Brussels Airlines verhoogt vluchtfrequentie naar Luanda (Angola)

Vanaf 26 januari biedt Brussels Airlines een extra, derde wekelijkse vluchtfrequentie aan tussen Brussels Airport en de luchthaven van Luanda in Angola. Deze bijkomende vlucht is mogelijk gemaakt dankzij een luchtvaartakkoord tussen België en het Afrikaanse land.

Angola is, dankzij de aanwezigheid van ondermeer aardolievoorraden en mineralen, één van de snelst groeiende landen ter wereld. Brussels Airlines vloog totnogtoe twee keer per week tussen België en de hoofdstad Luanda. Dankzij een akkoord dat zopas werd afgesloten tussen de Belgische en Angolese luchtvaartautoriteiten mag Brussels Airlines vanaf 26 januari een derde wekelijkse vlucht uitvoeren. Vanaf dan zal niet alleen op dinsdag en donderdag maar ook op zondag de Europese hoofdstad rechtstreeks verbonden worden met de Quatro de Fevereiro luchthaven. 

 

Uurregeling

Vluchtnummer Vertrek Aankomst Dagen van de week
SN359 Brussel 10h45 Luanda 19h25 .2.4..7
SN359 Luanda 20h25 Brussel 07h05(+1) .2.4..7

(+1) = aankomst volgende ochtend. De retourvlucht maakt een korte tussenstop in Kinshasa.

 

TAAG, de nationale luchtvaartmaatschappij van Angola werkt samen met de Belgische luchtvaartmaatschappij en commercialiseert mee de vluchten die door Brussels Airlines met Airbus A330 toestellen worden uitgevoerd. Dankzij de goede uurregeling sluit de vlucht vanuit Angola vlot aan op het Brussels Airlines netwerk en kunnen passagiers overstappen  op vluchten naar haar Europese bestemmingen en New York en Washington D.C.

“We zijn blij dat we ons vluchtaanbod naar Angola kunnen verhogen”, zegt Brussels Airlines CEO Bernard Gustin. “Twee weken geleden ondersteunde Brussels Airlines nog een belangrijke Belgische economische missie naar Angola. We zijn ervan overtuigd dat deze derde vluchtfrequentie de handelsbetrekkingen tussen België en Angola ten goede zal komen.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com