Brussels Airlines verdubbelt vanaf vandaag vluchtfrequenties naar Monrovia en Freetown

Brussels Airlines verdubbelt vanaf vandaag vluchtfrequenties naar Monrovia en Freetown

Opnieuw crew base in Monrovia

Vanaf deze week vliegt Brussels Airlines vier in plaats van twee keer per week naar Monrovia (Liberia) en Freetown (Sierra Leone).  “We zijn  beide West-Afrikaanse landen tijdens de Ebola crisis steeds blijven aanvliegen en met de verdubbeling van de vluchtfrequenties willen we nu ook actief bijdragen tot de hoognodige economische en sociale heropleving van de regio”, zegt Brussels Airlines CEO Bernard Gustin. 

Met vlucht SN243 Brussel-Freetown-Monrovia begint vandaag de nieuwe uurregeling naar Sierra Leone en Liberia. Voortaan vliegt Brussels Airlines elke dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag naar beide West-Afrikaanse landen. Naast Brussel worden hierdoor ook andere Brussels Airlines bestemmingen (US, Groot-Brittanië, Frankrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland en Scandinavië) vlotter bereikbaar.

De frequentieverhoging is goed nieuws voor de passagiers, maar ook voor vrachtexpediteurs die nu meer capaciteit ter beschikking hebben om vracht kunnen verzenden aan boord van de Airbus A330 toestellen van Brussels Airlines.

Liberia werd vorige week Ebola vrij verklaard. Sinds het laatste Ebola-geval zijn er twee incubatieperiodes (42 dagen) verstreken, en er werden sindsdien geen nieuwe gevallen meer gemeld.  Sierra Leone is nog niet Ebola vrij maar het aantal nieuwe Ebola gevallen is dalend. Omdat  beide landen intensief aan de heropleving van hun economie werken, blijft Brussels Airlines niet aan de kant staan.

 

“We zijn in moeilijke operationele omstandigheden naar beide landen blijven vliegen. Met ons Africa is not Ebola initiatief wilden we het brede publiek sensibiliseren voor de problematiek. Het is van cruciaal belang dat niet het hele Afrikaanse continent aan de kant wordt geschoven omdat drie van de meer dan 50 landen een ernstige gezondheidscrisis doormaken.  Nu er zowel international als lokaal projecten worden opgezet om Monrovia en Sierra Leone er ook economisch en sociaal opnieuw bovenop te helpen, nemen we onze verantwoordelijkheid verder op. Eén van de basisvoorwaarden voor groei is immers vlotte bereikbaarheid van een land. Daar willen we met deze verdubbeling van ons vluchtaanbod actief toe bijdragen.”

-- Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines 

 

Vanaf vandaag logeert er ook opnieuw Brussels Airlines bemanning in Liberia, na een afwezigheid van een jaar. Dit is een sterk signaal van het vertrouwen dat Brussels Airlines heeft in het land. “We danken alle Brussels Airlines medewerkers voor de uiterst professionele wijze waarop ze tijdens de Ebola crisis de vluchtoperaties hebben mogelijk gemaakt.”, zegt Bernard Gustin, die vandaag zelf als bemanningslid aan boord van de vlucht naar Monrovia is gestapt om de bemanning te bedanken, maar ook de lokale Brussels Airlines werknemers. Zijn laatste bezoek dateert van oktober vorig jaar, toen de Belgische CEO zelf  de situatie ter plaatse wilde gaan evalueren. “We dragen Afrika een warm hart toe en dat bewijzen we vandaag opnieuw.”

Netwerk
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

***MEDIA GALLERY***

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 100 bestemmingen, waarvan 23 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 90 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 9 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is deel van Eurowings en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem