Brussels Airlines verstevigt commerciële structuur

Vrijdag 6 januari 2017 — Om nog beter te kunnen reageren op de nieuwe marktontwikkelingen en om de relaties met de travel trade verder uit te bouwen, versterkt Brussels Airlines haar commerciële structuur.  Emmanuel Menu treedt in dienst en neem de verkoop voor Europa, Noord-Amerika en Indië voor zijn rekening. Frédéric Dechamps gaat zich volledig op de Benelux markt concentreren en Patrick Artiel gaat het corporate sales team van die thuismarkt leiden.

Brussels Airlines wil zich als lid van de Lufthansa Group meer dan ooit positioneren op haar Benelux thuismarkt als de partner van de travel trade. Tegelijkertijd wordt met de lancering van een nieuwe intercontinentale verbinding naar Indië eind maart een nieuw sales continent aan de organisatie toegevoegd. Om zo goed mogelijk op deze uitdagingen te anticiperen wordt de commerciële structuur van Brussels Airlines gevoelig versterkt.

Met Emmanuel Menu, die zopas verantwoordelijke werd voor Sales Europa, Noord-Amerika en Indië, trekt Brussels Airlines een zeer ervaren en op deze markten zeer gewaardeerde sales manager aan. Emmanuel Menu startte zijn professionele carrière in 1996 in het Sales Departement van Sabena als corporate sales manger Benelux en later als  VP Global Sales Sabena/Swissair.  Nadat hij was betrokken bij de start van Brussels Airlines ging Emmanuel Menu in 2005 aan de slag bij de Indische luchtvaartmaatschappij Jet Airways als General Manager Benelux. In die positie lag hij aan de basis van de succesvolle lancering van Jet Airways op de Belgische markt. Bij Jet Airways groeide hij uit tot Regional Vice President Continental Europe & America. Nu keert Emmanuel Menu dus terug naar Brussels Airlines. 

“Zijn lange sales ervaring en zijn vernieuwende inzichten, zijn uitgebreid netwerk en kennis van zowel de Indische, Europese als Noord-Amerikaanse markten zal zonder enige twijfel een grote meerwaarde worden voor Brussels Airlines”, zegt  Brussels Airlines Chief Commercial Officer Christina Foerster. “Tegelijkertijd laat de komst van Emmanuel Menu ons toe dat Frédéric Dechamps, die de tot nog toe verantwoordelijk was voor deze markten, zich volledig kan gaan concentreren op onze zeer belangrijke thuismarkt waar we meer dan ooit onze sales activiteiten willen uitbouwen en verstevigen. Patrick Artiel zal in zijn nieuwe rol als verantwoordelijke voor onze relaties met de corporates onze relaties met onze grote klanten optimaliseren. Deze wijzigingen zijn een duidelijke illustratie van het belang dat Brussels Airlines hecht aan de relaties met de travel trade én corporates.” 

Emmanuel Menu