Brussels Airlines verbindt vanaf vandaag Bremen met Brussel

Met vlucht SN2596/2597 voegt Brussels Airlines vanaf vandaag Bremen toe aan haar groeiende netwerk. De Belgische maatschappij verbindt Bremen voortaan rechtstreeks met Brussels Airport en dit vijf keer per week.

Wie zich tot vandaag snel tussen Bremen en Brussel wou verplaatsen was minstens 3,5 uur onderweg en was genoodzaakt om op een buitenlandse luchthaven een overstap te maken. Dankzij de nieuwe rechtstreekse verbinding die Brussels Airlines vandaag introduceert hoeft dat niet meer. Vanaf vanavond vliegt Brussels Airlines vijf keer per week tussen de Europese hoofdstad en de belangrijke Noord-Duitse handelsstad. De vluchttijd bedraagt net iets meer dan een uur.

De eerste vlucht wordt vandaag feestelijk onthaald door de luchthaven van Bremen. “Onze nieuwe Bremen-Brussel service is uitstekend nieuws voor de talrijke zakenmensen en EU officials die tussen Bremen, Bremerhaven, de regio Nedersaksen en Brussel moeten reizen”, zegt Brussels Airlines Country Manager voor Duitsland Helmut Glaeser. “Maar ook voor wie vanuit Bremen via Brussel wil doorreizen naar andere bestemmingen in Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk hebben we nu een interessant vluchtaanbod. We hebben daarbij speciale inspanningen geleverd voor de vliegtuigconstructeur Airbus die nu vlotte verbindingen krijgt tussen de Airbus vestigingen in Bremen, Toulouse, Madrid en Bristol.”

Uurregeling

Vluchtnummer  

Van 

Naar 

Vertrek 

Aankomst 

Dagen 

           

SN2597  

Brussel  

Bremen 

21u00 

22u10 

12345... 

SN2596  

Bremen

Brussel 

19u00 

20u10 

12345...

Brussels Airlines vliegt telkens om 19 uur vanuit Bremen naar Brussel. De vlucht naar Bremen vertrekt in Brussel om 21 uur. Alle vluchten worden uitgevoerd met een Embraer Regional Jet. Met Bremen heeft Brussels Airlines nu zeven Duitse bestemmingen in haar netwerkportfolio.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com