Brussels Airlines verbindt vanaf vandaag Accra (Ghana) met Brussels Airport

Brussels Airlines verbindt vanaf vandaag Accra (Ghana) met Brussels Airport

Ook meer vluchtfrequenties naar Lomé (Togo)

Maandag 26 oktober 2015 — Brussel 26 october 2015 -- Vanaf vandaag voert Brussels Airlines non-stop vluchten uit naar de Ghanese hoofdstad Accra. De nieuwe verbinding is niet alleen een aanwinst in het groeiende netwerk van Brussels Airlines maar ook een nieuwkomer voor Brussels Airport. Eveneens vanaf vandaag verdubbelt Brussels Airlines haar vluchtfrequenties naar Lomé (Togo).

Met vlucht SN 277 verbindt Brussels Airlines voortaan vier keer per week de Ghanese hoofdstad Accra non-stop met de Europese hoofdstad. Brussels Airlines CEO Bernard Gustin verwelkomde vanochtend in Brussels Airport de vertrekkende passagiers. “Ghana is zowel  economisch als toeristisch één van de snelst groeiende Afrikaanse landen”, zei hij in een toespraak in aanwezigheid van de ambassade van Ghana en de directie van Brussels Airport. ”Het zakenverkeer naar Ghana en het toerisme zitten in de lift. Accra verdient daarom meer dan ooit een plaats in de groeiende netwerkkaart van Brussels Airlines. Met onze rechtstreekse vluchten komen we ook tegemoet aan de vraag van de Ghanese diaspora in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. We ondersteunen met de opening van deze route ook de handelsrelaties tussen België en Ghana en creëren eveneens luchtvrachtcapaciteit tussen het hart van Europa en Accra.” Ghana is de 16e bestemming van Brussels Airlines in West-Afrika.

 

Doorreismogelijkheden

Vluchtdagen zijn maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag met een vertrek in Brussel in de ochtend en een vertrek vanuit Accra ‘s avonds. De vluchturen sluiten vlot aan op talrijke Brussels Airlines vluchten vanuit en naar Europese bestemmingen en de Verenigde Staten. Zo wordt het via Brussels Airport mogelijk om vlot te reizen tussen bijvoorbeeld Ghana en de UK, Ghana en Denemarken, Duitsland, Frankrijk en de US.

De non-stop vluchten worden uitgevoerd met Airbus A330 toestellen en passagiers hebben de keuze uit een Business Class reisformule met flat bed zetelcomfort en een Economy Class met ergonomische zetels en on demand in-flight entertainment.

 

Togo

Goed nieuws is er ook voor wie naar Togo wil reizen. Vanaf vandaag vliegt Brussels Airlines niet twee maar vier keer per week naar de Togolese hoofdstad Lomé. Vluchtdagen zijn maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Zowel de zetel- als vrachtcapaciteit verdubbelt naar en vanuit Togo. “Dit is nogmaals een duidelijke illustratie van onze investeringsinspanningen als Afrika specialist en als lid van de Lufthansa Group en Star Alliance”, zegt Bernard Gustin.