Brussels Airlines verjongt zijn langeafstandsvloot A330

Brussels Airlines verjongt zijn langeafstandsvloot A330

Brussels Airlines investeert samen met Lufthansa in de verjonging van haar langeafstandsvloot. De maatschappij vervangt zeven van haar tien A330 langeafstandsvliegtuigen. Het eerste toestel heeft de vloot reeds verlaten en de eerste twee nieuwe toestellen zijn operationeel. Het is het grootste investeringsproject in de 16-jarige geschiedenis van Brussels Airlines en de eerste keer dat de luchtvaartmaatschappij langeafstandsvliegtuigen exploiteert die in eigendom zijn en niet geleased worden.

Dankzij de nieuwe langeafstandstoestellen kan Brussels Airlines haar reizigers nog meer comfort bieden, met stillere, efficiëntere en milieuvriendelijkere vliegtuigen. Naast nieuwe vliegtuigen investeert de luchtvaartmaatschappij ook in een volledig nieuw interieur voor de drie reisklassen, waardoor de reizigers een nog hoger comfort aan boord ervaren en een optimale reiservaring op alle intercontinentale vluchten van en naar Afrika en Noord-Amerika.

Na een uitgebreide studie waarin Brussels Airlines en Lufthansa het huidige en toekomstige intercontinentale netwerk van de in Brussel gevestigde luchtvaartmaatschappij onder de loep namen, alsook haar capaciteitsbehoefte voor passagiers en vracht en de beschikbare vliegtuigen op de markt, werd vorig jaar beslist om te kiezen voor de A330-300 CEO-reeks. Vanuit economisch en operationeel standpunt is dit toesteltype het meest geschikt voor Brussels Airlines, aangezien het veel voordelen biedt, zoals een aanzienlijk grotere actieradius dan de huidige Airbus A330-vloot en een hoger maximaal startgewicht dat zorgt voor meer vrachtcapaciteit.

Terwijl Brussels Airlines momenteel met verschillende motortypes vliegt, zullen de 'CEO'-vliegtuigen allemaal uitgerust worden met Rolls Royce Trent 700 motoren. Dit motortype dat minder brandstof verbruikt en minder lawaai en CO2-uitstoot, wordt reeds gebruikt bij verschillende andere luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ook voor de afdeling Maintenance & Engineering van Brussels Airlines is deze harmonisering en standaardisatie van toegevoegde waarde omdat het de complexiteit aanzienlijk vermindert.

De vervanging van zeven van de tien A330 vliegtuigen is de belangrijkste investering in de 16 jaar lange geschiedenis van Brussels Airlines. Bovendien is het de eerste keer dat de luchtvaartmaatschappij haar langeafstandsvluchten uitvoert met vliegtuigen die eigendom zijn van de Lufthansa Group en niet geleased worden.

De allereerste A330 met staartnummer OO-SFN verliet met succes de Brussels Airlines vloot op 13 november. In december staat het afscheid van OO-SFM gepland, gevolgd door OO-SFO, OO-SFY, OO-SFV, OO-SFV, OO-SFW en OO-SFU in de loop van 2019 en 2020. De eerste twee nieuwe toestellen OO-SFC en OO-SFB vliegen sinds juni. Het verjongingsprogramma zal in de komende maanden geleidelijk aan plaatsvinden en zal begin 2020 worden afgerond.

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem