Brussels Airlines verbindt vanaf vandaag Accra (Ghana) met Brussels Airport

Brussels Airlines verbindt vanaf vandaag Accra (Ghana) met Brussels Airport

Ook meer vluchtfrequenties naar Lomé (Togo)

Brussel 26 october 2015 -- Vanaf vandaag voert Brussels Airlines non-stop vluchten uit naar de Ghanese hoofdstad Accra. De nieuwe verbinding is niet alleen een aanwinst in het groeiende netwerk van Brussels Airlines maar ook een nieuwkomer voor Brussels Airport. Eveneens vanaf vandaag verdubbelt Brussels Airlines haar vluchtfrequenties naar Lomé (Togo).

Met vlucht SN 277 verbindt Brussels Airlines voortaan vier keer per week de Ghanese hoofdstad Accra non-stop met de Europese hoofdstad. Brussels Airlines CEO Bernard Gustin verwelkomde vanochtend in Brussels Airport de vertrekkende passagiers. “Ghana is zowel  economisch als toeristisch één van de snelst groeiende Afrikaanse landen”, zei hij in een toespraak in aanwezigheid van de ambassade van Ghana en de directie van Brussels Airport. ”Het zakenverkeer naar Ghana en het toerisme zitten in de lift. Accra verdient daarom meer dan ooit een plaats in de groeiende netwerkkaart van Brussels Airlines. Met onze rechtstreekse vluchten komen we ook tegemoet aan de vraag van de Ghanese diaspora in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. We ondersteunen met de opening van deze route ook de handelsrelaties tussen België en Ghana en creëren eveneens luchtvrachtcapaciteit tussen het hart van Europa en Accra.” Ghana is de 16e bestemming van Brussels Airlines in West-Afrika.

 

Doorreismogelijkheden

Vluchtdagen zijn maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag met een vertrek in Brussel in de ochtend en een vertrek vanuit Accra ‘s avonds. De vluchturen sluiten vlot aan op talrijke Brussels Airlines vluchten vanuit en naar Europese bestemmingen en de Verenigde Staten. Zo wordt het via Brussels Airport mogelijk om vlot te reizen tussen bijvoorbeeld Ghana en de UK, Ghana en Denemarken, Duitsland, Frankrijk en de US.

De non-stop vluchten worden uitgevoerd met Airbus A330 toestellen en passagiers hebben de keuze uit een Business Class reisformule met flat bed zetelcomfort en een Economy Class met ergonomische zetels en on demand in-flight entertainment.

 

Togo

Goed nieuws is er ook voor wie naar Togo wil reizen. Vanaf vandaag vliegt Brussels Airlines niet twee maar vier keer per week naar de Togolese hoofdstad Lomé. Vluchtdagen zijn maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Zowel de zetel- als vrachtcapaciteit verdubbelt naar en vanuit Togo. “Dit is nogmaals een duidelijke illustratie van onze investeringsinspanningen als Afrika specialist en als lid van de Lufthansa Group en Star Alliance”, zegt Bernard Gustin. 

Netwerk
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

***MEDIA GALLERY***

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 100 bestemmingen, waarvan 23 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 90 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 9 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is deel van Eurowings en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem