Brussels Airlines verbindt vanaf vandaag Accra (Ghana) met Brussels Airport

Ook meer vluchtfrequenties naar Lomé (Togo)

Brussel 26 october 2015 -- Vanaf vandaag voert Brussels Airlines non-stop vluchten uit naar de Ghanese hoofdstad Accra. De nieuwe verbinding is niet alleen een aanwinst in het groeiende netwerk van Brussels Airlines maar ook een nieuwkomer voor Brussels Airport. Eveneens vanaf vandaag verdubbelt Brussels Airlines haar vluchtfrequenties naar Lomé (Togo).

Met vlucht SN 277 verbindt Brussels Airlines voortaan vier keer per week de Ghanese hoofdstad Accra non-stop met de Europese hoofdstad. Brussels Airlines CEO Bernard Gustin verwelkomde vanochtend in Brussels Airport de vertrekkende passagiers. “Ghana is zowel  economisch als toeristisch één van de snelst groeiende Afrikaanse landen”, zei hij in een toespraak in aanwezigheid van de ambassade van Ghana en de directie van Brussels Airport. ”Het zakenverkeer naar Ghana en het toerisme zitten in de lift. Accra verdient daarom meer dan ooit een plaats in de groeiende netwerkkaart van Brussels Airlines. Met onze rechtstreekse vluchten komen we ook tegemoet aan de vraag van de Ghanese diaspora in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. We ondersteunen met de opening van deze route ook de handelsrelaties tussen België en Ghana en creëren eveneens luchtvrachtcapaciteit tussen het hart van Europa en Accra.” Ghana is de 16e bestemming van Brussels Airlines in West-Afrika.

 

Doorreismogelijkheden

Vluchtdagen zijn maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag met een vertrek in Brussel in de ochtend en een vertrek vanuit Accra ‘s avonds. De vluchturen sluiten vlot aan op talrijke Brussels Airlines vluchten vanuit en naar Europese bestemmingen en de Verenigde Staten. Zo wordt het via Brussels Airport mogelijk om vlot te reizen tussen bijvoorbeeld Ghana en de UK, Ghana en Denemarken, Duitsland, Frankrijk en de US.

De non-stop vluchten worden uitgevoerd met Airbus A330 toestellen en passagiers hebben de keuze uit een Business Class reisformule met flat bed zetelcomfort en een Economy Class met ergonomische zetels en on demand in-flight entertainment.

 

Togo

Goed nieuws is er ook voor wie naar Togo wil reizen. Vanaf vandaag vliegt Brussels Airlines niet twee maar vier keer per week naar de Togolese hoofdstad Lomé. Vluchtdagen zijn maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Zowel de zetel- als vrachtcapaciteit verdubbelt naar en vanuit Togo. “Dit is nogmaals een duidelijke illustratie van onze investeringsinspanningen als Afrika specialist en als lid van de Lufthansa Group en Star Alliance”, zegt Bernard Gustin. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com