Brussels Airlines verdubbelt vanaf vandaag vluchtfrequenties naar Monrovia en Freetown

Opnieuw crew base in Monrovia

Vanaf deze week vliegt Brussels Airlines vier in plaats van twee keer per week naar Monrovia (Liberia) en Freetown (Sierra Leone).  “We zijn  beide West-Afrikaanse landen tijdens de Ebola crisis steeds blijven aanvliegen en met de verdubbeling van de vluchtfrequenties willen we nu ook actief bijdragen tot de hoognodige economische en sociale heropleving van de regio”, zegt Brussels Airlines CEO Bernard Gustin. 

Met vlucht SN243 Brussel-Freetown-Monrovia begint vandaag de nieuwe uurregeling naar Sierra Leone en Liberia. Voortaan vliegt Brussels Airlines elke dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag naar beide West-Afrikaanse landen. Naast Brussel worden hierdoor ook andere Brussels Airlines bestemmingen (US, Groot-Brittanië, Frankrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland en Scandinavië) vlotter bereikbaar.

De frequentieverhoging is goed nieuws voor de passagiers, maar ook voor vrachtexpediteurs die nu meer capaciteit ter beschikking hebben om vracht kunnen verzenden aan boord van de Airbus A330 toestellen van Brussels Airlines.

Liberia werd vorige week Ebola vrij verklaard. Sinds het laatste Ebola-geval zijn er twee incubatieperiodes (42 dagen) verstreken, en er werden sindsdien geen nieuwe gevallen meer gemeld.  Sierra Leone is nog niet Ebola vrij maar het aantal nieuwe Ebola gevallen is dalend. Omdat  beide landen intensief aan de heropleving van hun economie werken, blijft Brussels Airlines niet aan de kant staan.

 

“We zijn in moeilijke operationele omstandigheden naar beide landen blijven vliegen. Met ons Africa is not Ebola initiatief wilden we het brede publiek sensibiliseren voor de problematiek. Het is van cruciaal belang dat niet het hele Afrikaanse continent aan de kant wordt geschoven omdat drie van de meer dan 50 landen een ernstige gezondheidscrisis doormaken.  Nu er zowel international als lokaal projecten worden opgezet om Monrovia en Sierra Leone er ook economisch en sociaal opnieuw bovenop te helpen, nemen we onze verantwoordelijkheid verder op. Eén van de basisvoorwaarden voor groei is immers vlotte bereikbaarheid van een land. Daar willen we met deze verdubbeling van ons vluchtaanbod actief toe bijdragen.”

-- Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines 

 

Vanaf vandaag logeert er ook opnieuw Brussels Airlines bemanning in Liberia, na een afwezigheid van een jaar. Dit is een sterk signaal van het vertrouwen dat Brussels Airlines heeft in het land. “We danken alle Brussels Airlines medewerkers voor de uiterst professionele wijze waarop ze tijdens de Ebola crisis de vluchtoperaties hebben mogelijk gemaakt.”, zegt Bernard Gustin, die vandaag zelf als bemanningslid aan boord van de vlucht naar Monrovia is gestapt om de bemanning te bedanken, maar ook de lokale Brussels Airlines werknemers. Zijn laatste bezoek dateert van oktober vorig jaar, toen de Belgische CEO zelf  de situatie ter plaatse wilde gaan evalueren. “We dragen Afrika een warm hart toe en dat bewijzen we vandaag opnieuw.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com