Brussels Airlines verhuist vluchten naar Berlijn naar de nieuwe Brandenburg Airport (BER)

Brussels Airlines verhuist vluchten naar Berlijn naar de nieuwe Brandenburg Airport (BER)

Vanaf 8 november beginnen alle luchtvaartmaatschappijen van Lufthansa Group hun operaties vanuit Brandenburg.

 

  • Bestaande reservaties van en naar Berlijn Tegel (TXL) worden omgezet naar de nieuwe Brandenburg Airport (BER).
  • Brussels Airlines blijft vijf vluchten per dag aanbieden tussen de Europese hoofdstad en Berlijn.

 

Op 8 november verhuist Brussels Airlines - samen met de andere Lufthansa Group Network Airlines Austrian, Lufthansa en SWISS - officieel haar vluchten van en naar Berlijn van Berlin Tegel (TXL) naar de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg (BER). Om 06u50 zal de eerste vlucht van Brussels Airlines – SN2592 – opstijgen vanaf de nieuwe luchthaven. De eerste landing is gepland op 7 november 's avonds, wanneer SN2591 in Berlijn aankomt voor een nightstop.

Een centraal georganiseerde veiligheidscontrolepost met moderne technologieën en ruimere terminals moeten voor een vlotte ervaring zorgen op de nieuwe Brandenburg Airport. Een hoogtepunt is de 1.560 vierkante meter grote Lufthansa Lounge, gelegen in het noordelijke deel van de Main Pier en met een exclusief uitzicht op de Berlijnse skyline. Passagiers die met Lufthansa Group Airlines met Business Class Ticket, Frequent Traveller, Senator, of Star Alliance Gold Status reizen, kunnen voor hun vlucht in de aparte Senator- en Businessruimtes van de Lufthansa Lounge ontspannen, zich opfrissen of in alle rust werken.

Op 31 oktober zullen de vluchtactiviteiten van Berlijn gedurende een week geleidelijk verhuizen van de luchthaven Tegel (TXL) naar de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg (BER). Tegel zal zijn deuren sluiten op 8 november 2020.

De 32 wekelijkse vluchten van Brussels Airlines tussen Brussel en Berlijn zullen na de verhuizing hetzelfde uurrooster en dezelfde vluchtnummers behouden. De boekingssystemen van Brussels Airlines worden omgezet naar de nieuwe luchthaven. Klanten die een vlucht boeken voor de periode vanaf 8 november zullen niet langer Tegel als bestemming zien maar de nieuwe Brandenburg Airport (BER). Passagiers die reeds in het bezit zijn van een ticket voor een vlucht vanaf 8 november zullen worden geïnformeerd en omgeboekt naar de nieuwe luchthaven.

Brussels Airlines vliegt naar drie bestemmingen in Duitsland: Berlijn, Hamburg en Hannover.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem