Brussels Airlines vervangt papieren kranten door e-newspapers

Vanaf 27 oktober krijgen passagiers van Brussels Airlines geen gedrukte krant meer, maar een digitale variant. Door de papieren kranten weg te halen op haar meer dan 250 vluchten per dag transporteert de Belgische maatschappij ruim 115 ton minder per jaar, met als resultaat een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot. 

De overstap van papieren naar digitale kranten op al haar vluchten is een logische keuze voor Brussels Airlines, dat niet alleen een antwoord wil bieden op de steeds toenemende digitalisering, maar ook continu op zoek is naar manieren om haar ecologische voetafdruk te verkleinen.  Met de overstap naar een digitaal nieuwsaanbod op haar meer dan 250 vluchten per dag vermijdt de maatschappij 115 ton getransporteerd gewicht per jaar en daalt bijgevolg het brandstofverbruik met als resultaat 35 ton minder CO2-uitstoot.

Het digitale nieuwsaanbod bestaat uit volgende kranten:

 • AD
 • De Morgen
 • De Tijd
 • De Volkskrant
 • Het Laatste Nieuws
 • Het Parool
 • l'Echo
 • La Capitale  
 • La Meuse
 • La Province
 • Le Soir
 • Nord Eclair
 • Trouw

 

Niet alleen aan boord, maar ook vóór het instappen wordt papier vervangen digitale alternatieven. In 2018 gebruikte 52% van alle Brussels Airlines passagiers een digitale instapkaart op hun smartphone om aan boord te gaan en de aantallen blijven stijgen. De maatschappij vernieuwt zichzelf continu om zich klaar te maken voor de digitale wereld van morgen. In dat kader lanceert ze ook een nieuwe versie van haar mobiele app, die het nu toelaat om ook een mobiele instapkaart te gebruiken wanneer de passagier niet via zijn of haar smartphone incheckt. Lees meer over de nieuwe app op brusselsairlines.com

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com