Brussels Airlines verhoogt vluchtfrequenties naar 7 Afrikaanse bestemmingen

Brussels Airlines verhoogt eind dit jaar haar vluchtaanbod naar 7 Afrikaanse bestemmingen. In totaal komen er op weekbasis ruim 30 procent extra vliegtuigzetels bij op de lijndiensten tussen Brussel en het Afrikaanse continent.

Brussels Airlines viert de vijfde verjaardag van haar Afrika routes met een capaciteitsuitbreiding en een aanzienlijke frequentieverhoging. Passagiers kunnen vanaf medio december naar zeven bestemmingen genieten van nog meer afreisflexibiliteit en reiscomfort (flat beds in business class, …). Vanaf dan worden er permanent vier Airbus 330-300 toestellen ingezet op de vluchten tussen de Europese hoofdstad en het Afrikaanse continent. Ook de vrachtcapaciteit wordt dankzij de extra vluchten aanzienlijk uitgebreid.

Oost-Afrika en de Grote Meren Regio

Brussels Airlines is meer dan ooit dé luchtvaartmaatschappij voor wie naar of vanuit de Regio van de Grote Meren wil reizen. De vluchtfrequenties naar zowel Rwanda, Oeganda als Burundi verhogen.

De Rwandese hoofdstad Kigali wordt vanaf medio december 3 keer per week met Brussel verbonden in plaats van twee keer.

Om aan de stijgende passagiersvraag en de toename van de cargovolumes te beantwoorden wordt Entebbe, Oeganda vanaf medio december vier in plaats van drie keer per week aangevlogen.

De Burundese hoofdstad  Bujumbura die pas sinds de lente van dit jaar wekelijks wordt verbonden met Brussel krijgt er vanaf december een tweede wekelijkse vlucht bij. Dankzij de direkte Brussels Airlines vluchten naar Bujumbura is de reistijd tussen Europa en Burundi met meer dan acht uur gereduceerd en dat wordt duidelijk geapprecieerd door de passagiers.

West-Afrika

Brussels Airlines is met een vluchtaanbod vanuit zeven landen een sterke speler in West-Afrikaanse regio. Het aantal wekelijkse vluchten tussen Brussel en Monrovia, Liberia wordt verhoogd naar vier en ook vanuit Abidjan, Ivoorkust biedt Brussels Airlines vanaf 16 december vier in plaats van twee wekelijkse vluchten aan. In Conakry Guinee wordt het vluchtaanbod verdubbeld van één naar twee wekelijkse rotaties.

De hoofdstad van Kameroen, Yaoundé, verwelkomt vanaf eind december twee keer per week een Brussels Airlines vlucht in plaats van één keer. Vanuit de havenstad Douala blijft Brussels Airlines wekelijks 3 vluchten aanbieden.

Centraal Afrika

Brussels Airlines werkt aan een verdere verbetering van haar bestaande vluchten naar Kinshasa, Congo en biedt daarom vanaf de winter ook nonstop vluchten aan. Meer details volgen later.

Vlotte connecties

Meer dan de helft van de Afrika-passagiers gebruiken Brussels Airport om over te stappen op een andere vlucht van Brussels Airlines of van één van de partnermaatschappijen. Zo biedt Brussels Airlines voor haar Afrika-passagiers dagelijks een speciaal aansluitende vlucht aan naar Parijs en Londen Gatwick. Ook met tientallen andere steden (Geneva, Milaan, Rome, Lyon, Marseille, Kopenhagen, Stockholm, Berlijn, Madrid, Manchester, …) zijn er vlotte doorverbindingen.

Dankzij het partnership met ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappij, American Airlines, zijn vlotte connecties tussen Afrika en de Verenigde Staten mogelijk.

Het netwerkaanbod dat Brussels Airlines haar Afrika passagiers aanbiedt wordt verder uitgebreid. Dankzij een nieuw partnership met Jet Aiways hebben  klanten nu ook dagelijks de mogelijkheid om tussen India en Afrika te reizen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com