Brussels Airlines verstevigt aanwezigheid in West-Afrika

Brussels Airlines verstevigt aanwezigheid in West-Afrika

Nieuwe lijndienst naar Accra, frequentieverhogingen naar verschillende andere bestemmingen

Vanaf 26 oktober verzorgt Brussels Airlines vier wekelijkse vluchten naar de Ghanese hoofdstad Accra. Ghana, zowel economisch als toeristisch één van de snelst groeiende Afrikaanse landen, wordt de 16e bestemming van Brussels Airlines in West-Afrika.

Een bloeiende economie dankzij ontginning van olie en de oogst van cacao, een toeristisch potentieel dat zich volop ontwikkelt en een bevolking die bekend staat voor haar vriendelijkheid en gastvrijheid. Met Ghana voegt Brussels Airlines één van de belangrijkste opkomende Afrikaanse landen aan haar netwerk toe. Het Bruto Nationaal product van Ghana groeit snel, de handelsrelaties zitten in de lift en het aantal buitenlandse bezoekers en toeristen neemt jaar na jaar toe.

Vanaf eind oktober vliegt Brussels Airlines vier keer per week naar de Ghanese hoofdstad Accra. Vluchtdagen zijn maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag met een vertrek in Brussel in de ochtend en een vertrek vanuit Accra ‘s avonds. De vluchturen sluiten vlot aan op talrijke Brussels Airlines vluchten vanuit en naar Europese bestemmingen en de Verenigde Staten. Zo wordt het via Brussels Airport mogelijk om vlot te reizen tussen bijvoorbeeld Ghana en UK, maar ook Denemarken, Duitsland, Frankrijk en de US.

“We zijn bijzonder tevreden dat we Ghana, een bestemming die momenteel niet rechtstreeks bereikbaar is vanuit Brussels Airport, aan ons Afrika netwerk kunnen toevoegen”, zegt Brussels Airlines Vice President Sales Afrika Philippe Saeys. “Dit is goed nieuws voor zowel het groeiend aantal passagiers dat naar of vanuit Ghana reist, alsook voor de aircargo vrachtklanten. We bieden niet alleen zeer comfortabele reismogelijkheden aan tussen Accra, Brussels Airport en Europa. Deze nieuwe vluchten zullen zeker ook bijdragen tot de groei van de handelsrelaties tussen België en Ghana.”

De non-stop vluchten worden uitgevoerd met Airbus A330 toestellen en passagiers hebben de keuze uit een Business Class reisformule met flat bed zetelcomfort en een Economy Class met ergonomische zetels en on demand in-flight entertainment.

 

Uurregeling

Vluchtnr         Van               Naar          Vertrek        Aankomst      Vluchtdagen

SN277           Brussel          Accra         11:00           16:45             1.3.56.                 

SN278           Accra            Brussel       21:40           05:25+1          1.3.56.

 

Vluchtfrequentieverhogingen naar andere West-Afrikaanse bestemmingen

Het Brussels Airlines vluchtaanbod naar West-Afrika wordt vanaf september ook uitgebreid met talrijke frequentieverhogingen naar bestaande bestemmingen. Zo wordt Lomé (Togo) vanaf eind oktober vier in plaats van twee keer per week verbonden met Brussels Airport. Naar Cotonou (Benin) en Ouagadougou (Burkina Faso) wordt drie in plaats van twee keer per week gevlogen. “Dit is een belangrijke investering in onze aanwezigheid in West-Afrika en een duidelijk signaal van ons vertrouwen in de economische en toeristische ontwikkeling van de regio”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Lars Redeligx. “We geven ons groeiend aantal klanten meer afreismogelijkheden zodat ze nog flexibeler hun reisdata kunnen plannen.”

 

Nieuwigheden Oost-Afrika

Brussels Airlines zal, vanaf het winterseizoen, voor het eerst in haar geschiedenis non-stopvluchten aanbieden op zowel de heen- als de terugvlucht tussen Brussel en de Rwandese hoofdstad Kigali.

In het kader van de Lufthansa Group Afrika strategie, die een nauwe samenwerking voorziet tussen de verschillende Lufthansa Group luchtvaartmaatschappijen die naar Afrika vliegen,  beëindigt Brussels Airlines eind oktober haar eigen vluchtprogramma naar Nairobi (Kenia).

Brussels Airlines klanten kunnen evenwel vlot en comfortabel  naar de Keniaanse hoofdstad blijven vliegen dankzij het vluchtaanbod van SWISS en het nieuwe vluchtaanbod dat Lufthansa dit najaar lanceert.

Netwerk
Contacteer ons
Kim Daenen Media Relations Manager
Wencke Lemmes VP Corporate Communication
Over Brussels Airlines

***MEDIA GALLERY***

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 100 bestemmingen, waarvan 23 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 90 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 9 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is deel van Eurowings en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem