Brussels Airlines verbindt Nairobi met Brussel en de wereld, zes keer per week: een belangrijke mijlpaal voor de Belgische luchtvaartmaatschappij

Nairobi is een hotspot voor toerisme, bedrijven en diplomatie

Brussel, 3 juni 2024 - Brussels Airlines heeft officieel vluchten gelanceerd naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. De eerste vlucht (SN 481) vertrok eerder deze ochtend vanop Brussels Airport naar Jomo Kenyatta Airport. De Belgische nationale luchtvaartmaatschappij zal zes keer per naar Nairobi vliegen. De Kenyan Tourism Board (KTB) verwacht dat deze route een boost zal zijn voor het toerisme en de Keniaanse economie.

Brussels Airlines biedt connecties aan naar Nairobi vanuit verschillende plaatsen in Europa en de Verenigde Staten. Uit cijfers van KTB blijkt dat ​ toeristen uit Europa goed zijn voor 29% van alle aankomsten in Nairobi, omgerekend 572.352 reizigers per jaar.

“Connectiviteit is essentieel om toeristen in Kenia te krijgen en we geloven dat Brussels Airlines op dit vlak ons enorm zal ondersteunen.” ​
-
June Chepkemei, CEO Keniaans Bureau voor Toerisme

Brussels Airlines is de Afrika-expert van Lufthansa Group met momenteel 18 bestemmingen in sub-Saharaans Afrika. De luchtvaartmaatschappij heeft ambitieuze groeiplannen, Nairobi is hier het eerste tastbare resultaat van.

Sinds de verkoop van de vluchten gestart is, heeft Brussels Airlines al 50.000 tickets verkocht van en naar Nairobi. Hiermee is deze route een success nog voor de eerste vlucht is opgestegen.

We zien dat veel Belgen interesse hebben om Kenia te ontdekken. Onze eerste vluchten naar Nairobi zijn volledig uitverkocht. Nairobi is een bruisende stad en het ideale vertrekpunt voor een onvergetelijke reis naar Kenia. Ook in de omgekeerde richting bieden we veel connecties naar Europa en daarbuiten, waardoor er voor mensen in Kenia meer mogelijkheden zijn om in het buitenland te studeren, te reizen of te werken.” ​ ​
-
Dorothea von Boxberg, CEO Brussels Airlines

Op Brussels Airport is de eerste vlucht (SN 481) naar Nairobi vertrokken na een event aan de gate, in aanwezigheid van onder meer Dorothea von Boxberg, CEO van Brussels Airlines, Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport en Peter Maddens, de Belgische ambassadeur in Kenia.

“Ook voor ons als luchthaven is het erg belangrijk en goed nieuws dat Brussels Airlines haar netwerk uitbreidt met een rechtstreekse vlucht naar Kenia. Hiermee wordt zowel hun Afrika-netwerk als onze rol als intercontinentale hub voor ons land verder versterkt. Zowel voor het toerisme en als Afrikaans economisch centrum in volle ontwikkeling, is Nairobi een interessante bestemming voor Belgische passagiers en transferpassagiers. Een opstart die we graag mee ondersteunen!”
- Arnaud Feist, CEO Brussels Airport

 

 

Nico Cardone

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com