Brussels Airlines versterkt haar aanwezigheid op de Spaanse markt

Brussels Airlines en de Spaanse luchtvaartmaatschappij Spanair, beide lid van de Star Alliance, gaan samenwerken. Vanaf vandaag kunnen Brussels Airlines klanten dankzij dit partnership via Barcelona of Madrid vlot doorreizen naar talrijke andere populaire Spaanse bestemmingen zoals Alicante, Ibiza, La Coruna en Tenerife.

Spanje is één van de meest populaire bestemmingen in het Brussels Airlines netwerk. Meermaals per dag verzorgt Brussels Airlines lijnvluchten naar Madrid, Barcelona, Bilbao en Malaga. Verschillende keren per week worden ook lijnvluchten aangeboden naar Sevilla en Palma de Mallorca.

Dankzij een samenwerkingsakkoord dat vandaag van start gaat met de Spaanse luchtvaartmaatschappij Spanair kan Brussels Airlines haar vluchtaanbod verder uitbreiden. In de luchthavens van Madrid of Barcelona kunnen Brussels Airlines passagiers voortaan overstappen op zeer vlot aansluitende lijnvluchten naar talrijke bestemmingen in het Spaanse binnenland of op de Spaanse eilanden. Het gaat in een eerste fase onder meer om Alicante (Costa Blanca), de Balearen eilanden Ibiza en Mallorca, de Noord-Spaanse havenstad La Coruna (Galicië) en Tenerife op de Canarische eilanden.

Vlotte aansluitingen

Al deze aansluitende vluchten worden uitgevoerd door Brussels Airlines nieuwste partner Spanair. Deze Spanair vluchten zullen voortaan ook met ‘SN’ vluchtnummers in de reservatiesystemen opgenomen worden. De bagage wordt automatisch doorgestuurd naar de eindbestemming en passagiers kunnen op alle vluchten Miles & More frequent flyer mijlen sparen of uitgeven.

Passagiers die bijvoorbeeld naar Tenerife willen reizen vertrekken in Brussel om 14u20 en vliegen na een korte tussenstop in Madrid met Spanair door naar Tenerife waar ze al om 19u aankomen. Wie naar Palma wil kan bijvoorbeeld om 6u35 of 18u25 in Brussel vertrekken naar Barcelona en bereikt na een overstap in Barcelona al om 10u25 of respectievelijk 22u20 Mallorca.

Star Alliance

Spanair, totnogtoe afwezig op de Belgische markt, gaat als onderdeel van het samenwerkingsakkoord voortaan ook zetels verkopen op alle vluchten die Brussels Airlines uitvoert tussen Spanje en België.

Bedoeling is dat er in de loop van 2010 nog talrijke andere bestemmingen gezamenlijk worden aangeboden door beide luchtvaartmaatschappijen.

Het samenwerkingsakkoord tussen Brussels Airlines en Spanair is een rechtstreeks gevolg van de toetreding van Brussels Airlines tot het globaal samenwerkingsverband Star Alliance eind vorig jaar. Spanair is al sinds 2003 lid van Star Alliance.

“Deze samenwerking is nogmaals een illustratie van de voordelen die onze toetreding tot de Star Alliance voor onze klanten in petto heeft”, zegt Brussels Airlines CO CEO Bernard Gustin. “Brussels Airlines vliegt dit winterseizoen vanuit Brussels Airport elke dag minstens elf keer naar het Iberisch schiereiland. Geen enkele andere luchtvaartmaatschappij heeft meer afreismogelijkheden. Dankzij de samenwerking met Spanair waardoor talrijke nieuwe bestemmingen voor onze passagiers bereikbaar worden, zetten we een grote stap voorwaarts op de belangrijke Spaanse markt.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com