Brussels Airlines verbindt vanaf vandaag Brussels Airport met New York

Vanaf vandaag verbindt Brussels Airlines dagelijks haar thuisbasis Brussels Airport met New York JFK. De allereerste trans-Atlantische verbinding van Brussels Airlines vertrok vanochtend om 10u25 naar de Big Apple en werd uitgewuifd door de Amerikaanse Ambassadeur Howard Gutman samen met het management van Brussels Airlines en Brussels Airport.

De allereerste lijnvlucht van Brussels naar de VS, vlucht SN501, vertrok alvast met een hoge bezettingsgraad. Ook talrijke transferpassagiers, op doorreis vanuit Afrikaanse en Europese  bestemmingen, stapten in Brussels Airport aan boord. Brussels Airlines mikt met deze nieuwe lijndienst immers niet alleen op passagiers die van Brussel naar New York of vice versa willen reizen. De vlucht wordt dankzij de goede aansluitingsmogelijkheden vanuit het hele Brussels Airlines netwerk gevoed.

 

Nummer één lange afstandsbestemming

Met deze nieuwe lijndienst naar New York, de eerste die uitgevoerd wordt door een Belgische luchtvaartmaatschappij na een afwezigheid van ruim tien jaar, komt Brussels Airlines tegemoet aan een duidelijke marktvraag. New York is de nummer één lange afstandsbestemming vanuit Brussels Airport. Op jaarbasis reizen er immers meer dan 300.000 mensen tussen de Europese hoofdstad en de Big Apple. Zij kunnen voortaan ook elke dag gebruik maken van het Brussels Airlines aanbod. “We positioneren ons in die markt met een Europees kwaliteitsproduct”, zegt Brussels Airlines CEO Bernard Gustin. “We lanceren tegelijk met de nieuwe New York route immers een compleet nieuw in-flight product op onze hele lange afstandsvloot dat symbool staat voor onze kwaliteitsambities.”

De nieuwe Business Class cabine staat garant voor het meest moderne in-flight comfort en voor veel privacy. Passagiers reizen in ruime zetels die kunnen omgetoverd worden tot een volledig ‘flat bed’ (180° horizontale positie) met een luchtkussen waarvan de zachtheid individueel kan geregeld worden. Dankzij de ingenieuze cabineconfiguratie hebben maar liefst 24 van de 30 zetels rechtstreeks toegang tot het gangpad en 9 passagiers hebben niemand naast zich zitten.

In Economy Class reizen passagiers in een nieuwe ergonomisch gevormde zetel die meer beenruimte en zitcomfort biedt.

Revolutionair is zonder twijfel de nieuwe RAVE in-flight entertainmenttechnologie die in zowel Business als Economy Class beschikbaar is. Dit on demand entertainmentsysteem bevat ruim 100 uur aan films en documentaires, nieuwsprogramma’s, spelletjes, muziek en e-reading materiaal. Een andere innovatie is het door Lufthansa Technik ontwikkelde ‘Niceview’ vluchtinformatieprogramma dat 3D kaartinformatie vanuit verschillende cameraperspectieven biedt over de exacte koers van het vliegtuig.

 

Goed onthaald

De nieuwe lijnvlucht naar New York werd de voorbije maanden warm onthaald in de reiswereld. Zo bieden de meeste touroperators voortaan citytrips naar New York aan met Brussels Airlines. Ook talrijke groeps- en incentivereizen maken gebruik van de Brussels Airlines service naar JFK. Dat ook de Belgo-Amerikaanse zakenwereld heel veel interesse heeft in deze nieuwe lijndienst bleek gisteren tijdens een druk bijgewoond event dat Brussels Airlines samen met Amcham, de Amerikaanse Kamer van Koophandel in België, organiseerde. Ook in New York brengt Brussels Airlines volgende week samen met het Belgische consulaat de Belgo-Amerikaanse zakenwereld bij elkaar.De allereerste lijnvlucht van Brussels naar de VS, vlucht SN501, vertrok alvast met een hoge bezettingsgraad. Ook talrijke transferpassagiers, op doorreis vanuit Afrikaanse en Europese  bestemmingen, stapten in Brussels Airport aan boord. Brussels Airlines mikt met deze nieuwe lijndienst immers niet alleen op passagiers die van Brussel naar New York of vice versa willen reizen. De vlucht wordt dankzij de goede aansluitingsmogelijkheden vanuit het hele Brussels Airlines netwerk gevoed.

 

-------

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 52 vliegtuigen en ruim 3500 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 60 Europese en Afrikaanse premium luchthavens.
Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319/A320 biedt Brussels Airlines zowel een echt business class product (“b.business”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) als een low fare product (“b.light economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod worden de passagiers verwelkomd in een “Business” en “Economy” klasse. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-200/-300 toestellen geopereerd. 

Naast de 21 bestemmingen in Afrika biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika. Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com