Brussels Airlines vernieuwt catering contract met LSG Sky Chefs

Brussels Airlines verlengt haar catering partnership met LSG Sky Chefs voor een periode van vijf jaar. Het contract werd toegekend na een tender proces waarin kwaliteit, innovatie, operaties en kosten centraal stonden.

LSG Sky Chefs, ’s werelds grootste aanbieder van inflight diensten, zal zowel de medium / long haul business en economy class als ook de b.flex economy + en b.light economy retail catering verzorgen.

De inflight-service speelt een cruciale rol in het aanbod van Brussels Airlines en in de peilingen naar de klantentevredenheid. Brussels Airlines heeft dankzij haar aandacht voor inflight trouwens al verschillende prijzen gewonnen. 

Tijdens de tender procedure voor het nieuwe cateringcontract werd dan ook uitgekeken naar een partnership waarin kwaliteit, innovatie, productontwikkeling en aandacht voor markttrends centraal stond. Uiteraard was ook het kostelement een belangrijk criterium omdat value voor money één van de basiskenmerken is van Brussels Airlines filosofie.

Enige leverancier

LSG Sky Chefs zal in de thuisbasis van Brussels Airlines op Brussels Airport voortaan de enige leverancier zijn van de catering aan boord (+- 40.000 vluchten per jaar, 49 vliegtuigen). Alle maaltijden, drankjes en duty free producten van de Brussels Airlines medium en long haul vluchten zullen aangeleverd worden door LSG Sky Chefs. Voor het Europees vluchtaanbod zal LSG Sky Chefs instaan voor de all inclusive catering waarvan de b.flex economy+ klanten kunnen genieten en voor het betalend retail concept dat aan de b.light economy passagiers wordt aangeboden. 

Brussels Airlines en LSG Sky Chefs werken al succesvol samen sinds 2002. Het nieuwe contract verlengt deze samenwerking met vijf jaar en legt meer dan ooit de nadruk op hoogstaande kwaliteit en service.

“Dit nieuwe cateringcontract zal Brussels Airlines toelaten om haar productaanbod verder te optimaliseren en uit te breiden”, zegt Brussels Airlines CEO Philippe Vander Putten. “We zullen deze zomer onze passagiers al kunnen verrassen en verblijden met de nieuwe inflight ervaring die we momenteel ontwikkelen.”

“De toekenning van dit nieuw, uitgebreid contract verstevigt ons langdurig engagement tegenover Brussels Airlines”, zegt LSG Sky Chefs CEO Walter Gehl. “We waarderen ten zeerste het vertrouwen van Brussels Airlines in LSG Sky Chefs en we blijven onszelf verplichten om aan de luchtvaartmaatschappij de hoogste servicestandaard en value for money aan te bieden. We zijn ervan overtuigd dat onze innovatieve concepten zullen bijdragen tot de verdere groeiperspectieven van Brussels Airlines.” 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com