Brussels Airlines verdubbelt vluchtfrequenties naar Freetown en Monrovia

De luchtvaartmaatschappij wil het het economische herstel van de regio ondersteunen

Brussels Airlines verdubbelt haar vluchtaanbod naar Freetown (Sierra Leone) en Monrovia (Liberia). Vanaf 8 september worden beide West-Afrikaanse landen vier keer in plaats van twee keer per week verbonden met Brussels Airport. “We hebben beide landen tijdens de Ebola-crisis niet in de steek gelaten en gaan nu volop de relance van Sierra Leone en Monrovia ondersteunen”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx die de voorbije dagen een bezoek bracht aan Sierra Leone om de situatie van dichtbij te bekijken.

Liberia werd vorige maand Ebola-vrij verklaard, en ook in Sierra Leone neemt het aantal nieuwe besmettingen af. Beide landen bereiden zich dan ook voor op een economische relance en deze wil Brussels Airlines graag ondersteunen door het vluchtaanbod te verhogen en beide West-Afrikaanse landen beter te connecteren met de rest van de wereld.

 

Vier vluchten per week

 

Vanaf 8 september verdubbelen daarom de frequenties naar Sierra Leone en Monrovia.

Beide bestemmingen worden vanaf dan vier in plaats van 2 keer per week bediend waardoor veel meer afreisflexibiliteit ontstaat voor passagiers en voor vracht. Vluchtdagen zijn dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag. Alle vluchten kunnen in Brussels Airport gecombineerd worden met Brussels Airlines vluchten naar talrijke andere bestemmingen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Scandinavië en Verenigde Staten.

 

Ondersteuning economische heropleving

 

“Dit is een belangrijke investering van Brussels Airlines in de bereikbaarheid van beide landen die op dit ogenblik, nu de regio aan een economische heropleving werkt, noodzakelijk is”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. “We zijn als enige Europese luchtvaartmaatschappij Liberia, Sierra Leone en Guinee tijdens de Ebola crisis trouw gebleven. Zo hebben we meer dan 80.000 passagiers aan boord van onze vluchten verwelkomd en meer dan 2.000 ton vracht getransporteerd, waarvan de meerderheid hulpgoederen waren voor de Ebola-crisis”.

 

De drie betrokken landen zetten alles op alles om zo snel mogelijk weer op koers te geraken, aangezien de Ebola-epidemie niet enkel het leven van de inwoners op zijn kop heeft gezet, maar ook grote economische schade heeft berokkend. “Tijdens onze bezoeken aan de betrokken landen hebben we kunnen ervaren met hoeveel professionaliteit de lokale overheden en de hulporganisaties de crisis aanpakken. We zijn blij dat we als luchtvaartmaatschappij hieraan ook ons steentje hebben kunnen bijdragen en hebben daarvoor veel erkenning en dankbaarheid mogen ontvangen die ik heel graag deel met onze crews en grondpersoneel, want dankzij hun inzet was het mogelijk om onze vluchten te blijven uitvoeren. Nadat we enkele weken geleden ons vluchtprogramma naar Guinee hebben uitgebreid, kijken we er nu naar uit om ook Sierra Leone en Monrovia opnieuw vaker aan te vliegen. Goede vliegverbindingen zijn een must om de ontwikkeling van beide landen nu mogelijk te maken. We blijven tegelijkertijd onze sensibiliseringscampagne ‘Africa is not Ebola’ voeren en plannen samen met ondernemingen en NGO’s later dit jaar een economische missie naar de regio.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com