Brussels Airlines verhuist in London Heathrow naar nieuwe Queen's Terminal

Brussels Airlines verhuist in London Heathrow naar nieuwe Queen's Terminal

Woensdag 15 oktober 2014 — Wie met Brussels Airlines naar Londen Heathrow reist,  komt aan of vertrekt vanaf vandaag in de nagelnieuwe Queens Terminal.  De nieuwste terminal van Europa’s grootste luchthaven, die exclusief voor de Star Alliance leden werd gebouwd en voorzien werd van de allernieuwste technologie,  is  de nieuwe Londense basis van Brussels Airlines en 22 andere Star Alliance partnermaatschappijen.

De Queen's Terminal, die de oude Terminal 2 vervangt, opende de deuren in de lente van dit jaar en werd eind juni officieel geopend door de Britse Koningin Elisabeth.  De bouw van de terminal kostte in totaal 11 miljard Britse Pond (14 miljard euro).  In de terminal is de allernieuwste luchthaventechnologie verwerkt om de check-in van vluchten, de veiligheidscontrole en het boarden van het vliegtuig zo vlot mogelijk te laten verlopen. Dankzij de ingenieuze architectuur ontstaat er nergens een gevoel van drukte en ondanks de grote oppervlakte zijn de wandelafstanden naar de vertrekgates toch beperkt gebleven.

 “Voor de Brussels Airlines passagiers is de Queens Terminal een enorme kwaliteitsverbetering. Wie in het verleden in Heathrow aankwam of vertrok moest soms ellenlange gangen door, roltrappen op en roltrappen af en tijdens piekmomenten ontstond er steevast een passagiersdrukte. Niets daarvan in de prachtige Queens Terminal die volledig op maat van de passagier werd gebouwd.”

-- Peter Cornillie, Brussels Airlines Vice President Ground Operations 

Naast Brussels Airlines nemen ook 22 andere Star Alliance leden hun intrek in de Queens Terminal. Doordat alle Star Alliance leden nu vanuit één en dezelfde terminal opereren wordt de samenwerking tussen de maatschappijen flink verbeterd en verlopen vluchtconnecties voortaan nog vlotter. Tijdrovende verplaatsingen tussen de verschillende Heathrow terminals hoeven bijvoorbeeld niet meer en de minimum connectietijd kon tot 60 minuten teruggebracht worden.

Brussels Airlines verbindt London Heathrow drie keer per dag met Brussels Airport. De vluchten trekken zowel passagiers aan die in London of Brussels Airport connecteren met andere Brussels Airlines of Star Alliance vluchten alsook zakenlui en ctytrippers die zich gewoon van Brussel naar London verplaatsen.

De 23 Star Alliance leden die vluchten aanbieden van en naar de Queens Terminal vertegenwoordigen samen ruim 20 procent van alle passagiersverkeer op Heathrow.  Het gaat om 12 miljoen passagiers op jaarbasis. De Star Alliance leden die vanuit de Queens Terminal opereren zijn Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI en United. Samen bieden ze 120 vluchten per dag aan naar 45 verschillende bestemmingen verspreid over 25 landen.  

Queen's Terminal
Queen's Terminal baggage reclaim
Queen's Terminal check-in