Brussels Airlines verbindt België opnieuw met India

Rechtstreekse vluchten tussen Brussels Airport en Mumbai vanaf 2017

Vanaf maart 2017 vliegt Brussels Airlines naar Mumbai. De Indische metropool wordt vanaf dan vijf keer per week verbonden met Brussels Airport. Het is de eerste keer dat de Belgische luchtvaartmaatschappij zal landen op het Aziatische continent. Hiermee versterkt ze haar hub in Brussel en dit in nauwe samenwerking met Star Alliance partner Air India.

 

België is sinds maart dit jaar niet meer verbonden met India, en daar brengt Brussels Airlines vanaf maart 2017 verandering in met vijf rechtstreekse vluchten per week naar Mumbai’s moderne luchthaven Chhatrapati Shivaji. Mumbai, gelegen aan de uitgestrekte Westkust en de hoofdstad van de deelstaat Maharashtra, is met zijn meer dan 20 miljoen inwoners de grootste stad van India en staat in de top 10 van ’s werelds grootste megasteden. De stad, die tot in 1995 de naam Bombay droeg, is de thuishaven van alle grote financiële instellingen en bedrijven van India. Het is ook de maritieme hub van het land, het bolwerk van de bekende Bollywood filmindustrie en een centrum van vele andere economische sectoren (diamant, farmaceutica, IT, …).

India is een belangrijke handelspartner van België en heeft ook een grote toeristische aantrekkingskracht.

“De vraag naar rechtstreekse vluchten voor zowel passagiers als cargo is dan ook groot. Mumbai is in passagiersvolume met meer dan 50.000 passagiers per jaar immers de derde belangrijkste intercontinentale bestemming vanuit België. Bovendien bieden we onze klanten met deze nieuwe route vlotte verbindingen vanuit Mumbai naar de rest van Europa via Brussel."

-- Lars Redeligx, Brussels Airlines Chief Commercial Officer.

 

“Met India voegen we een belangrijke markt toe aan onze hub. Na het vertrek van een grote Indische speler uit Brussel begin dit jaar, nemen we onze verantwoordelijkheid als nationale luchtvaartmaatschappij en creëren we opnieuw extra werkgelegenheid voor ons land. De opening van de Mumbai route zal tot meer dan 200 extra jobs leiden bij Brussels Airlines en een positief effect hebben bij de toeleveranciers. Tegen het volgende lenteseizoen bieden we de bedrijven, de diamant- en reissector rechtstreekse vluchten aan. Dit is een belangrijke investering in de netwerkexpansie van Brussels Airlines en in de economische relaties van België met Indië.”

-- Bernard Gustin, Brussels Airlines CEO 

 

Doorreizen naar andere Indische bestemmingen, Europese steden, US, Canada, Afrika

Dankzij een samenwerking met Star Alliance partner Air India kunnen Brussels Airlines passagiers naadloos overstappen op binnenlandse vluchten naar andere Indische grootsteden en regio’s. De Mumbai-Brussel vluchten zullen ook aansluiten op Brussels Airlines’ vluchten naar talrijke Europese, Afrikaanse en Amerikaanse bestemmingen zodat vlot kan doorgereisd worden.

Om de nieuwe route naar Mumbai mogelijk te maken breidt de Brussels Airlines vloot uit met een tiende Airbus A330 uitgerust met een Business en Economy Class cabine en de recent geïntroduceerde Economy Privilege.

De ticketverkoop zal in september van start gaan. Op dat ogenblik zal ook het exacte vluchtschema bekend worden gemaakt.

 

  

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com