Brussels Airlines verhuist in London Heathrow naar nieuwe Queen's Terminal

Wie met Brussels Airlines naar Londen Heathrow reist,  komt aan of vertrekt vanaf vandaag in de nagelnieuwe Queens Terminal.  De nieuwste terminal van Europa’s grootste luchthaven, die exclusief voor de Star Alliance leden werd gebouwd en voorzien werd van de allernieuwste technologie,  is  de nieuwe Londense basis van Brussels Airlines en 22 andere Star Alliance partnermaatschappijen.

De Queen's Terminal, die de oude Terminal 2 vervangt, opende de deuren in de lente van dit jaar en werd eind juni officieel geopend door de Britse Koningin Elisabeth.  De bouw van de terminal kostte in totaal 11 miljard Britse Pond (14 miljard euro).  In de terminal is de allernieuwste luchthaventechnologie verwerkt om de check-in van vluchten, de veiligheidscontrole en het boarden van het vliegtuig zo vlot mogelijk te laten verlopen. Dankzij de ingenieuze architectuur ontstaat er nergens een gevoel van drukte en ondanks de grote oppervlakte zijn de wandelafstanden naar de vertrekgates toch beperkt gebleven.

 “Voor de Brussels Airlines passagiers is de Queens Terminal een enorme kwaliteitsverbetering. Wie in het verleden in Heathrow aankwam of vertrok moest soms ellenlange gangen door, roltrappen op en roltrappen af en tijdens piekmomenten ontstond er steevast een passagiersdrukte. Niets daarvan in de prachtige Queens Terminal die volledig op maat van de passagier werd gebouwd.”

-- Peter Cornillie, Brussels Airlines Vice President Ground Operations 

Naast Brussels Airlines nemen ook 22 andere Star Alliance leden hun intrek in de Queens Terminal. Doordat alle Star Alliance leden nu vanuit één en dezelfde terminal opereren wordt de samenwerking tussen de maatschappijen flink verbeterd en verlopen vluchtconnecties voortaan nog vlotter. Tijdrovende verplaatsingen tussen de verschillende Heathrow terminals hoeven bijvoorbeeld niet meer en de minimum connectietijd kon tot 60 minuten teruggebracht worden.

Brussels Airlines verbindt London Heathrow drie keer per dag met Brussels Airport. De vluchten trekken zowel passagiers aan die in London of Brussels Airport connecteren met andere Brussels Airlines of Star Alliance vluchten alsook zakenlui en ctytrippers die zich gewoon van Brussel naar London verplaatsen.

De 23 Star Alliance leden die vluchten aanbieden van en naar de Queens Terminal vertegenwoordigen samen ruim 20 procent van alle passagiersverkeer op Heathrow.  Het gaat om 12 miljoen passagiers op jaarbasis. De Star Alliance leden die vanuit de Queens Terminal opereren zijn Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI en United. Samen bieden ze 120 vluchten per dag aan naar 45 verschillende bestemmingen verspreid over 25 landen.  

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com