Brussels Airlines verbindt België vanaf vandaag weer met India

Brussels Airlines verbindt België vanaf vandaag weer met India

Donderdag 30 maart 2017 — Met vlucht SN601 die vanochtend vanuit Brussels Airport vertrok naar Mumbai komt  vandaag de allereerste Brussels Airlines verbinding met India tot stand. 

Vanaf vandaag wordt Mumbai, de economische metropool van India, vijf keer per week verbonden met Brussels Airport. De Europese hoofdstad was sinds een jaar niet meer rechtstreeks bereikbaar vanuit Mumbai. Daar brengt Brussels Airlines nu verandering in.

De eerste resultaten voor de nieuwe route zijn heel positief. De nieuwe lijnverbinding van Brussels Airlines is immers goed nieuws voor de tienduizenden mensen die jaarlijks tussen India en België reizen en is vitaal voor verschillende economische sectoren (pharma, diamant, maritieme industrie,…). Zij kunnen vanaf vandaag opnieuw zonder overstap tussen Brussel en India vliegen. Ook in de luchtvrachtmarkt is de vraag groot.

 

Vluchturen

Vlucht

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Dagen v/d week

SN601

Brussel

Mumbai

10:45

23:00

1.345.7

SN602

Mumbai

Brussel

01:05

07:15

12.456.

 

Brussels Airlines mikt met haar allereerste vlucht naar India naast rechtstreekse passagiers ook op reizigers die via Brussel willen doorreizen naar een andere bestemming uit het netwerk. De vluchturen zijn aangepast om vlotte connecties toe te laten vanuit en naar bestemmingen in Europa, Afrika en Noord-Amerika. In India werkt Brussels Airlines ook samen met Star Alliance partner Air India zodat vanuit Mumbai kan doorgereisd worden naar verschillende andere bestemmingen in het land.

Service aangepast aan Indische passagiers

Om de nieuwe verbinding mogelijk te maken nam Brussels Airlines de voorbije week een bijkomende Airbus A330 in gebruik. De langeafstandsvloot groeit zo tot 10 toestellen. De lancering van de nieuwe route leidde ook tot heel wat bijkomende werkgelegenheid. Direct (piloten, cabinepersoneel, grondpersoneel, cargo, sales & ondersteuning) werden meer dan 200 nieuwe jobs gecreëerd.

Het Brussels Airlines personeel volgde de laatste weken speciale workshops om zich onder te dompelen in de Indische cultuur. Om de Indiase passagiers aan boord van de vluchten in hun eigen talen te woord te kunnen staan, werden ook 17 Indiase cabin crew personeelsleden aangeworven en opgeleid. 

Water salute for our very first SN601 to Mumbai