Brussels Airlines verbindt België vanaf vandaag weer met India

Brussels Airlines verbindt België vanaf vandaag weer met India

Met vlucht SN601 die vanochtend vanuit Brussels Airport vertrok naar Mumbai komt  vandaag de allereerste Brussels Airlines verbinding met India tot stand. 

Vanaf vandaag wordt Mumbai, de economische metropool van India, vijf keer per week verbonden met Brussels Airport. De Europese hoofdstad was sinds een jaar niet meer rechtstreeks bereikbaar vanuit Mumbai. Daar brengt Brussels Airlines nu verandering in.

De eerste resultaten voor de nieuwe route zijn heel positief. De nieuwe lijnverbinding van Brussels Airlines is immers goed nieuws voor de tienduizenden mensen die jaarlijks tussen India en België reizen en is vitaal voor verschillende economische sectoren (pharma, diamant, maritieme industrie,…). Zij kunnen vanaf vandaag opnieuw zonder overstap tussen Brussel en India vliegen. Ook in de luchtvrachtmarkt is de vraag groot.

 

Vluchturen

Vlucht

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Dagen v/d week

SN601

Brussel

Mumbai

10:45

23:00

1.345.7

SN602

Mumbai

Brussel

01:05

07:15

12.456.

 

Brussels Airlines mikt met haar allereerste vlucht naar India naast rechtstreekse passagiers ook op reizigers die via Brussel willen doorreizen naar een andere bestemming uit het netwerk. De vluchturen zijn aangepast om vlotte connecties toe te laten vanuit en naar bestemmingen in Europa, Afrika en Noord-Amerika. In India werkt Brussels Airlines ook samen met Star Alliance partner Air India zodat vanuit Mumbai kan doorgereisd worden naar verschillende andere bestemmingen in het land.

Service aangepast aan Indische passagiers

Om de nieuwe verbinding mogelijk te maken nam Brussels Airlines de voorbije week een bijkomende Airbus A330 in gebruik. De langeafstandsvloot groeit zo tot 10 toestellen. De lancering van de nieuwe route leidde ook tot heel wat bijkomende werkgelegenheid. Direct (piloten, cabinepersoneel, grondpersoneel, cargo, sales & ondersteuning) werden meer dan 200 nieuwe jobs gecreëerd.

Het Brussels Airlines personeel volgde de laatste weken speciale workshops om zich onder te dompelen in de Indische cultuur. Om de Indiase passagiers aan boord van de vluchten in hun eigen talen te woord te kunnen staan, werden ook 17 Indiase cabin crew personeelsleden aangeworven en opgeleid. 

Netwerk
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem