Brussels Airlines vergroot zomeraanbod

Wetlease-overeenkomst met CityJet en twee extra A320's zorgen voor netwerkgroei en vlootuitbreiding

Brussel, 22 maart 2023 - Brussels Airlines heeft een wetlease-overeenkomst gesloten met CityJet voor het nieuwe zomerseizoen. Vanaf 26 maart versterken twee CRJ-900-toestellen de vloot van de Belgische luchtvaartmaatschappij. En dit tot en met 28 oktober 2023. “Deze samenwerking stelt ons in staat om onze vloot op een flexibele manier verder uit te breiden en ons Europese aanbod te vergroten”, zegt Jan Derycke, Head of Network Strategy & Planning van Brussels Airlines. Bovenop de samenwerking met CityJet vervoegen twee bijkomende Airbus A320’s de vloot van Brussels Airlines. Daarmee groeien Europese activiteiten van Brussels Airlines deze zomer met 10%. ​

De CRJ-900’s bieden plaats aan 88 passagiers en zullen dagelijks vluchten uitvoeren naar Europese bestemmingen waaronder Bordeaux, Milaan, Lyon, Genève en Wenen.

“Daarnaast kunnen we Billund toevoegen aan ons netwerk en de frequentie van en naar Kopenhagen en Berlijn verhogen. Ook regionale (zaken)routes zoals Hamburg en Birmingham zullen we nog meer kunnen bedienen. In totaal zullen we 9 bestemmingen aandoen in samenwerking met CityJet. Dankzij deze wetlease-overeenkomst ontstaat een vlotte en brede aansluiting met het intercontinentale netwerk van Brussels Airlines tijdens het zomerseizoen.”
Jan Derycke, Head of Network Strategy & Planning, Brussels Airlines

De overeenkomst met CityJet, één van Lufthansa Group’s vertrouwde wetlease-partners, werd eind januari ondertekend.

“CityJet kijkt uit naar de samenwerking met Brussels Airlines om haar netwerk uit te breiden en haar passagiers dit zomerseizoen een uitstekende service te bieden.”
Cathal O’Connell, Chief Commercial Officer, CityJet

Tien procent extra Europese vluchten
Alles bij elkaar nemen de Europese activiteiten van Brussels Airlines dit zomerseizoen met 10% toe. Dat is niet alleen te danken aan de samenwerking met CityJet, maar ook aan de komst van twee bijkomende Airbus A320’s. Deze toestellen komen permanent in de vloot en worden ingezet op het volledige middellangeafstandsnetwerk.

“In totaal groeit onze vloot nu tot ​ 36 middellangeafstands- en 9 langeafstandsvliegtuigen. Met deze vloot- en netwerkuitbreiding realiseert Brussels Airlines haar beoogde groei drie jaar eerder dan gepland.”
Jan Derycke, Brussels Airlines

 

 

 

Joëlle Neeb

For media requests only

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com