Brussels Airlines verwacht drie Airbus A320neo's in 2023

Brussels Airlines verwacht drie Airbus A320neo's in 2023

Brussels Airlines zal in 2023 drie nieuwe Airbus A320neo’s in haar vloot verwelkomen. Het plan daartoe werd vandaag goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de Lufthansa Groep en de Raad van Bestuur van SN Airholding. Met deze splinternieuwe state-of-the-art vliegtuigen zet de Belgische luchtvaartmaatschappij een essentiële stap in de verdere modernisering van haar vloot en verlaagt ze de CO2- en geluidsemissies op haar middellangeafstandsnetwerk aanzienlijk. Het is de allereerste keer in de geschiedenis van Brussels Airlines dat de maatschappij gloednieuwe toestellen in gebruik neemt, rechtstreeks van de constructeur. 

"We zijn een verantwoordelijke luchtvaartmaatschappij met ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen, het is voor ons van cruciaal belang om verder te werken aan de modernisering van onze vloot. Dankzij onze moedermaatschappij Lufthansa zijn we voor de allereerste keer in onze 19-jarige geschiedenis in staat om oudere A319 Airbussen te vervangen door drie moderne en brandstofefficiënte toestellen die tegen de zomer van 2023 de Airbus-fabriek zullen verlaten. De drie A320neo’s produceren 50% minder geluid en verbruiken 11% minder brandstof en besparen bijgevolg 11% CO2 per vlucht. Dankzij de grotere capaciteit van dit ultramodern toestel daalt het brandstofverbruik per zetel met 30%."

  •  Peter Gerber, CEO van Brussels Airlines

"We zijn bijzonder enthousiast om de Airbus A320neo in onze vloot te verwelkomen. De moderne General Electric CFM motoren van de Airbus A320neo staan bekend om hun brandstofefficiëntie en lagere geluidscontour. Daarnaast brengen de drie nieuwe toestellen ons dichter bij onze doelstelling om een volledig geharmoniseerde middellange afstandsvloot te hebben met enkel A320 vliegtuigen. Daarmee verminderen we niet alleen de complexiteit van onze Maintenance & Engineering activiteiten, maar ook de operaties in het algemeen. Dankzij de grote gelijkenis met de huidige vloot is de bemanning na een korte gewenning in staat om de nieuwe toestellen te bedienen, dit maakt de integratie naadloos".

  •  Edi Wolfensberger, COO van Brussels Airlines

 

De investering in nieuwe vliegtuigen tijdens de huidige crisis onderstreept de motivatie van de Lufthansa Groep maatschappijen om te blijven werken aan hun duurzaamheidsdoelstellingen. De luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group streven ernaar om hun CO2-uitstoot tegen 2030 met 50% te verminderen ten opzichte van 2019 en in 2050 CO2 neutraal te zijn.

In vergelijking met het uit te faseren A319-toestel verbruikt de Airbus A320neo gemiddeld 11% minder brandstof en vermindert hij de geluidsemissies met 50%. Dankzij een aanzienlijk hogere capaciteit (+27%) daalt het brandstofverbruik per zitplaats met 30%. In vergelijking met een A320ceo verbruikt het gloednieuwe model 16% minder brandstof voor dezelfde capaciteit en vermindert het dus ook de CO2-uitstoot met 16%.

Brussels Airlines telt momenteel 38 toestellen in haar vloot, waarvan 8 langeafstandstoestellen van het type Airbus A330 en 30 middellangeafstandstoestellen (16 A320 en 14 A319).

Corporate Product
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem