Brussels Airlines verhoogt frequenties naar vijf Afrikaanse bestemmingen

Brussels Airlines verhoogt vanaf april 2012 haar vluchtfrequenties naar vijf Afrikaanse bestemmingen aanzienlijk. Zowel naar Doula en Yaoundé (Kameroen), Abidjan (Ivoorkust) als Nairobi (Kenia) en Bujumbura (Burundi) verhogen de afreismogelijkheden en de zetelcapaciteit. Naar Kinshasa zal Brussels Airlines vanaf het volgende zomerseizoen vier keer per week non-stop vliegen. Deze frequentieverhogingen zijn mogelijk dankzij de ingebruikname van een bijkomend langeafstandsvliegtuig.

Brussels Airlines verstevigt haar aanwezigheid op het Afrikaanse continent. Nadat dit jaar lijndiensten werden gelanceerd naar Bamako (Mali), Marrakech en Agadir (Marokko) biedt Brussels Airlines vanaf het zomerseizoen 2012, dat in april van start gaat, veel meer afreismogelijkheden naar en vanuit talrijke Afrikaanse bestemmingen. Al deze bijkomende vluchten sluiten aan op het Brussels Airlines Europa en US aanbod.

Op verschillende routes introduceert Brussels Airlines bovendien een nagelnieuw in-flight product inclusief een nieuwe flat bed in business class en economy zetels met individueel in-flight entertainment systeem. Vliegen met Brussels Airlines wordt zo comfortabeler dan ooit. Deze nieuwe kabine wordt begin 2012 voorgesteld.

West-Afrika

Naar de Kameroenese hoofdstad Yaounde zet Brussels Airlines vanaf april 2012 zes maal in plaats van twee keer per week koers. Douala, de belangrijkste havenstad en het economisch knooppunt van Kameroen, wordt dagelijks in plaats van drie keer per week verbonden met Brussels Airport. Deze frequentieverhogingen zijn nog het onderwerp van besprekingen met de overheid maar zijn alvast geopend voor verkoop.

In Ivoorkust leeft de economie opnieuw op na de gebeurtenissen van begin dit jaar. Bovendien kondigt het land talrijke initiatieven aan om de handel te stimuleren. Redenen genoeg voor Brussels Airlines om vanaf april volgend jaar een dagelijkse vlucht aan te bieden naar Abidjan.

De vluchten naar Accra worden stopgezet. Brussels Airlines blijft evenwel een goede reisoplossing aanbieden tussen Accra en Brussel dankzij een samenwerking met Lufthansa en vluchten via Frankfurt.

Centraal-Afrika

Kinshasa, dagelijks bediend door Brussels Airlines, wordt vanaf het zomerseizoen op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag rechtstreeks non-stop aangevlogen vanuit Brussel. Zes keer per week verloopt de vlucht non-stop van Kinshasa naar Brussel.

Oost-Afrika

Zowel naar Nairobi (Kenia) als Bujumbura wordt volgend zomerseizoen meer gevlogen. Nairobi krijgt er wekelijks een vierde frequentie bij en Bujumbura zal drie keer per week aangevlogen worden.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com