Brussels Airlines verbindt Nantes met Brussel

Vanaf 14 juni vliegt Brussels Airlines 12 keer per week tussen Nantes en Brussels Airport.  Met Nantes neemt Brussels Airlines nu ook de zowel economisch als toeristisch aantrekkelijke Pays de la Loire regio in haar groeiend netwerk op. De vluchten zijn vanaf vandaag te reserveren.

Brussels Airlines zet haar netwerkgroei verder. Nadat eerder al werd bekend gemaakt dat het vluchtaanbod deze lente uitbreidt met Toronto, Nuerenberg, Belfast, Thessaloniki, Heraklion en Jerez de La Frontera lanceert Brussels Airlines vandaag een nieuwe verbinding tussen Nantes en Brussels Airport.

Vanaf 14 juni zal Nantes op weekdagen twee keer per dag bediend worden (ochtend- en avondvlucht). Het vluchtschema maakt op weekdagen zelfs dagtrips naar Brussel mogelijk. Op zaterdag en zondag is er één vlucht gepland. De vluchten worden uitgevoerd met Embraer 145 Regional Jets. Retourtickets zijn al te koop vanaf 69 euro, taksen inbegrepen.

 

Uurregeling

Vlucht

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Dagen

SN3563

Brussel

Nantes

10h00

11h20

1 2 3 4 5 6 .

SN3564

Nantes

Brussel

11h55

13h15

1 2 3 4 5 6 .

SN3569

Brussel

Nantes

20h45

22h05

1 2 3 4 5 . 7

SN3570

Nantes

Brussel

06h55

08h15

1 2 3 4 5 6 .

 

“Met Nantes, de zesde grootste stad en een belangrijk economisch centrum in Frankrijk, zet Brussels Airlines haar inspanningen verder om de belangrijkste Franse regio’s te verbinden met de Europese hoofdstad. We bieden vanaf 14 juni niet alleen vluchten tussen Nantes en Brussel, maar via Brussels Airport kunnen passagiers immers makkelijk doorreizen naar tientallen andere Europese bestemmingen, Afrika en de States. De uurregeling werd geoptimaliseerd om vlotte connecties mogelijk te maken.”

-- Thadee Nawrocki, Brussels Airlines Country Manager Frankrijk 

Nantes, gelegen aan het estuarium van de Loire, is samen met het nabijgelegen St Nazaire vooral bekend als maritiem centrum van de scheepsbouw. Maar ook de luchtvaartindustrie is met constructeur Airbus sterk vertegenwoordigd en talrijke bekende voedingsbedrijven hebben in de regio hun thuisbasis. Daarnaast ontwikkelt Nantes zich ook in sneltempo als IT hub.

Ook toeristisch is Nantes een topper. De bekendste inwoner van de stad Nantes was ongetwijfeld schrijver Jules Verne. Het museum genoemd naar zijn naam is een bezoek meer dan waard. Ook de futuristische ‘Machines de l’Ile’ brengen de dromen van Jules Verne tot leven.  Het middeleeuwse verleden ontdekken kan in het schitterende kasteel van de Hertogen van Bretagne, de liefhebbers van Gothiek en Renaissance kunnen hun hart ophalen in de statige kathedraal, shoppers vinden ongetwijfeld hun gading in de historische Passage Pommeraye gallerij en de prachtige botanische tuinen wachten op al wie van groen houdt. In de regio ligt ook het fantastische historische pretpark Puy-du-Fou

Inclusief de nieuwe bestemming Nantes vliegt Brussels Airlines volgend zomerseizoen naar dertien bestemmingen op het Franse vasteland en Corsica.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com