Brussels Airlines versterkt samenwerking met Thai

Brussel/Bangkok – Brussels Airlines en Thai Airways International Public Company Limited (THAI), beide Star Alliance leden, kondigden vandaag de uitbreiding van hun bestaande samenwerking aan. Tijdens het hoogseizoen zal THAI de capaciteit tussen Brussels Airport en Suvarnabhumi Airport verhogen. De gezamenlijke aankondiging werd vandaag in het Regis hotel gedaan in de aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Filip van België, ter gelegenheid van de Belgische economische missie naar Thailand.

Aanwezig op het evenement waren ook andere leden van de Belgische economische missie, waaronder Zijne Excellentie de heer Didier Reynders, Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Europese Zaken; Hare Excellentie Céline Fremault, Brussels Minister van Economie, Tewerkstelling, Wetenschappelijk Onderzoek en Buitenlandse Handel; Zijne Excellentie Mark Michielsen, Belgisch ambassadeur in Thailand; Zijne Excellentie Apichart Chinwanno, Thais ambassadeur in België en de Europese Unie; en Emmanuel van Innise, lid van de Raad van Bestuur en mede-oprichter van Brussels Airlines.

“We kijken uit naar de uitbreiding van onze succesvolle samenwerking met THAI, een kwaliteitsmaatschappij die uitstekende on-board service biedt”, zegt Brussels Airlines CEO Bernard Gustin. “Sinds Brussels Airlines lid werd van het Star Alliance netwerk hebben we onze thuisbasis op Brussels Airport ontwikkeld tot een Star Alliance hub die passagiers met steeds meer lange afstandsbestemmingen connecteert. Ons partnership met Star Alliance partner THAI, dat passagiers toelaat om non-stop naar Bangkok te vliegen, past perfect in deze strategie.

Sinds november 2011 voert Thai Airways International een directe service tussen België en Thailand uit en beide airlines tekenden een codeshare overeenkomst in juli 2012. De vlucht is uitgevoerd door THAI, maar ook Brussels Airlines kan stoelen verkopen onder een SN vluchtnummer. Dit partnership resulteerde in een stijgend aantal passagiers voor beide maatschappijen. De extra capaciteit die THAI zal aanbieden tijdens het hoogseizoen, laat beide partners toe om hun samenwerking te versterken.

“De timing voor de uitbreiding van de samenwerking is uitstekend voor beide partijen, aangezien we een stijgende marktvraag zien op zowel deze route als de connecterende routes via Bangkok en Brussel”, voegt bestuursvoorzitter van THAI Dr. Kasemsuvan toe.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com