Brussels Airlines vervangt papieren kranten door e-newspapers

Brussels Airlines vervangt papieren kranten door e-newspapers

Vanaf 27 oktober krijgen passagiers van Brussels Airlines geen gedrukte krant meer, maar een digitale variant. Door de papieren kranten weg te halen op haar meer dan 250 vluchten per dag transporteert de Belgische maatschappij ruim 115 ton minder per jaar, met als resultaat een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot. 

De overstap van papieren naar digitale kranten op al haar vluchten is een logische keuze voor Brussels Airlines, dat niet alleen een antwoord wil bieden op de steeds toenemende digitalisering, maar ook continu op zoek is naar manieren om haar ecologische voetafdruk te verkleinen.  Met de overstap naar een digitaal nieuwsaanbod op haar meer dan 250 vluchten per dag vermijdt de maatschappij 115 ton getransporteerd gewicht per jaar en daalt bijgevolg het brandstofverbruik met als resultaat 35 ton minder CO2-uitstoot.

Het digitale nieuwsaanbod bestaat uit volgende kranten:

 • AD
 • De Morgen
 • De Tijd
 • De Volkskrant
 • Het Laatste Nieuws
 • Het Parool
 • l'Echo
 • La Capitale  
 • La Meuse
 • La Province
 • Le Soir
 • Nord Eclair
 • Trouw

 

Niet alleen aan boord, maar ook vóór het instappen wordt papier vervangen digitale alternatieven. In 2018 gebruikte 52% van alle Brussels Airlines passagiers een digitale instapkaart op hun smartphone om aan boord te gaan en de aantallen blijven stijgen. De maatschappij vernieuwt zichzelf continu om zich klaar te maken voor de digitale wereld van morgen. In dat kader lanceert ze ook een nieuwe versie van haar mobiele app, die het nu toelaat om ook een mobiele instapkaart te gebruiken wanneer de passagier niet via zijn of haar smartphone incheckt. Lees meer over de nieuwe app op brusselsairlines.com

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem