Brussels Airlines verbindt België opnieuw met India

Brussels Airlines verbindt België opnieuw met India

Rechtstreekse vluchten tussen Brussels Airport en Mumbai vanaf 2017

Vanaf maart 2017 vliegt Brussels Airlines naar Mumbai. De Indische metropool wordt vanaf dan vijf keer per week verbonden met Brussels Airport. Het is de eerste keer dat de Belgische luchtvaartmaatschappij zal landen op het Aziatische continent. Hiermee versterkt ze haar hub in Brussel en dit in nauwe samenwerking met Star Alliance partner Air India.

 

België is sinds maart dit jaar niet meer verbonden met India, en daar brengt Brussels Airlines vanaf maart 2017 verandering in met vijf rechtstreekse vluchten per week naar Mumbai’s moderne luchthaven Chhatrapati Shivaji. Mumbai, gelegen aan de uitgestrekte Westkust en de hoofdstad van de deelstaat Maharashtra, is met zijn meer dan 20 miljoen inwoners de grootste stad van India en staat in de top 10 van ’s werelds grootste megasteden. De stad, die tot in 1995 de naam Bombay droeg, is de thuishaven van alle grote financiële instellingen en bedrijven van India. Het is ook de maritieme hub van het land, het bolwerk van de bekende Bollywood filmindustrie en een centrum van vele andere economische sectoren (diamant, farmaceutica, IT, …).

India is een belangrijke handelspartner van België en heeft ook een grote toeristische aantrekkingskracht.

“De vraag naar rechtstreekse vluchten voor zowel passagiers als cargo is dan ook groot. Mumbai is in passagiersvolume met meer dan 50.000 passagiers per jaar immers de derde belangrijkste intercontinentale bestemming vanuit België. Bovendien bieden we onze klanten met deze nieuwe route vlotte verbindingen vanuit Mumbai naar de rest van Europa via Brussel."

-- Lars Redeligx, Brussels Airlines Chief Commercial Officer.

 

“Met India voegen we een belangrijke markt toe aan onze hub. Na het vertrek van een grote Indische speler uit Brussel begin dit jaar, nemen we onze verantwoordelijkheid als nationale luchtvaartmaatschappij en creëren we opnieuw extra werkgelegenheid voor ons land. De opening van de Mumbai route zal tot meer dan 200 extra jobs leiden bij Brussels Airlines en een positief effect hebben bij de toeleveranciers. Tegen het volgende lenteseizoen bieden we de bedrijven, de diamant- en reissector rechtstreekse vluchten aan. Dit is een belangrijke investering in de netwerkexpansie van Brussels Airlines en in de economische relaties van België met Indië.”

-- Bernard Gustin, Brussels Airlines CEO 

 

Doorreizen naar andere Indische bestemmingen, Europese steden, US, Canada, Afrika

Dankzij een samenwerking met Star Alliance partner Air India kunnen Brussels Airlines passagiers naadloos overstappen op binnenlandse vluchten naar andere Indische grootsteden en regio’s. De Mumbai-Brussel vluchten zullen ook aansluiten op Brussels Airlines’ vluchten naar talrijke Europese, Afrikaanse en Amerikaanse bestemmingen zodat vlot kan doorgereisd worden.

Om de nieuwe route naar Mumbai mogelijk te maken breidt de Brussels Airlines vloot uit met een tiende Airbus A330 uitgerust met een Business en Economy Class cabine en de recent geïntroduceerde Economy Privilege.

De ticketverkoop zal in september van start gaan. Op dat ogenblik zal ook het exacte vluchtschema bekend worden gemaakt.

 

  

Netwerk
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 100 bestemmingen, waarvan 23 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 90 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem