Brussels Airlines verlengt samenwerking met afhandelaar Flightcare

Brussels Airlines doet ook de volgende jaren in haar thuisbasis Brussels Airport beroep op de afhandelingsdiensten van Flightcare.  Centraal in de samenwerking staat meer dan ooit de kwaliteit.

 

Terwijl Brussels Airlines in haar thuisbasis Brussels Airport zélf ondermeer de check-in, de lounge- en boardingservice en de lost & found service verzorgt wordt voor de activiteiten op de tarmac beroep gedaan op de diensten van een afhandelaar. Al tien jaar is Flightcare die trouwe partner van Brussels Airlines voor deze tarmacdiensten zoals het laden en lossen van de vliegtuigen. Deze activiteiten zijn van kritisch belang voor een luchtvaartmaatschappij omdat ze een rechtstreekse invloed hebben op ondermeer de punctualiteit en bijgevolg ook de kwaliteit en betrouwbaarheid van de operaties.

Na een tenderprocedure heeft Brussels Airlines zopas besloten om ook de volgende jaren samen te werken met het afhandelingsbedrijf Flightcare. Flightcare zal volop bijdragen  tot de ambitie van Brussels Airlines om haar thuisbasis op Brussels Airport verder uit te bouwen tot een intercontinentale hub van de Star Alliance met talrijke lange afstandsbestemmingen, een uitgebreid Europees netwerk en een stijgend aantal connectiepassagiers. 

De ground operations service is ook grondig aan het wijzigen. Steeds meer passagiers checken bijvoorbeeld zélf in via hun laptop, check-inautomaat of mobiele telefoon en vliegen alleen maar met handbagage. Omwille van het groeiend aantal connectiepassagiers moet er ook meer bagage getransfereerd worden.

“De kwaliteit van de afhandelingsservice stond centraal in de contractbesprekingen “, zegt Brussels Airlines COO Peter Kranich.  “We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar onze vernieuwde samenwerking met Flightcare dat de nodige ervaring en expertise heeft om aan onze hoge eisen tegemoet te komen.”

 

 

-------

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 52 vliegtuigen en ruim 3500 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 60 Europese en Afrikaanse premium luchthavens.
Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319/A320 biedt Brussels Airlines zowel een echt business class product (“b.business”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) als een low fare product (“b.light economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod worden de passagiers verwelkomd in een “Business” en “Economy” klasse. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-200/-300 toestellen geopereerd. 

Naast de 21 bestemmingen in Afrika biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika. Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.

Wencke Lemmes

Brussels Airlines

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com