Brussels Airlines verstevigt commerciële structuur

Om nog beter te kunnen reageren op de nieuwe marktontwikkelingen en om de relaties met de travel trade verder uit te bouwen, versterkt Brussels Airlines haar commerciële structuur.  Emmanuel Menu treedt in dienst en neem de verkoop voor Europa, Noord-Amerika en Indië voor zijn rekening. Frédéric Dechamps gaat zich volledig op de Benelux markt concentreren en Patrick Artiel gaat het corporate sales team van die thuismarkt leiden.

Brussels Airlines wil zich als lid van de Lufthansa Group meer dan ooit positioneren op haar Benelux thuismarkt als de partner van de travel trade. Tegelijkertijd wordt met de lancering van een nieuwe intercontinentale verbinding naar Indië eind maart een nieuw sales continent aan de organisatie toegevoegd. Om zo goed mogelijk op deze uitdagingen te anticiperen wordt de commerciële structuur van Brussels Airlines gevoelig versterkt.

Met Emmanuel Menu, die zopas verantwoordelijke werd voor Sales Europa, Noord-Amerika en Indië, trekt Brussels Airlines een zeer ervaren en op deze markten zeer gewaardeerde sales manager aan. Emmanuel Menu startte zijn professionele carrière in 1996 in het Sales Departement van Sabena als corporate sales manger Benelux en later als  VP Global Sales Sabena/Swissair.  Nadat hij was betrokken bij de start van Brussels Airlines ging Emmanuel Menu in 2005 aan de slag bij de Indische luchtvaartmaatschappij Jet Airways als General Manager Benelux. In die positie lag hij aan de basis van de succesvolle lancering van Jet Airways op de Belgische markt. Bij Jet Airways groeide hij uit tot Regional Vice President Continental Europe & America. Nu keert Emmanuel Menu dus terug naar Brussels Airlines. 

“Zijn lange sales ervaring en zijn vernieuwende inzichten, zijn uitgebreid netwerk en kennis van zowel de Indische, Europese als Noord-Amerikaanse markten zal zonder enige twijfel een grote meerwaarde worden voor Brussels Airlines”, zegt  Brussels Airlines Chief Commercial Officer Christina Foerster. “Tegelijkertijd laat de komst van Emmanuel Menu ons toe dat Frédéric Dechamps, die de tot nog toe verantwoordelijk was voor deze markten, zich volledig kan gaan concentreren op onze zeer belangrijke thuismarkt waar we meer dan ooit onze sales activiteiten willen uitbouwen en verstevigen. Patrick Artiel zal in zijn nieuwe rol als verantwoordelijke voor onze relaties met de corporates onze relaties met onze grote klanten optimaliseren. Deze wijzigingen zijn een duidelijke illustratie van het belang dat Brussels Airlines hecht aan de relaties met de travel trade én corporates.” 

Corporate
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem