Brussels Airlines verlengt de mogelijkheid om kosteloos om te boeken

Brussels Airlines verlengt de mogelijkheid om kosteloos om te boeken

Omboekingskosten voor Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa en SWISS nog steeds opgeschort

Brussels Airlines en alle luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group bieden hun passagiers de mogelijkheid om hun reis met een gerust hart te plannen door de mogelijkheid tot gratis omboeken te verlengen. Sinds eind augustus 2020 kunnen alle tarieven van Brussels Airlines, Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines en Eurowings gratis omgeboekt worden naar een nieuwe datum en/of bestemming. Tot nu toe was deze tariefaanbieding geldig voor (her)boekingen tot eind mei. Nu wordt het aanbod opnieuw verlengd: alle tickets kunnen tot en met 31 juli 2021 zo vaak als gewenst kosteloos worden omgeboekt. Na die datum is nog één gratis omboeking mogelijk.

Brussels Airlines had het haar klanten al mogelijk gemaakt hun tickets gratis om te boeken tot en met 31 mei. De opschorting van de omboekingskosten wordt nu verlengd tot 31 juli, wat betekent dat passagiers van Brussels Airlines, Austrian Airlines, Eurowings, Lufthansa en Swiss hun tickets tot 31 juli zo vaak als gewenst kunnen omboeken en daarna nog één keer. Reisdata kunnen worden uitgesteld tot één jaar na de oorspronkelijk geplande reisdatum.

Passagiers die hun reis willen uitstellen maar nog geen nieuwe datum en/of bestemming kunnen kiezen hebben de mogelijkheid om hun boeking te annuleren, zonder onmiddellijk een nieuwe reisdatum vast te leggen. De nieuwe boeking kan dan ten laatste op 31 augustus 2021 worden gemaakt. In dit geval hoeft de vertrekdatum pas volgend jaar te zijn, vóór 31 juli 2022.

Het schrappen van de omboekingskosten geldt wereldwijd voor alle nieuwe reservaties in alle tariefklassen op korte, middellange en langeafstandsroutes. Dit betekent dat klanten flexibiliteit blijven hebben in het maken van hun reisplannen.

Een extra kost is echter wel mogelijk als bijvoorbeeld de oorspronkelijke boekingsklasse niet langer beschikbaar is bij omboeking naar een andere datum of naar een andere bestemming.

Ook tickets die tot en met 31 augustus 2020 zijn uitgegeven, kunnen nu tot 31 juli 2021 omgeboekt worden.

Contacteer ons
Wencke Lemmes-Pireaux For media requests only
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt 3.200 werknemers te werk en exploiteert 40 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. In 2023 verwelkomt Brussels Airlines drie splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen. Daarnaast wil de luchtvaartmaatschappij een eerste vlucht uitvoeren met duurzame brandstof of SAF (Sustainable Aviation Fuel) tegen 2023.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem