Brussels Airlines verwacht zowel vakantie- als zakenreizigers tijdens winterseizoen

  • 61 bestemmingen in de winterdienstregeling
  • Grote vraag naar winterzonbestemmingen
  • Herstart zakenreizen
  • Herlancering Hurghada, Kiev, Lanzarote
  • Lancering Marrakesh

Brussels Airlines bereidt zich voor op een zomer met zowel vakantie-als zakenreizigers. De Belgische luchtvaartmaatschappij ziet namelijk niet alleen een grote vraag naar winterzonbestemmingen, maar merkt ook dat de boekingen voor zakenreizen iedere week een lichte stijging kennen. Brussels Airlines verwacht bijgevolg dat de winter drukker zal zijn dan vorig jaar. Na een regenachtige zomer in België noteert de maatschappij een grote vraag naar zonnige vakantiebestemmingen, en spreekt van een verlengd vakantieseizoen.

Europa en het Midden-Oosten

Vanaf 16 december zak Kiev opnieuw deel uitmaken van het Europese netwerk van Brussels Airlines.

Met de toevoeging van Lanzarote vanaf 31 oktober versterkt Brussels Airlines haar aanwezigheid op de Canarische Eilanden, waar ze deze winter ook op Tenerife en Gran Canaria vliegt. Naar deze laatste twee bestemmingen worden extra frequenties toegevoegd tijdens de Belgische schoolvakanties. Met vluchten op donderdag en zaterdag is Lanzarote de ideale bestemming voor zowel korte als langere wintervakanties in de zon.

Ook nieuw in het winterschema van Brussels Airlines is de voortzetting van Yerevan, dat voorheen enkel tijdens het zomerseizoen werd aangeboden. Vluchten naar Yerevan zullen twee keer per week worden uitgevoerd.

Verder omvat het aanbod van de Belgische luchtvaartmaatschappij voor de komende winter de volgende Europese bestemmingen: Alicante, Barcelona, Bazel, Berlijn, Bilbao, Birmingham, Bologna, Boedapest, Kopenhagen, Edinburgh, Faro, Frankfurt, Genève, Göteborg, Gran Canaria, Hamburg, Lissabon, Ljubljana, Londen, Lyon, Madrid, Malaga, Manchester, Marseille, Milaan Linate, Milaan Malpensa, Nice, Oslo, Parijs, Porto, Praag, Rome, Stockholm (Bromma), Tenerife, Toulouse, Valencia, Venetië, Wenen en Vilnius.

Brussels Airlines zal ook nog tot het einde van de herfstvakantie vluchten aanbieden naar de Griekse bestemmingen Athene, Heraklion, Kos en Rhodos en de Italiaanse bestemming Napels.

In het Midden-Oosten zullen Tel Aviv en Yerevan respectievelijk acht en twee keer per week worden aangevlogen.

 

Afrika en Noord-Atlantische Oceaan

Gezien de grote vraag naar winterzonbestemmingen, voegt Brussels Airlines vanaf 31 oktober Hurghada toe aan haar netwerk. Het is de eerste keer sinds maart 2020 dat de Egyptische bestemming deel uitmaakt van het netwerk van de luchtvaartmaatschappij. Ook de Noord-Afrikaanse bestemming Marrakesh vervoegt deze winter het netwerk als nieuwe bestemming in het aanbod van Brussels Airlines.

Ook tijdens de winter blijft Brussels Airlines vliegen op haar uitgebreide netwerk in Sub-Sahara Afrika met volgende bestemmingen: Abidjan (Ivoorkust), Accra (Ghana), Banjul (Gambia), Cotonou (Benin), Dakar (Senegal), Freetown (Sierra Leone), Lomé (Togo), Monrovia (Liberia), Douala (Kameroen), Kinshasa (DRC), Luanda (Angola), Yaoundé (Kameroen), Bujumbura (Burundi), Entebbe (Oeganda), Kigali (Rwanda).

Sinds de aankondiging van de Amerikaanse regering om het huidige reisverbod voor volledig gevaccineerde passagiers in november op te heffen, noteert Brussels Airlines een aanzienlijke stijging van het aantal boekingen voor haar vluchten naar New York (JFK). De luchtvaartmaatschappij heeft gepland om tijdens het winterseizoen vier frequenties per week uit te voeren en zou tijdens de wintervakantie extra vluchten aan het schema kunnen toevoegen als de marktvraag blijft groeien.

 

Tickets kunnen worden geboekt op brusselsairlines.com of bij reisbureaus.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com