Brussels Airlines verjongt zijn langeafstandsvloot A330

Brussels Airlines investeert samen met Lufthansa in de verjonging van haar langeafstandsvloot. De maatschappij vervangt zeven van haar tien A330 langeafstandsvliegtuigen. Het eerste toestel heeft de vloot reeds verlaten en de eerste twee nieuwe toestellen zijn operationeel. Het is het grootste investeringsproject in de 16-jarige geschiedenis van Brussels Airlines en de eerste keer dat de luchtvaartmaatschappij langeafstandsvliegtuigen exploiteert die in eigendom zijn en niet geleased worden.

Dankzij de nieuwe langeafstandstoestellen kan Brussels Airlines haar reizigers nog meer comfort bieden, met stillere, efficiëntere en milieuvriendelijkere vliegtuigen. Naast nieuwe vliegtuigen investeert de luchtvaartmaatschappij ook in een volledig nieuw interieur voor de drie reisklassen, waardoor de reizigers een nog hoger comfort aan boord ervaren en een optimale reiservaring op alle intercontinentale vluchten van en naar Afrika en Noord-Amerika.

Na een uitgebreide studie waarin Brussels Airlines en Lufthansa het huidige en toekomstige intercontinentale netwerk van de in Brussel gevestigde luchtvaartmaatschappij onder de loep namen, alsook haar capaciteitsbehoefte voor passagiers en vracht en de beschikbare vliegtuigen op de markt, werd vorig jaar beslist om te kiezen voor de A330-300 CEO-reeks. Vanuit economisch en operationeel standpunt is dit toesteltype het meest geschikt voor Brussels Airlines, aangezien het veel voordelen biedt, zoals een aanzienlijk grotere actieradius dan de huidige Airbus A330-vloot en een hoger maximaal startgewicht dat zorgt voor meer vrachtcapaciteit.

Terwijl Brussels Airlines momenteel met verschillende motortypes vliegt, zullen de 'CEO'-vliegtuigen allemaal uitgerust worden met Rolls Royce Trent 700 motoren. Dit motortype dat minder brandstof verbruikt en minder lawaai en CO2-uitstoot, wordt reeds gebruikt bij verschillende andere luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ook voor de afdeling Maintenance & Engineering van Brussels Airlines is deze harmonisering en standaardisatie van toegevoegde waarde omdat het de complexiteit aanzienlijk vermindert.

De vervanging van zeven van de tien A330 vliegtuigen is de belangrijkste investering in de 16 jaar lange geschiedenis van Brussels Airlines. Bovendien is het de eerste keer dat de luchtvaartmaatschappij haar langeafstandsvluchten uitvoert met vliegtuigen die eigendom zijn van de Lufthansa Group en niet geleased worden.

De allereerste A330 met staartnummer OO-SFN verliet met succes de Brussels Airlines vloot op 13 november. In december staat het afscheid van OO-SFM gepland, gevolgd door OO-SFO, OO-SFY, OO-SFV, OO-SFV, OO-SFW en OO-SFU in de loop van 2019 en 2020. De eerste twee nieuwe toestellen OO-SFC en OO-SFB vliegen sinds juni. Het verjongingsprogramma zal in de komende maanden geleidelijk aan plaatsvinden en zal begin 2020 worden afgerond.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com