Brussels Airlines verlengt de mogelijkheid om kosteloos om te boeken

Brussels Airlines verlengt de mogelijkheid om kosteloos om te boeken

Omboekingskosten voor Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa en SWISS nog steeds opgeschort

Brussels Airlines en alle luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group bieden hun passagiers de mogelijkheid om hun reis met een gerust hart te plannen door de mogelijkheid tot gratis omboeken te verlengen. Sinds eind augustus 2020 kunnen alle tarieven van Brussels Airlines, Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines en Eurowings gratis omgeboekt worden naar een nieuwe datum en/of bestemming. Tot nu toe was deze tariefaanbieding geldig voor (her)boekingen tot eind mei. Nu wordt het aanbod opnieuw verlengd: alle tickets kunnen tot en met 31 juli 2021 zo vaak als gewenst kosteloos worden omgeboekt. Na die datum is nog één gratis omboeking mogelijk.

Brussels Airlines had het haar klanten al mogelijk gemaakt hun tickets gratis om te boeken tot en met 31 mei. De opschorting van de omboekingskosten wordt nu verlengd tot 31 juli, wat betekent dat passagiers van Brussels Airlines, Austrian Airlines, Eurowings, Lufthansa en Swiss hun tickets tot 31 juli zo vaak als gewenst kunnen omboeken en daarna nog één keer. Reisdata kunnen worden uitgesteld tot één jaar na de oorspronkelijk geplande reisdatum.

Passagiers die hun reis willen uitstellen maar nog geen nieuwe datum en/of bestemming kunnen kiezen hebben de mogelijkheid om hun boeking te annuleren, zonder onmiddellijk een nieuwe reisdatum vast te leggen. De nieuwe boeking kan dan ten laatste op 31 augustus 2021 worden gemaakt. In dit geval hoeft de vertrekdatum pas volgend jaar te zijn, vóór 31 juli 2022.

Het schrappen van de omboekingskosten geldt wereldwijd voor alle nieuwe reservaties in alle tariefklassen op korte, middellange en langeafstandsroutes. Dit betekent dat klanten flexibiliteit blijven hebben in het maken van hun reisplannen.

Een extra kost is echter wel mogelijk als bijvoorbeeld de oorspronkelijke boekingsklasse niet langer beschikbaar is bij omboeking naar een andere datum of naar een andere bestemming.

Ook tickets die tot en met 31 augustus 2020 zijn uitgegeven, kunnen nu tot 31 juli 2021 omgeboekt worden.

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem