Brussels Airlines verbindt Brussel opnieuw rechtstreeks met Finland dankzij partnership met Blue1

Dankzij een nieuw partnership met Star Alliance lid Blue1 zal Brussels Airlines vanaf volgende lente haar passagiers uitstekende verbindingen kunnen aanbieden naar Finland. Blue1 zal vanaf eind maart in samenwerking met Brussels Airlines twee keer per dag een lijnvlucht verzorgen tussen Brussel en de Finse hoofdstad. Vanuit Helsinki kan vlot doorgereisd worden naar verschillende andere Finse bestemmingen.

Blue1, lid van de Star Alliance, start een nieuwe lijndienst tussen de Europese hoofdstad en Finland op 29 maart 2010. Dankzij een partnership akkoord gaan Blue1 en Brussels Airlines gezamenlijk het zetelaanbod commercialiseren op de twee dagelijkse vluchten (‘s ochtends en ‘s avonds) die op weekdagen worden aangeboden. Op zondag is er één vlucht. Alle vluchten worden uitgevoerd met AVRO RJ toestellen. De uurregeling is zeer aantrekkelijk voor zowel zakenreizigers als toeristen. De vluchttarieven zijn zeer concurrentieel. Dankzij deze nieuwe lijndienst wordt het huidige monopolie dat op deze route bestaat doorbroken. Blue1 en Brussels Airlines gaan tickets verkopen via hun respectievelijke verkoopskanalen. Brussels Airlines passagiers kunnen Miles & More vliegmijlen sparen telkens ze gebruik maken van deze nieuwe lijndienst.

Binnenlandse verbindingen

Door samen te werken met Blue1 kan Brussels Airlines haar passagiers via een vlotte overstap in Helsinki ook zeer vlotte verbindingen aanbieden naar andere belangrijke regio’s in Finland. Brussels Airlines zal onder haar bekende ‘SN’ code daarom ook tickets verkopen naar de Finse bestemmingen Kuopio, Oulu en Vaasa. Blue1 passagiers kunnen dan weer mits een overstap in Brussel met Brussels Airlines doorvliegen naar Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Bij de overstap wordt dankzij de snel aansluitende vluchten geen tijd verloren.

« Dit partnership met Blue1 is nogmaals een illustratie van de vele voordelen die Brussels Airlines haar passagiers kan aanbieden dankzij het nakende lidmaatschap van de Star Alliance », zegt Brussels Airlines co CEO Bernard Gustin. Brussels Airlines wordt lid van het wereldwijde Star Alliance netwerk op 9 december. Blue1 is al lid van de Star Alliance.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com