Brussels Airlines verlaagt brandstoftoeslag

Inspelend op de recente verlaging van olieprijzen, verlaagt Brussels Airlines de brandstoftoeslag op haar Europese vluchten met 5 euro per traject en met 15 euro per traject op haar long haul vluchten naar Afrika.

Dankzij de prijsdaling van de ruwe olie en de vliegtuigbrandstof is Brussels Airlines nu in de mogelijkheid om haar brandstoftoeslag op vliegtuigreizen te verminderen. Dit gebeurt ondanks het feit dat de gemiddelde brandstofprijzen nog altijd veel duurder zijn dan een jaar geleden.

De brandstoftoeslag voor Europese vluchten (inclusief de routes naar Tel Aviv en Moskou) daalt met 5 euro per traject en bedraagt voortaan 32 euro. Voor lange afstandsvluchten naar Afrika verlaagt de brandstoftoeslag met 15 euro per traject. De toeslag voor een lange afstandsvlucht is voortaan 100 euro. De nieuwe bedragen zijn geldig voor alle tickets uitgegeven voor vluchten vanaf 4 november 2008.

Deze verlagingen illustreren de belofte van Brussels Airlines om de brandstoftoeslagen te verlagen vanaf het ogenblik dat de economische situatie dit rechtvaardigt.

Brussels Airlines blijft trouwens serieuze inspanningen leveren om scherpe prijzen aan te bieden. Afhankelijk van de bestemming kunnen passagiers naar tientallen Europese bestemmingen al reizen vanaf 49.99, 59.99 of 69.99 euro enkele reis alle taksen inbegrepen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com