetown, Conkary en Cotonou wordt het vluchtaanbod uitgebreid. Met partner Korongo Airlines kan er nu ook vlot gereisd worden tussen Lubumbashi en Mbuji-Mayi.

 

Dankzij een nieuw bilateriaal luchtvaartakkoord dat zopas werd afgesloten tussen België en de Republiek Senegal kan Brussels Airlines in de loop van volgend jaar Brussels Airport dagelijks in plaats van vier keer per week verbinden met de Senegalese hoofdstad Dakar. Brussels Airlines heeft ook een commercieel akkoord afgesloten met nationale luchtvaartmaatschappij Senegal Airlines dat de vluchten mee gaat commercialiseren en ook regionale vluchten verzorgt die vlot aansluiten op de dagelijkse non-stop Dakar-Brussel lijndienst.

Als gevolg van dit goede nieuws kan Brussels Airlines ook haar vluchtaanbod verstevigen naar verschillende andere West-Afrikaanse landen. Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, wordt tijdens de  zomer vier in plaats van twee keer per week aangevlogen (maandag, woensdag (nieuw), vrijdag en zaterdag (nieuw).  Naar Conakry (Guinée) verhoogt het vluchtaanbod dankzij een derde wekelijkse vluchtfrekwentie (dinsdag, donderdag en zondag) en een betere verspreiding van de vluchten over de week.  Ook Cotonou (Benin) krijgt er tijdens de zomer een extra wekelijkse vlucht bij op donderdag en wordt 3 keer per week bediend (dinsdag,  donderdag (nieuw), zaterdag).

Naar enkele andere bestemmingen wijzigen de vluchtdagen lichtjes (Banjul, Ouagadougou, Lomé, Douala, Yaoundé, Kinshasa, Luanda). De afreis- en connectiemogelijkheden naar andere Brussels Airlines bestemmingen in Europa verbeteren hierdoor gevoelig. Goed nieuws is er ook voor de vele US passagiers die met Brussels Airlines tussen de US en Monrovia (Liberia) reizen. De vluchtaansluitingen worden beter op elkaar afgestemd waardoor de overstaptijd in Brussels Airport aanzienlijk wordt verkort.

Alle frequentieverhogingen worden geleidelijk aan aangeboden vanaf februari.
De uurregelingen kunnen geraadpleegd worden op brusselsairlines.com

Korongo airlines

Korongo Airlines, de partnermaatschappij van Brussels Airlines die gebaseerd is in de D.R. Congo en in de lente van 2012 werd opgericht, biedt Brussels Airlines passagiers die naar Kinshasa vliegen op maandag, vrijdag en zaterdag vlotte connectiemogelijkheden aan naar de belangrijke industriestad Lubumbashi. Korongo Airlines lanceerde zopas ook vanuit Lubumbashi een lijnverbinding naar Mbuji-Mayi, één van de snelst groeiende steden van het land gelegen in de Oost-Kasaï provincie. Daarnaast verbindt Korongo ook verschillende malen per week Johannesburg met Lubumbashi. De maatschappij werd positief onthaald op de markt omwille van haar hoge servicestandaard en betrouwbaarheid.

 

Nieuw product

Vandaag werd de zevende en laatste Airbus A330 van de lange afstandsvloot van Brussels Airlines naar Lufthansa Technik in Malta gevlogen om uitgerust te worden met de nieuwe cabines. De nieuwe Business- en Economy Class cabines bieden hoogstaand comfort (flat beds in Business Class, egonomische zetels in Economy Class, laatste nieuwe generatie in-flight entertainment). Het nieuwe product werd bijzonder goed onthaald door passagiers en viel wereldwijd in de prijzen.

Vanaf nu beschikt elk Brussels Airlines toestel dat naar Afrika of de US vliegt over de nieuwe Business –en Economy Class. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com