Brussels Airlines verwacht drie Airbus A320neo's in 2023

Brussels Airlines zal in 2023 drie nieuwe Airbus A320neo’s in haar vloot verwelkomen. Het plan daartoe werd vandaag goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de Lufthansa Groep en de Raad van Bestuur van SN Airholding. Met deze splinternieuwe state-of-the-art vliegtuigen zet de Belgische luchtvaartmaatschappij een essentiële stap in de verdere modernisering van haar vloot en verlaagt ze de CO2- en geluidsemissies op haar middellangeafstandsnetwerk aanzienlijk. Het is de allereerste keer in de geschiedenis van Brussels Airlines dat de maatschappij gloednieuwe toestellen in gebruik neemt, rechtstreeks van de constructeur. 

"We zijn een verantwoordelijke luchtvaartmaatschappij met ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen, het is voor ons van cruciaal belang om verder te werken aan de modernisering van onze vloot. Dankzij onze moedermaatschappij Lufthansa zijn we voor de allereerste keer in onze 19-jarige geschiedenis in staat om oudere A319 Airbussen te vervangen door drie moderne en brandstofefficiënte toestellen die tegen de zomer van 2023 de Airbus-fabriek zullen verlaten. De drie A320neo’s produceren 50% minder geluid en verbruiken 11% minder brandstof en besparen bijgevolg 11% CO2 per vlucht. Dankzij de grotere capaciteit van dit ultramodern toestel daalt het brandstofverbruik per zetel met 30%."

  •  Peter Gerber, CEO van Brussels Airlines

"We zijn bijzonder enthousiast om de Airbus A320neo in onze vloot te verwelkomen. De moderne General Electric CFM motoren van de Airbus A320neo staan bekend om hun brandstofefficiëntie en lagere geluidscontour. Daarnaast brengen de drie nieuwe toestellen ons dichter bij onze doelstelling om een volledig geharmoniseerde middellange afstandsvloot te hebben met enkel A320 vliegtuigen. Daarmee verminderen we niet alleen de complexiteit van onze Maintenance & Engineering activiteiten, maar ook de operaties in het algemeen. Dankzij de grote gelijkenis met de huidige vloot is de bemanning na een korte gewenning in staat om de nieuwe toestellen te bedienen, dit maakt de integratie naadloos".

  •  Edi Wolfensberger, COO van Brussels Airlines

 

De investering in nieuwe vliegtuigen tijdens de huidige crisis onderstreept de motivatie van de Lufthansa Groep maatschappijen om te blijven werken aan hun duurzaamheidsdoelstellingen. De luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group streven ernaar om hun CO2-uitstoot tegen 2030 met 50% te verminderen ten opzichte van 2019 en in 2050 CO2 neutraal te zijn.

In vergelijking met het uit te faseren A319-toestel verbruikt de Airbus A320neo gemiddeld 11% minder brandstof en vermindert hij de geluidsemissies met 50%. Dankzij een aanzienlijk hogere capaciteit (+27%) daalt het brandstofverbruik per zitplaats met 30%. In vergelijking met een A320ceo verbruikt het gloednieuwe model 16% minder brandstof voor dezelfde capaciteit en vermindert het dus ook de CO2-uitstoot met 16%.

Brussels Airlines telt momenteel 38 toestellen in haar vloot, waarvan 8 langeafstandstoestellen van het type Airbus A330 en 30 middellangeafstandstoestellen (16 A320 en 14 A319).

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com