Brussels Airlines verlengt samenwerking met Flightcare

Brussels Airlines verlengt in haar thuishaven Brussels Airport het partnership met het ground services bedrijf Flightcare. Vanaf 25 maart zal Flightcare de passagiersafhandeling verzorgen van alle b.light passagiers van Brussels Airlines. De passagiersafhandeling van de long haul vluchten, de medium haul en b.flex passagiers gebeurt door Brussels Airlines werknemers zélf.

De gronddiensten zoals check-in, bagage en boarding spelen een cruciale rol in de stiptheid en de klantvriendelijkheid van een luchtvaartmaatschappij. Brussels Airlines heeft de voorbije maanden dan ook een grondige analyse gemaakt van haar dienstverlening in haar thuishaven Brussels Airport en heeft beslist om daarin verder te investeren. Belangrijkste doelstelling van deze investering is de band met haar klanten in haar thuishaven Brussels Airport  nog nauwer aan te halen en nog beter te kunnen inspelen op hun behoeften

De passagiers van Brussels Airlines mogen vanaf 25 maart een hele reeks nieuwigheden verwachten. Zo is het mogelijk om vanaf 24 uur voor vertrek thuis of op kantoor in te checken via de website en ook op de luchthaven kunnen klanten in een handomdraai zélf hun boarding pass afdrukken. Brussels Airlines is de eerste Belgische luchtvaartmaatschappij die deze service introduceert en zelfs trendsettend in Europa. Ook je eigen plaats aan boord van het vliegtuig selecteren is perfect mogelijk. Voor de tijdsgevoelige passagiers die kiezen voor de  b.flex reisformule is er voortaan tijdens de drukste uren van Brussels Airport ook een aparte, snelle security controle voorzien.

Naar aanleiding van deze analyse van de gronddiensten werd ook besloten om het partnership met Flightcare te verlengen. Passagiers die voor de b.light reisformule kiezen en inchecken aan de luchthavenbalies zullen door werknemers van Flightcare ingescheept worden. Eerder was ook al het Flightcare contract voor de cleaning en vluchtafhandeling op de tarmac verlengd. 

Voor de klanten die naar één van de 13 Afrikaanse long haul bestemmingen, Moskou, Tel Aviv of Helsinki vliegen worden vanaf 25 maart de check-in formaliteiten door werknemers van Brussels Airlines zélf verzorgd. Ook wie b.flex reist wordt vanaf dan door Brussels Airlines werknemers op de luchthaven verwelkomd.

Brieuc de Meeûs, Algemeen Directeur van Flightcare Belgium: «Wij verheugen ons ten zeerste over de beslissing van Brussels Airlines om ons partnership te verlengen.  Dit is een duidelijk bewijs van het vertrouwen dat onze Belgische luchtvaartmaatschappij in Flightcare stelt.  Het doet ons daarnaast ook plezier dat wij op deze manier kunnen deelnemen aan de lancering en de ontwikkeling van Brussels Airlines en haar nieuw product.”

Jan De Leeuw, Vice-President Ground Services voor Brussels Airlines: «Met dit akkoord zijn wij ervan overtuigd dat onze service op Brussels Airport vanaf 25 maart opnieuw een belangrijke stap vooruit zal zetten in het belang van de passagiers van onze gloednieuwe luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Met deze samenwerking bouwen we verder op het vertrouwen in onze eigen werknemers enerzijds, en op de knowhow van een gerenommeerde afhandelaar als FlightCare anderzijds.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com