Brussels Airlines verbindt België vanaf vandaag weer met India

Met vlucht SN601 die vanochtend vanuit Brussels Airport vertrok naar Mumbai komt  vandaag de allereerste Brussels Airlines verbinding met India tot stand. 

Vanaf vandaag wordt Mumbai, de economische metropool van India, vijf keer per week verbonden met Brussels Airport. De Europese hoofdstad was sinds een jaar niet meer rechtstreeks bereikbaar vanuit Mumbai. Daar brengt Brussels Airlines nu verandering in.

De eerste resultaten voor de nieuwe route zijn heel positief. De nieuwe lijnverbinding van Brussels Airlines is immers goed nieuws voor de tienduizenden mensen die jaarlijks tussen India en België reizen en is vitaal voor verschillende economische sectoren (pharma, diamant, maritieme industrie,…). Zij kunnen vanaf vandaag opnieuw zonder overstap tussen Brussel en India vliegen. Ook in de luchtvrachtmarkt is de vraag groot.

 

Vluchturen

Vlucht

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Dagen v/d week

SN601

Brussel

Mumbai

10:45

23:00

1.345.7

SN602

Mumbai

Brussel

01:05

07:15

12.456.

 

Brussels Airlines mikt met haar allereerste vlucht naar India naast rechtstreekse passagiers ook op reizigers die via Brussel willen doorreizen naar een andere bestemming uit het netwerk. De vluchturen zijn aangepast om vlotte connecties toe te laten vanuit en naar bestemmingen in Europa, Afrika en Noord-Amerika. In India werkt Brussels Airlines ook samen met Star Alliance partner Air India zodat vanuit Mumbai kan doorgereisd worden naar verschillende andere bestemmingen in het land.

Service aangepast aan Indische passagiers

Om de nieuwe verbinding mogelijk te maken nam Brussels Airlines de voorbije week een bijkomende Airbus A330 in gebruik. De langeafstandsvloot groeit zo tot 10 toestellen. De lancering van de nieuwe route leidde ook tot heel wat bijkomende werkgelegenheid. Direct (piloten, cabinepersoneel, grondpersoneel, cargo, sales & ondersteuning) werden meer dan 200 nieuwe jobs gecreëerd.

Het Brussels Airlines personeel volgde de laatste weken speciale workshops om zich onder te dompelen in de Indische cultuur. Om de Indiase passagiers aan boord van de vluchten in hun eigen talen te woord te kunnen staan, werden ook 17 Indiase cabin crew personeelsleden aangeworven en opgeleid. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com