Brussels Airlines verbetert gebruikservaring op haar website

Brussels Airlines heeft haar website geïntegreerd op een gezamenlijk platform van de Lufthansa Groep, wat een heel wat verbeteringen voor haar klanten met zich meebrengt. Terwijl bezoekers van brusselsairlines.com nog steeds alle bekende functies en de rode en blauwe Brussels Airlines kleuren zullen aantreffen, wordt de gebruikerservaring op dezelfde als die op lufthansa.com, swiss.com en austrian.com, en krijgen klanten nu een groter aanbod te zien, met ook vluchten van andere maatschappijen in de Lufthansa Group. Bijgevolg zullen ook bezoekers van brusselsairlines.com nu kunnen genieten van de beste functies van het lufthansa.com portaal.

 

Dankzij de overstap naar een gezamenlijk platform voor de hele groep, toont de nieuwe responsive website nu de laagste tarieven binnen de hele Lufthansa groep voor elke route, in plaats van alleen het laagste tarief bij Brussels Airlines, wat de klanten meer keuze biedt.

 

Dankzij een verbeterde zoekfunctie kunnen klanten die hun bestemming nog niet gekozen hebben, vluchten zoeken op basis van de beste prijs, de activiteiten die je er kan beleven, het budget of de regio. Bovendien keert de eerder bekende bagagecalculator terug in een verbeterde versie. Passagiers kunnen nu niet alleen de toegestane bagage controleren voor vluchten met Brussels Airlines, maar ook voor vluchten met de luchtvaartmaatschappijen Austrian, Lufthansa en SWISS. De gratis hoeveelheid bagage en de kosten voor extra bagage zijn afhankelijk van de route en de geboekte reisklasse of tarief, die beide eenvoudig te berekenen zijn door de vluchtgegevens in te voeren.

 

Ook nieuw is de loungezoeker, waarmee passagiers kunnen nagaan welke lounges beschikbaar zijn op de luchthaven waar ze zich bevinden. Check-in deadlines helpen passagiers bij het beslissen wanneer ze naar de luchthaven gaan, moeten inchecken of hun bagage inchecken voor hun vlucht. Met drie eenvoudige muisklikken kan een passagier de regels en aanbevelingen voor elke vlucht van de Lufthansa Group raadplegen.

 

Voor Miles & More klanten is er nog een extra voordeel: zij kunnen inloggen op de Brussels Airlines website, hun mijlensaldo checken, een overzicht krijgen van hun online reservaties en sneller reserveren dankzij vooraf ingevulde passagiersgegevens.

 

Met deze nieuwe functies verhoogt Brussels Airlines de toegankelijkheid en het gebruikscomfort op de website voor haar klanten. Deze stap kadert in een groter project om de processen en het systeemlandschap te harmoniseren met dat van de Lufthansa groep, een belangrijke synergie die voor Brussels Airlines en haar klanten een grote meerwaarde betekent, omdat toekomstige ontwikkelingen en verbeteringen binnen de groep op deze manier ook beschikbaar zullen zijn voor Brussels Airlines.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com