Brussels Airlines verlengt de tijdelijke opschorting van haar vluchten

  • De aanhoudende reisbeperkingen over de hele wereld en de bijgevolg lage tot onbestaande vraag naar vliegreizen, verplichten de Belgische luchtvaartmaatschappij om de tijdelijke opschorting van haar activiteiten met vier weken te verlengen.
  • Passagiers wiens vlucht geannuleerd werd hebben tot 31 augustus 2020 de tijd om een nieuwe vertrekdatum en bestemming kiezen. De reis kan worden uitgesteld tot 30 april 2021.
  • De Belgische luchtvaartmaatschappij houdt een minimale vluchtcapaciteit beschikbaar voor repatriëringsvluchten en het vervoer van humanitaire goederen.
  • Brussels Airlines werkt aan een gereduceerd maar stabiel vluchtaanbod voor de geplande herstart.
  • De tijdelijke technische werkloosheid voor alle 4.200 medewerkers van Brussels Airlines wordt verlengd in functie van de tijdelijke opschorting van de vluchtactiviteiten.
  • Brussels Airlines zal haar activiteiten niet voor 15 mei hervatten.

 

Buitengewone omstandigheden vereisen buitengewone maatregelen. De wereldwijde Coronavirus-crisis en de daarmee gepaard gaande reisbeperkingen die door vele landen over de hele wereld worden opgelegd, verplichten Brussels Airlines om de heropstart van haar activiteiten te herzien. Eerder werd aangekondigd dat de heropstart op 20 april zou doorgaan, maar deze wordt nu uitgesteld tot 15 mei. Klanten die tijdens het boekingsproces hun telefoonnummer of e-mailadres hebben opgegeven, worden automatisch op de hoogte gebracht van wijzigingen in het vluchtprogramma. Daarnaast is er een flexibel beleid voor klanten, waarbij ze de mogelijkheid hebben om hun reisplannen uit te stellen tot uiterlijk 30 april 2021. In lijn met de verlenging van de vluchtopschorting en een geleidelijke herstart van haar activiteiten, zal Brussels Airlines de tijdelijke technische werkloosheid voor al haar werknemers verlengen.

Gezien de beperkingen die nog steeds door vele landen in de wereld worden opgelegd en het aanhoudende negatieve reisadvies van de Belgische autoriteiten, heeft Brussels Airlines vandaag besloten om de tijdelijke opschorting van al haar vluchten met vier weken te verlengen. Als gevolg daarvan zal de nationale luchtvaartmaatschappij van België haar activiteiten niet voor 15 mei hervatten. De maatschappij houdt echter een minimale vluchtcapaciteit beschikbaar voor repatriëringsvluchten van de overheid en voor het vervoer van humanitaire goederen.

Met het oog op een stabiel vluchtaanbod zodra de activiteiten worden hervat, werkt Brussels Airlines momenteel aan een gereduceerd netwerk dat beantwoordt aan de behoeften van zakenreizigers en toeristen. Bij de herstart van haar operaties zal Brussels Airlines geleidelijk aan het aanbod vergroten in functie van de vraag en de behoeften van de markten die de maatschappij bedient. Meer informatie over het aanbod vanaf 15 mei zal binnenkort gecommuniceerd worden.

Een uitgebreid en flexibel goodwillbeleid voor klanten

In deze zeer uitdagende tijden vol onzekerheden biedt Brussels Airlines haar passagiers een hoge mate van flexibiliteit op het gebied van omboekingsmogelijkheden. Passagiers hebben tot 31 augustus de tijd om te beslissen over een nieuwe reisdatum die kan plaatsvinden tot 30 april 2021. Naast het uitstellen van hun reis kunnen passagiers ook kiezen om hun ticket te wijzigen naar een andere bestemming. 

Bovendien biedt Brussels Airlines haar klanten een kortingsvoucher van 50 euro per passagier aan voor een omboeking. Uiteraard worden er geen omboekingskosten aangerekend, ongeacht het geboekte tarief. Meer informatie vindt u op www.brusselsairlines.com en https://brusselsairlines.flightvoucher.com.

Ondanks het feit dat Brussels Airlines voortdurend werkt aan het vergroten van de capaciteit van haar Service Centers, ondervindt de luchtvaartmaatschappij een buitengewoon hoog aantal aanvragen van klanten. Dit leidt helaas tot lange wachttijden en vertragingen in de verwerking van de aanvragen van klanten. Het is belangrijk om op te merken dat klanten niet voor hun oorspronkelijke vluchtdatum contact moeten opnemen met de klantendienst van Brussels Airlines. Omboeken is ook mogelijk na het verstrijken van de geplande vluchtdatum. Aanpassingen in boekingen kunnen worden aangevraagd via het Customer Service Center of reisbureaus.

Tijdelijke technische werkloosheid verlengd voor alle werknemers van Brussels Airlines

In lijn met de verlenging van de tijdelijke opschorting van al haar vluchtactiviteiten, verlengt Brussels Airlines de volledige tijdelijke werkloosheid voor het hele bedrijf. Uitzonderingen worden gemaakt voor de medewerkers van Brussels Airlines die de repatriëringsvluchten mogelijk maken, de vloot onderhouden of de herstart van de operaties voorbereiden.

"Net zoals wereldwijde luchtvaart- en toerismesector wordt ook Brussels Airlines zwaar getroffen door deze ongekende crisis. Daarbovenop mogen we naast onze passagiers en medewerkers ook de vele duizenden indirecte jobs niet vergeten die in België worden gecreëerd als gevolg van de activiteiten bij Brussels Airlines. Ook deze bedrijven hebben het zwaar te verduren. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om de sector te bedanken voor de ongelooflijke solidariteit. Ik ben ervan overtuigd dat we samen uit deze crisis kunnen komen als een nog sterkere gemeenschap.”
Dieter Vranckx - CEO van Brussels Airlines 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com