Brussels Airlines verlengt kostenloze omboekingsperiode tot 31 augustus

Brussels Airlines verlengt kostenloze omboekingsperiode tot 31 augustus

 • Passagiers kunnen tot 31 augustus 2020 beslissen over een nieuwe vertrekdatum en een andere bestemming kiezen
 • Korting van €50 voor elke omboeking
 • Klanten hoeven nu geen contact op te nemen met de klantenservice, omboeken is ook nog na de vluchtdatum mogelijk
 • Omboekingen met korting kunnen worden gedaan via de klantenservice of reisbureaus
   
  Gezien de uitzonderlijke omstandigheden als gevolg van de verspreiding van het coronavirus, komen Lufthansa Group Airlines Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines en Air Dolomiti nog beter tegemoet aan de behoeften van hun klanten door de regels rond omboeking van tickets verder te versoepelen.
   
  Zoals reeds op 13 maart werd aangekondigd, kunnen klanten die tickets hadden gereserveerd voor zowel geannuleerde als niet-geannuleerde vluchten van Brussels Airlines, deze tickets behouden zonder meteen te moeten beslissen over een nieuwe reisdatum. Bestaande boekingen worden in eerste instantie geannuleerd, maar de ticket- en ticketwaarde blijven bewaard en kunnen worden omgeboekt naar een nieuwe vertrekdatum tot en met 31 december 2020. Klanten kunnen ook omboeken naar een andere bestemming.
   
  Voorheen werd de klanten gevraagd om de luchtvaartmaatschappijen vóór 1 juni op de hoogte te brengen van hun gewenste omboekingsdatum, maar deze periode is met twaalf weken verlengd tot 31 augustus 2020. Met deze verlenging komt Brussels Airlines tegemoet aan de wens van veel klanten om hun reisplannen flexibel te houden in de uitzonderlijke omstandigheden die worden veroorzaakt door de verspreiding van het coronavirus.
   
  Uiteraard worden er nog steeds geen omboekingskosten aangerekend, ongeacht het gerserveerde tarief.  Indien de prijs van de nieuwe vlucht hoger ligt, door een verandering van bestemming (bv. omboeking van korte afstand naar lange afstand), verandering van reisklasse of gelijkaardig, kan een bijkomende betaling nodig zijn, maar daarop geeft Brussels Airlines 50 euro korting.
  Deze regels zijn van toepassing op tickets die zijn geboekt tot en met 31 maart 2020 en met een bevestigde reisdatum tot en met 31 december 2020.
   
  De Brussels Airlines Service Centers krijgen op dit moment een buitengewoon hoog aantal aanvragen van klanten. Brussels Airlines werkt voortdurend aan het verhogen van de capaciteit om aan de vraag te kunnen voldoen. Momenteel zijn er echter lange wachttijden, waardoor de verwerking van de aanvragen van klanten helaas kan worden vertraagd. Het is belangrijk dat klanten weten dat ze niet vóór de oorspronkelijke vluchtdatum contact moeten opnemen met de klantendienst van Brussels Airlines. Omboeken is ook mogelijk na het verstrijken van de geplande vluchtdatum. Omboekingen kunnen worden gedaan via de Customer Service Centers of reisbureaus.
   
   
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem