Brussels Airlines verdubbelt vluchtfrequenties naar Freetown en Monrovia

Brussels Airlines verdubbelt vluchtfrequenties naar Freetown en Monrovia

De luchtvaartmaatschappij wil het het economische herstel van de regio ondersteunen

Brussels Airlines verdubbelt haar vluchtaanbod naar Freetown (Sierra Leone) en Monrovia (Liberia). Vanaf 8 september worden beide West-Afrikaanse landen vier keer in plaats van twee keer per week verbonden met Brussels Airport. “We hebben beide landen tijdens de Ebola-crisis niet in de steek gelaten en gaan nu volop de relance van Sierra Leone en Monrovia ondersteunen”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx die de voorbije dagen een bezoek bracht aan Sierra Leone om de situatie van dichtbij te bekijken.

Liberia werd vorige maand Ebola-vrij verklaard, en ook in Sierra Leone neemt het aantal nieuwe besmettingen af. Beide landen bereiden zich dan ook voor op een economische relance en deze wil Brussels Airlines graag ondersteunen door het vluchtaanbod te verhogen en beide West-Afrikaanse landen beter te connecteren met de rest van de wereld.

 

Vier vluchten per week

 

Vanaf 8 september verdubbelen daarom de frequenties naar Sierra Leone en Monrovia.

Beide bestemmingen worden vanaf dan vier in plaats van 2 keer per week bediend waardoor veel meer afreisflexibiliteit ontstaat voor passagiers en voor vracht. Vluchtdagen zijn dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag. Alle vluchten kunnen in Brussels Airport gecombineerd worden met Brussels Airlines vluchten naar talrijke andere bestemmingen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Scandinavië en Verenigde Staten.

 

Ondersteuning economische heropleving

 

“Dit is een belangrijke investering van Brussels Airlines in de bereikbaarheid van beide landen die op dit ogenblik, nu de regio aan een economische heropleving werkt, noodzakelijk is”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. “We zijn als enige Europese luchtvaartmaatschappij Liberia, Sierra Leone en Guinee tijdens de Ebola crisis trouw gebleven. Zo hebben we meer dan 80.000 passagiers aan boord van onze vluchten verwelkomd en meer dan 2.000 ton vracht getransporteerd, waarvan de meerderheid hulpgoederen waren voor de Ebola-crisis”.

 

De drie betrokken landen zetten alles op alles om zo snel mogelijk weer op koers te geraken, aangezien de Ebola-epidemie niet enkel het leven van de inwoners op zijn kop heeft gezet, maar ook grote economische schade heeft berokkend. “Tijdens onze bezoeken aan de betrokken landen hebben we kunnen ervaren met hoeveel professionaliteit de lokale overheden en de hulporganisaties de crisis aanpakken. We zijn blij dat we als luchtvaartmaatschappij hieraan ook ons steentje hebben kunnen bijdragen en hebben daarvoor veel erkenning en dankbaarheid mogen ontvangen die ik heel graag deel met onze crews en grondpersoneel, want dankzij hun inzet was het mogelijk om onze vluchten te blijven uitvoeren. Nadat we enkele weken geleden ons vluchtprogramma naar Guinee hebben uitgebreid, kijken we er nu naar uit om ook Sierra Leone en Monrovia opnieuw vaker aan te vliegen. Goede vliegverbindingen zijn een must om de ontwikkeling van beide landen nu mogelijk te maken. We blijven tegelijkertijd onze sensibiliseringscampagne ‘Africa is not Ebola’ voeren en plannen samen met ondernemingen en NGO’s later dit jaar een economische missie naar de regio.”

Netwerk
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

***MEDIA GALLERY***

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 100 bestemmingen, waarvan 23 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 90 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 9 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is deel van Eurowings en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem