Brussels Airlines verstevigt commerciële structuur

Om nog beter te kunnen reageren op de nieuwe marktontwikkelingen en om de relaties met de travel trade verder uit te bouwen, versterkt Brussels Airlines haar commerciële structuur.  Emmanuel Menu treedt in dienst en neem de verkoop voor Europa, Noord-Amerika en Indië voor zijn rekening. Frédéric Dechamps gaat zich volledig op de Benelux markt concentreren en Patrick Artiel gaat het corporate sales team van die thuismarkt leiden.

Brussels Airlines wil zich als lid van de Lufthansa Group meer dan ooit positioneren op haar Benelux thuismarkt als de partner van de travel trade. Tegelijkertijd wordt met de lancering van een nieuwe intercontinentale verbinding naar Indië eind maart een nieuw sales continent aan de organisatie toegevoegd. Om zo goed mogelijk op deze uitdagingen te anticiperen wordt de commerciële structuur van Brussels Airlines gevoelig versterkt.

Met Emmanuel Menu, die zopas verantwoordelijke werd voor Sales Europa, Noord-Amerika en Indië, trekt Brussels Airlines een zeer ervaren en op deze markten zeer gewaardeerde sales manager aan. Emmanuel Menu startte zijn professionele carrière in 1996 in het Sales Departement van Sabena als corporate sales manger Benelux en later als  VP Global Sales Sabena/Swissair.  Nadat hij was betrokken bij de start van Brussels Airlines ging Emmanuel Menu in 2005 aan de slag bij de Indische luchtvaartmaatschappij Jet Airways als General Manager Benelux. In die positie lag hij aan de basis van de succesvolle lancering van Jet Airways op de Belgische markt. Bij Jet Airways groeide hij uit tot Regional Vice President Continental Europe & America. Nu keert Emmanuel Menu dus terug naar Brussels Airlines. 

“Zijn lange sales ervaring en zijn vernieuwende inzichten, zijn uitgebreid netwerk en kennis van zowel de Indische, Europese als Noord-Amerikaanse markten zal zonder enige twijfel een grote meerwaarde worden voor Brussels Airlines”, zegt  Brussels Airlines Chief Commercial Officer Christina Foerster. “Tegelijkertijd laat de komst van Emmanuel Menu ons toe dat Frédéric Dechamps, die de tot nog toe verantwoordelijk was voor deze markten, zich volledig kan gaan concentreren op onze zeer belangrijke thuismarkt waar we meer dan ooit onze sales activiteiten willen uitbouwen en verstevigen. Patrick Artiel zal in zijn nieuwe rol als verantwoordelijke voor onze relaties met de corporates onze relaties met onze grote klanten optimaliseren. Deze wijzigingen zijn een duidelijke illustratie van het belang dat Brussels Airlines hecht aan de relaties met de travel trade én corporates.” 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com