Brussels Airlines verstevigt aanwezigheid in West-Afrika

Nieuwe lijndienst naar Accra, frequentieverhogingen naar verschillende andere bestemmingen

Vanaf 26 oktober verzorgt Brussels Airlines vier wekelijkse vluchten naar de Ghanese hoofdstad Accra. Ghana, zowel economisch als toeristisch één van de snelst groeiende Afrikaanse landen, wordt de 16e bestemming van Brussels Airlines in West-Afrika.

Een bloeiende economie dankzij ontginning van olie en de oogst van cacao, een toeristisch potentieel dat zich volop ontwikkelt en een bevolking die bekend staat voor haar vriendelijkheid en gastvrijheid. Met Ghana voegt Brussels Airlines één van de belangrijkste opkomende Afrikaanse landen aan haar netwerk toe. Het Bruto Nationaal product van Ghana groeit snel, de handelsrelaties zitten in de lift en het aantal buitenlandse bezoekers en toeristen neemt jaar na jaar toe.

Vanaf eind oktober vliegt Brussels Airlines vier keer per week naar de Ghanese hoofdstad Accra. Vluchtdagen zijn maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag met een vertrek in Brussel in de ochtend en een vertrek vanuit Accra ‘s avonds. De vluchturen sluiten vlot aan op talrijke Brussels Airlines vluchten vanuit en naar Europese bestemmingen en de Verenigde Staten. Zo wordt het via Brussels Airport mogelijk om vlot te reizen tussen bijvoorbeeld Ghana en UK, maar ook Denemarken, Duitsland, Frankrijk en de US.

“We zijn bijzonder tevreden dat we Ghana, een bestemming die momenteel niet rechtstreeks bereikbaar is vanuit Brussels Airport, aan ons Afrika netwerk kunnen toevoegen”, zegt Brussels Airlines Vice President Sales Afrika Philippe Saeys. “Dit is goed nieuws voor zowel het groeiend aantal passagiers dat naar of vanuit Ghana reist, alsook voor de aircargo vrachtklanten. We bieden niet alleen zeer comfortabele reismogelijkheden aan tussen Accra, Brussels Airport en Europa. Deze nieuwe vluchten zullen zeker ook bijdragen tot de groei van de handelsrelaties tussen België en Ghana.”

De non-stop vluchten worden uitgevoerd met Airbus A330 toestellen en passagiers hebben de keuze uit een Business Class reisformule met flat bed zetelcomfort en een Economy Class met ergonomische zetels en on demand in-flight entertainment.

 

Uurregeling

Vluchtnr         Van               Naar          Vertrek        Aankomst      Vluchtdagen

SN277           Brussel          Accra         11:00           16:45             1.3.56.                 

SN278           Accra            Brussel       21:40           05:25+1          1.3.56.

 

Vluchtfrequentieverhogingen naar andere West-Afrikaanse bestemmingen

Het Brussels Airlines vluchtaanbod naar West-Afrika wordt vanaf september ook uitgebreid met talrijke frequentieverhogingen naar bestaande bestemmingen. Zo wordt Lomé (Togo) vanaf eind oktober vier in plaats van twee keer per week verbonden met Brussels Airport. Naar Cotonou (Benin) en Ouagadougou (Burkina Faso) wordt drie in plaats van twee keer per week gevlogen. “Dit is een belangrijke investering in onze aanwezigheid in West-Afrika en een duidelijk signaal van ons vertrouwen in de economische en toeristische ontwikkeling van de regio”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Lars Redeligx. “We geven ons groeiend aantal klanten meer afreismogelijkheden zodat ze nog flexibeler hun reisdata kunnen plannen.”

 

Nieuwigheden Oost-Afrika

Brussels Airlines zal, vanaf het winterseizoen, voor het eerst in haar geschiedenis non-stopvluchten aanbieden op zowel de heen- als de terugvlucht tussen Brussel en de Rwandese hoofdstad Kigali.

In het kader van de Lufthansa Group Afrika strategie, die een nauwe samenwerking voorziet tussen de verschillende Lufthansa Group luchtvaartmaatschappijen die naar Afrika vliegen,  beëindigt Brussels Airlines eind oktober haar eigen vluchtprogramma naar Nairobi (Kenia).

Brussels Airlines klanten kunnen evenwel vlot en comfortabel  naar de Keniaanse hoofdstad blijven vliegen dankzij het vluchtaanbod van SWISS en het nieuwe vluchtaanbod dat Lufthansa dit najaar lanceert.

Kim Daenen

Media Relations Manager

Wencke Lemmes

VP Corporate Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com