Brussels Airlines verwacht bijna 300.000 passagiers tijdens de eindejaarsvakantie

Langeafstandsvluchten zijn voor meer dan 87% gevuld, vooral met mensen die bij familie of vrienden op bezoek gaan tijdens de feestdagen

Brussel, 22 december 2023 - Vandaag start de kerstvakantie, en Brussels Airlines verwacht in die periode bijna 300.000 passagiers te verwelkomen. Langeafstandsvluchten zijn bijzonder populair, met een gemiddelde bezettingsgraad van 87.2%.

Vandaag zal de drukste dag zijn van de hele kerstvakantie, met meer dan 24.000 passagiers die geboekt hebben op een vlucht van Brussels Airlines. De tweede drukste dag van de eindejaarsperiode is vrijdag 29 december, met meer dan 21.000 passagiers. Mensen willen duidelijk bij hun familie of op hun bestemming zijn op de feestdagen, want zondag 24 december en zondag 31 december zijn de rustigste dagen van de kerstvakantie, met respectievelijk 11.000 en 10.000 passagiers.

Meer dan 228.000 passagiers nemen een vlucht op ons korte- en middellangeafstandsnetwerk. Rome is de populairste bestemming voor mensen die vanuit Brussel vertrekken, gevolgd door Malaga, Barcelona en Wenen.

Bijna 68.000 mensen nemen een langeafstandsvlucht. Dat is numeriek een minderheid, maar de bezettingsgraad van de langeafstandsvluchten ligt hoger dan gemiddeld, met 87.2%.

New York is de populairste langeafstandsbestemming.

2023, een jaar met enkele nieuwe hoofdstukken voor Brussels Airlines
Brussels Airlines zal in maart de volledige jaarresultaten voor 2023 bekend maken, maar de luchtvaartmaatschappij kan al bevestigen dat er positieve resultaten verwacht worden. Dit betekent het einde van drie financieel turbulente jaren voor Brussels Airlines.

Een historisch moment voor Brussels Airlines in 2023 is ongetwijfeld de aankomst van de Airbus A320neo. Dit is het eerste toestel van dit type in de vloot van de luchtvaartmaatschappij, maar ook de allereerste keer dat Brussels Airlines een fabrieksnieuw toestel in ontvangst kan nemen. Ook een tweede A320neo is ondertussen in de vloot opgenomen.

Brussels Airlines kon ook investeren in een beter product voor passagiers, met de vernieuwde Sunrise Lounge, geüpgradede maaltijden in Business Class op het Europese netwerk, nieuwe amenity kits en Michaël Vrijmoed als sterrechef voor Brussels Airlines.

Vooruitblik op 2024
Het nieuwe jaar zal starten met de voorstelling van een nieuw uniform voor al het vliegend personeel en luchthavenmedewerkers. Eind maart zal Brussels Airlines Krakau (Polen) opnieuw toevoegen aan het netwerk en in Juni zal dankzij een extra langeafstandstoestel gestart worden met vluchten naar Nairobi in Kenia. In 2024 worden ook drie extra A320neo’s verwacht in de vloot van Brussels Airlines. En er staan nog meer spannende nieuwtjes gepland, stay tuned!

Nico Cardone

For media requests only

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com